Partnereink: ESK | Csubakka! | Hitel | Geek Poló Bolt | Elektromos Tehergépkocsik | Elektromos Buszok
Hallgassd Te is (katt. ide) a lokalhoszt.hu kedvenc online rádió adóját a LazaRadio-t! De ha röhögni akarsz, akkor válasszad a Csubakkát!

BejelentkezésBejelentkezés:
Név: Jelszó:

Dátum: 2020. február 26., Szerda
Boldog névnapot: Edina
Jelenlegi látogatók: kocka

[Software] Windows 7 játékra optimalizálás

Sokan vagyunk, akik immáron a legújabb Windows 7 operációs rendszer alatt játszunk. Hozzuk hát ki belőle a maximumot!

írta: Imee, 2010.05.02. @ 23:16
hozzászólások: 22 db
megtekintve: 42778

Sokan vagyunk, akik immáron a legújabb Windows 7 operációs rendszer alatt játszunk, s nem véletlenül, hisz nagyszerűen sikerült. Vajon lehet-e még többet kihozni belőle, mint amit alapból szolgáltatni képes? Lehet-e a jóból még jobbat faragni? A válaszom: Igen! Mindezt persze - ahogy a címből is kiderül - a játékok még jobb futása érdekében tesszük. Ma már a játékosok több mint 50%-a használja ezt a rendszert, ami nagy szó, hisz ha megnézzük, hogy milyen hirtelen követték egymást az utóbbi időben a Windows kiadások, csoda hogy sokan a jól bevált, mára már teljesen személyre szabható XP mellől felállva adtak a Vista után még egy esélyt a Microsoftnak. De bejött, a rendszer bevált, csak dicsérni tudom és ajánlani, főleg, akik gépfejlesztés után tényleg a legjobbat akarják. Ha már lúd, akkor legyen kövér, törekedjünk olyan gépre, mely már megbirkózik a 64-bites Windows 7 futásával is, hisz látványosan csak ebből derül ki, mit is jelent ezen játszani.
Egy szobrásztól ha megkérdezik, hogyan képes ilyen gyönyörű szobrot készíteni, csak annyit válaszol: "Lefaragom róla a felesleget". Na pontosan ugyanígy történik a mostani cikkünkben is egy játékra optimalizált Windows 7 megalkotása: Lefaragjuk róla a felesleget. Hogy mi is a felesleg, azt mindenki maga dönti el, én csak az utat mutatom meg, melyben a cél, hogy azok az emberek, akik nem rendelkeznek atomerőművel, azok is tudjanak jobbnál jobb játékokkal játszani, minél jobb grafikán. Nem kell megijedni, de nem reklámfogás az, ha a játékok ajánlott/optimális igényeihez (lásd pl.: Metro 2033) szinte már teljesíthetetlen, több száz ezer forintos gépre lenne szükség. Ami önmagában nem probléma, hisz lássuk be, a mi érdekünkben fejlődik a számítástechnika, csak a tudat, hogy van jobb hely is, ahová költhetnénk a pénzünket okoz örök dilemmát....
Egy szó mint száz, elkerülhetetlen végzet az, hogy fejlődünk, ne álljunk gátként ellene, gyűjtsünk, és ha mást nem, szülinapra vagy karácsonyra már biztos megengedi házastársunk, hogy meglepjük magunkat egy - egy új alkatrésszel a számítógépünkbe. Aki viszont határozott, és nem enged a csábításnak, annak marad a tuningolás, és a megfelelő játékbeállítási szint, ami még elfut, had menjen alapon. Egy kis idő csupán, nem több, és minden játék hihetetlen követelményeket nyújt majd be gépünk hardvereivel szemben, ezzel szembesülünk majd minden új játék megjelenésekor. Én legalábbis ezt tapasztalom.

Felhívnám mindenki figyelmét:

- A leírtak mind az asztali számítógépek 64-bites Windows 7 Ultimate rendszerének megváltoztatásához ajánlottak.
32-bites rendszer, valamint nem ultimate verzió esetében kisebb eltérésekre kell számolni.
- A beállítások megváltoztatása előtt mindenki készítsen biztonsági mentést.
- Nem kábelnetes felhasználók lehetséges, hogy újra be kell majd állítsák internetkapcsolatukat.
- Minden beállítás megváltoztatása CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE, mert könnyedén rendszer újratelepítés lehet a dologból. Ugyanis nem húzhatunk sablonosan rá egy konfigurációt minden gépre, hisz ahány számítógép, annyi féle beállítás létezik. Ezek csak iránymutató dolgok lesznek, amik valamiket kikapcsolnak, hogy a hangsúly a programok (jelen esetben játékok) minél tökéletesebb futtatására helyeződjön. Éppen ezért, a rendszerpartíción (alapesetben C:) lévő fontos dokumentumainkat mentsük ki, hogy véletlenül se vesszenek el, és csak ezután lássunk neki egy alapos Windows felforgatásnak!Kezdjük először is az alapdolgokkal, amiket a Windows-ban megtalálunk, és kedvünkre állíthatunk be:

1:

Start menü - vezérlőpult - energiagazdálkodási lehetőségek : állítsuk be Teljesítménycentrikusra.

2:

Start menü - vezérlőpult - otthoni csoport: kilépés az otthoni csoportból. (feltéve, ha nem használjuk)

3:

Start menü - vezérlőpult - felügyeleti eszközök - rendszerkonfiguráció - automatikus indítás fül: itt kapcsolhatjuk ki azokat a feleslegesen futó programjainkat, melyek automatikausan indulnának el a rendszerrel együtt. Amit név alapján egyértelműen be tudunk azonosítani, hogy nincs rá szükségünk, kapcsoljuk ki.

4:

Start menü - vezérlőpult - felügyeleti eszközök - szolgáltatások: A szolgáltatás kikapcsolása az alábbi módon történik: Adott sorra kétszer kattintunk, majd az indítás típusát állítsuk LETILTVA osztályúra. Nem árt feljegyezni, mit állítunk el, és hogy milyen paraméterek voltak alapból megadva a szolgáltatásoknak, mert a későbbiekben -ha már nem csak játékra használnánk a gépünket- lehet, hogy újból bekapcsolásra szorulnak majd. Ha valaki nem használja tudatosan a következőket, ezeket ajánlott kikapcsolni:


- a Windows Media Player hálózatmegosztási szolgáltatása
- alap szűrőprogram
- biztonsági központ
- diagnosztikagazda
- diagnosztika gazdaszolgáltatás
- diagnosztikavezérlő szolgáltatás
- DNS-ügyfél
- elosztott hivatkozáskövető ügyfél
- előtöltés
- funkciófelderítő erőforrás közzététele
- funkciófelderítő szolgáltató
- hordozható eszközök számbavételi szolgáltatása
- Ike és Auth-IP kulcskezelő modulok
- internetkapcsolat megosztása
- IP-segítő
- kapcsolat nélküli fájlok
- kiszolgáló
- munkaállomás
- Net.Tcp portmegosztási szolgáltatás
- otthoni csoport figyelője
- otthoni csoport szolgáltatója
- programkompatibilitási segédszolgáltatás
- rendszeresemény jelző szolgáltatás
- SSDP kereső
- táblaszámítógépes beviteli szolgáltatás
- távoli beállításjegyzék
- TCP/IP NetBios támogató
- útválasztás és távelérés
- windows cardspace
- windows defender
- windows hibajelentési szolgáltatás
- windows képbevitel
- winhttp automatikus webproxy-kereső szolgáltatás


A Windows Update szolgáltatást pedig KÉZI -re állítani.
Aki szeretné használni a beépített Windows Defender-t, annak is ajánlom azt letiltani, és helyette a fényévnyivel jobb Microsoft Security Essentials vírusírtó programot tessék ingyenesen! letölteni a Microsoft honlapjáról, és telepíteni a legfrissebb verziót, akár 64-bitben is, természetesen magyarul.

Egy restart után pedig gyorsan nézzük meg, hogy ennyi lekapcsolás után minden fontos dolgunk működik-e még. Ha igen, mehetünk is tovább. Ha valamiben nem vagyunk biztosak, inkább ne csináljuk meg, ne tiltsuk le, hisz még a következőkben lesz még lehetőségünk gyorsítani a gépünket más módszerekkel is.

5:

Hozzáértőbbek kedvéért még megjegyezném, hogy a start menü - vezérlőpult - programok és szolgáltatások - windows szolgáltatások ki-és bekapcsolása menüpont alatt ki lehet még kapcsolni fontosabb rendszerösszetevőket is, akár magát az internet explorer-t is, ha nem azt használjuk, vagy akár a beépített játékokat, a kereső-és indexelő szolgáltatást, vagy a mini alkalmazásokat, ezt döntse el mindenki, feleslegesek-e számára ezek a dolgok.

6:

A DreamScene mozgásban lévő háttérkép egyébként, valamint minden vizualizációt növelő alkalmazás (Minialkalmazások, RocketDock) ugyanúgy mint bármely vírusírtó is, jelentősen vissza tudják fogni gépünk teljesítményét. Valamit valamiért alapon működnek ezek a dolgok.

7:

Most pedig következzenek a játékosok számára a nélkülözhetetlen optimalizáló programok:

- Két magos AMD processzor tulajdonosoknak ajánlom az AMD Dual-Core Optimizer 1.1.4 programot telepítésre. Telepítés után a háttérben tevékenykedik. Beállításra nincs szüksége.

- Ati Radeon tulajdonosoknak az ATI Stream SDK 2.01 Adds D3D Interop to OpenCL nélkülözhetetlen, ami ugyanúgy telepítendő, mint a Catalyst, lényege, hogy elossza az erőforrások közti munkát (a processzor és a videókártya között), a jobb teljesítmény érdekében.

- Mindenki számára pedig ajánlottak a következő programok:

Ashampoo WinOptimizer 6.6 és az Advanced SystemCare Pro v3.5.1

8:

Az Ashampoo WinOptimizer 6.6 használata a következő:Program elindítása - Áttekintés fül - Teljes vizsgálat majd végül Optimalizálás indítása. Restrart.
Program elindítása - Modulok fül - Teljesítmény optimalizálás - Defrag 3 menü - majd egyesével kiválasztva minden partíciót töredezettségteleníteni. Restart.
Program elindítása - Modulok fül - rendszerbeállítások módosítása - Tweaking menü - rendszer:
a memóriakezelés 2 tulajdonsága, a "Meghajtó és kerneladatokat nem swap fájlba menteni" és a "DLL fájlok eltávolítása a memóriából" NE legyen bekapcsolva, a "memóriahasználat optimalizálása az alkalmazásra" viszont LEGYEN bekapcsolva.
A számtalan egyéb beállítási lehetőséget csak hozzáértők állítsák el.
Beépített karbantartó programok tömkelegét pedig aki szeretné, használja egészséggel.

9:

Az Advanced SystemCare Pro v3.5.1 használata pedig a következő:Program elindítása - windows kezelése menü - ellenőrzés - javítás. Restart.
Program elindítása - beállítások - rendszer optimalizálás - leggyorsabb működésre állítsuk.

Ennél a programnál viszont nem ajánlom a többi beállítás megváltoztatását, nem azért mert rossz lenne a program, hanem azért, mert a Windows 7 rendszer optimalizálását már nem bízzuk rá, azt a fentebb említett módokon mi saját magunk már elvégeztük.

Gratulálok!

Ha végig követtük az ajánlásokat, és a gépünk még mindig stabilan működik, akkor már nem marad más hátra, mint hogy kényelmesen hátradőljünk székünkben, és néhány tesztprogram lefuttatása közben pihenjünk egyet. Ugyanis aki felmérte már gépe teljesítményét, és összehasonlítja a mostani eredménnyel, az látni fogja a felemelő, radikális változást.

Végezetül pedig jó játékot kívánok most már mindenkinek, és nemsokára további hasznos információkkal szolgálunk itt, a Lokalhoszt.hu -n!Hozzászólások

1 | [2] |
Hozzászólás (anonymus)
<<-- Kérlek, írd be ide azt a szót, hogy kocka, különben a hozzászólásod nem fog megjelenni ebben a cikkben!
2010.05.02. @ 23:32

myke
(Modi)Regisztrált: 2007.12.12.
Hír hozzászólás: 730 db
Cikk hozzászólás: 378 db
Fórum hozzászólás: 296 db


Remek cikk, köszönjük! Jól leírtál minden lépést. Tuti kipróbálom, ha kiérek a zh és a vizsgaidőszakból.

2010.05.02. @ 23:23

enemy107Regisztrált: 2010.02.01.
Hír hozzászólás: 38 db
Cikk hozzászólás: 45 db
Fórum hozzászólás: 47 db


GRATULA!Ki fogom próbálni!(reinstall az tuti látatlanban)XP-vel is kütyüztem hogy win7-en eddig nem jutott eszembe

  - Ingyen ajándékok

Facebook Oszt lájkoló a Fészbúkon?Videók, képek, viccek, Csubakka Ha röhögni akarsz ...Ingyenes elektronikai termékek Ingyenes termékek ...Konzol Magazin Ha nem PC, akkor konzol!Gyors keresés Keresés
Keresendő szöveg:

Club7 Rádió LazaRadio


LazaRadio

Szavazás Szavazás


Vannak új szerkesztőink! Miből szeretnél többet?


Jó lenne még több hír!
9 %
Még több kivesézős cikket akarunk!
3 %
Jó lenne néhány új gépigény is!
2 %
Letötltéseket akarunk!
52 %
Legyen több mindenből!
15 %
Bikicsunáj!
19 %
Összes szavazat: 158 db

Képgaléria Képgaléria
további képek ebből a galériából:
Crysis 2 képgaléria

Statisztika Statisztika


Hírek: 1118 db
Cikkek: 140 db
Kockafejek: 33276 db
Hír hozzászólások: 3568 db
Cikk hozzászólások: 1842 db
Fórum hozzászólások: 1117 db
Összes hozzászólás: 6527 db

Hirdetés Hirdetés
2007-2010. Minden Jog Fenntartva - lokalhoszt.hu
Email: fido@lokalhoszt.hu
Honlapkészítés, webtárhely
Többen kérdezték már, hogy mi az oldal célja? Akkor legyen mondjuk ez a cél: Világuralom! :D


Az oldal legenerálva 0.04992 másodperc alatt.