Partnereink: ESK | Csubakka! | Hitel | Geek Poló Bolt | Kanizsa Elektronika | Kanizsai Foglalkoztatási Paktum | Nagykanizsa Vásárcsarnok
Hallgassd Te is (katt. ide) a lokalhoszt.hu kedvenc online rádió adóját a LazaRadio-t! De ha röhögni akarsz, akkor válasszad a Csubakkát!

BejelentkezésBejelentkezés:
Név: Jelszó:

Dátum: 2018. május 23., Szerda
Boldog névnapot: Dezső
Jelenlegi látogatók: kocka

[Mozi] Pandorum - egy igazi, sötét sci-fi!

Végre egy igazi parázós sci-fi, amely nemcsak nyomasztó és sötét hangulatával, de folyamatos pörgésével is a képernyőhöz láncol!

írta: Fido, 2010.05.23. @ 19:42
hozzászólások: 1 db
megtekintve: 2631

Mit is takar, valójából a Pandorum tünetegyüttes? Leginkább a paranoia és az őrület keveréke, amely természetesen mutatkozni fog filmünk főszereplőin. Ezen tüneteket nem más fogja kiváltani főhőseinkből, mint maga a mély-hibernáció, amelyből a film legelején ébrednek ...


Pandorum az Elysium-on!

Szebbnél szebb kifejezések. Főhőseink az Elysium nevezetű űrhajón ébrednek a hibernált állapotból és próbálnak lassan visszaemlékezni úti céljukra és saját magukra (hogy kik is ők valójából). Bower (Ben Foster) és Payton (Dennis Quaid) kalandja az űrben korántsem lesz derűs és vidám. Már kezdettől feltűnik minden nézőnek, hogy ez a film nagyon sötét. Alig lesznek olyan jelenetek, ahol teljes világosságban zajlanának az események. Pláne akkor lesz nyomasztóbb az egész, amikor kiderül, hogy nincsenek is egyedül ezen a gigászi űrhajón. Már a film elejétől érezni lehet azt a feszültséget, amely végigkíséri a nézőt a film végéig.


Az Alien, A barlang, A Kaptár és a Halálhajó betámad, egy tipikus sci-fi történettel ...

Szinte mindenhol azt lehet olvasni, hogy a Pandorum (többek közt) a fent említett filmekből táplálkozva jött létre, innen-onnan felhasználva a jól bevált recepteket. Ebben azért van is valami, mivel megjelennek a mutálódott vadászó szörnyetegek, a sötét, szűk folyosókon, akiket nagy trancsírozások közepette tudnak csak lenyomni főhőseink a hyper-modern sci-fi környezetben. De szerintem ezzel semmi baj, mivel a végeredmény egészen jól sikerült, mint látványban és hangulatban. A szereplők emlékeinek egy része lassan visszatér, és rájönnek, hogy miért is kerültek erre a borzalmas hajóra. Céljuk, hogy elérjék a Tanis bolygót, amely atmoszférája és körülményei az emberi élet számára megfelelőek. De, hogy elérjék céljukat, újra kell indítani az űrhajó generátorát, mivel az áramellátás nagyon akadozik. Így Bower indul el a cseppet sem veszélytelen útra, akivel Payton tartja a kapcsolatot rádión keresztül. Bower-hez még csatlakozik néhány túlélő később, akik véres harcokat vívnak a már említett vadászó, de mutálódott emberi lényekkel.
A generátorhoz vezető út során folyamatosan pörögnek az események, soha nem lassulnak le a történések. Egy-egy megszakítás van csak, amikor a két főszereplőink újabb és újabb emlékekkel szembesül, így még többet megtudnak saját magukkal kapcsolatban.

A végszó

Direkt nem akartam mindent elárulni a történetről, mert jobb megnézni egy késő éjszaka, egyedül, sötétben a filmet. Néhányan még a film végét is támadják, hogy "kiszámítható", de akkor lehet, hogy csak én rendelkezem ilyen csökkent agyi kapacitással, mert én nem arra számítottam pontosan, mint ami a leges-leg-végén történik. Szerény véleményem szerint egy nagyon jól "összerakott" horrorisztikus sci-fi-t kapunk, amely a film elejétől izgalomban tart a maga sötét, nyomasztó hangulatával. Aki csak egy picit is szereti az effajta filmeket, annak garantáltan másfél órás szórakozást jelent a Pandorum!

Hozzászólások

Hozzászólás (anonymus)
<<-- Kérlek, írd be ide azt a szót, hogy kocka, különben a hozzászólásod nem fog megjelenni ebben a cikkben!
2010.05.24. @ 14:36

enemy107Regisztrált: 2010.02.01.
Hír hozzászólás: 38 db
Cikk hozzászólás: 45 db
Fórum hozzászólás: 47 db


Jó kis nyugis filmnek tűnik! a sötét mellé kell még a fejhallgató!

  - Ingyen ajándékok

Facebook Oszt lájkoló a Fészbúkon?Videók, képek, viccek, Csubakka Ha röhögni akarsz ...Ingyenes elektronikai termékek Ingyenes termékek ...Konzol Magazin Ha nem PC, akkor konzol!Gyors keresés Keresés
Keresendő szöveg:

Club7 Rádió LazaRadio


LazaRadio

Szavazás Szavazás


Vannak új szerkesztőink! Miből szeretnél többet?


Jó lenne még több hír!
9 %
Még több kivesézős cikket akarunk!
3 %
Jó lenne néhány új gépigény is!
2 %
Letötltéseket akarunk!
52 %
Legyen több mindenből!
15 %
Bikicsunáj!
19 %
Összes szavazat: 158 db

Képgaléria Képgaléria
további képek ebből a galériából:
Need for Speed: Shift in-game screenshotok!

Statisztika Statisztika


Hírek: 1118 db
Cikkek: 140 db
Kockafejek: 33274 db
Hír hozzászólások: 3567 db
Cikk hozzászólások: 1840 db
Fórum hozzászólások: 1117 db
Összes hozzászólás: 6524 db

Hirdetés Hirdetés
2007-2010. Minden Jog Fenntartva - lokalhoszt.hu
Email: fido@lokalhoszt.hu
Honlapkészítés, webtárhely
Többen kérdezték már, hogy mi az oldal célja? Akkor legyen mondjuk ez a cél: Világuralom! :D


Az oldal legenerálva 0.010084 másodperc alatt.