Partnereink: ESK | Csubakka! | Hitel | Geek Poló Bolt | Kanizsa Elektronika | Kanizsai Foglalkoztatási Paktum | Zensetup
Hallgassd Te is (katt. ide) a lokalhoszt.hu kedvenc online rádió adóját a LazaRadio-t! De ha röhögni akarsz, akkor válasszad a Csubakkát!

BejelentkezésBejelentkezés:
Név: Jelszó:

Dátum: 2019. szeptember 17., Kedd
Boldog névnapot: Zsófia
Jelenlegi látogatók: kocka

[Hardver] ACER eMachines E725: egy petákot se adj érte!

Végső felháborodásomban írtam ezen cikket az Acer eMachines E725-443G32Mi gépezetről, amely az eddigi legrosszabb notebook, ami megfordult a kezeim között!

írta: Fido, 2010.05.24. @ 20:54
hozzászólások: 345 db
megtekintve: 107780

Nem vagyok egy nagy hardver teszter, sem túl nagy szakértő. De amit az ez az úgynevezett ACER eMachines E725-443G32Mi kiváltott belőlem, az nagyon kikívánkozik!


Vajmi bevezető eme csoda-masinának ...

Egy ismerősöm vásárolta meg eme fekete remekművet, amely a már említett eMachines márnanév alatt díszelgő masinéria. Megkért, hogy mivel ő még annyira sem ért hozzá, mint én, legyek kedves telepítsem fel neki, hogy a hétvégén boldogan használhassa a készüléket. Eleget is szerettem volna tenni a kérésnek és nekiültem ...
A gép külsején is már látszik, hogy egy alsó-kategóriás notebook (nagyon gagyi, nyikorgós műanyag borítás), amivel nem is lenne baj, mivel böngészésre, officeolásra és még néhány irodai program futtatására tökéletes gép is lenne.

A csodagép specifikáció dióhéjban:

CPU: Intel Pentium Dual Core T4400 2.2GHz
Memória: 3072 MB DDRII
Grafikus-vezérlő: Intel GMA 4500M
HDD: 320 GB (Western Digital)
Egyebek: 6 cellás akksi, webkamera, kártyaolvasó, szuper dvd író, stb. stb. stb. és WiFi, azaz Wireless hálózati csatoló. Igen? Tényleg?

Mint feljebb látható, tényleg egy 2010-es alsó-kategóriás gép, amivel hangsúlyozom, hogy egyáltalán nem lenne baj. Az ára sem olyan vészes, jóval 120.000 Ft alatt is megkaphatjuk, de valljuk be, hogy egy magyar pénztárcának azért mégsem egy elenyésző összeg ez az ár. Mit is várnánk a pénzünkért? Természetesen azt, hogy könnyen telepíthető módon (Next-Next-Finish) működésre bírjuk a nem is olyan kevés pénzért megvásárolt ACER eMachines E725-öt! Szerintem nem olyan nagy elvárás ez 2010-ben ...


Akkor telepítsünk Windows 7-et!

Miért is ne telepítenénk ezt? Driver ellátottsága jó, mindent felismer hacsak nem valami nagyon új dologgal állunk elé, de ebben a gépben nincsen semmi extra alkatrész, amit ne ismerne egy valamire való operációs rendszer. Látszólag szépen feltelepül a Win7, semmi nehézség sincs a telepítésében amúgy sem. Megnézzük az eszközkezelőt, minden eszközt felismert, minden fasza! (elsőként egy tavaly nyári 32bit-es végleges kiadást próbálok)

Vagy mégsem jó valami?

Hát nem működik az a rohadt Wireless! Pedig aszongya látja az eszközkezelőben (Broadcom 802.11g hálózati adapter), látja mindenhol, csak éppen egyetlen egy vezeték nélküli hálózatot sem érzékel. Oké, megbocsájtjuk, előkapjuk a notebook dobozából az Acer által mellékelt Resource DVD-t, amely minden operációs rendszer alá tartalmazza a driver-eket (ne várjunk ennyit a Win7-től, hogy ennyi mindent ismerjen).

Van ám a riszórsz dévédén egy nagy rakat wireless driver, de tévedhetetlenek vagyunk, a Win7 szerint is Broadcom és a gép alján is megtalálható, hogy ilyen típusú vezeték nélküli hálózati csatolót tartalmaz az E725 (az elolvasásához nagyító kell).


De várjunk csak! Van ilyen driver a listában? Bevallom, hogy én csak most vettem észre a képen, hogy nincs is! Atyaég ...


Használjuk a Google-t és telepítsünk egy jóval frissebb Win7-et!

Na ráguglizok, meg is találom a driver listát az eMachines weboldalán!


Természetesen a gyártó oldaláról letöltött driverrel sem működik a kapcsolódás a vezeték nélküli hálózatokhoz! Mellékesen hozzáteszem, keresés közben nem egy helyet találtam, nem egy anyázó hozzászólót, akiknek Windows XP / Vista és 7 alatt volt pont ilyen problémájuk!
Bevallom derekasan, ezután fogtam magamat, és lewarezoltam a Windows 7 2010 májusi frissített, 64bit-es verziójú telepítőjét, és szépen feltettem azt. Ezzel a probléma ugyanaz volt, se riszórsz DVD, sem az eMachines driverei nem segítettek. Mindent feltelepítettem kínomban, mint a DVD-ről, mint a weboldalról ugyanúgy. Tehát nem maradt ki sem chipset, sem a "sima" vezetékes LAN driver sem.

Ezek mellett meg sem említeném, hogy a nyektetett vezetéknélküli hálózati csatoló végig rendelkezett MAC címmel, képes lett volna IP címet fogadni egy DHCP-ről, látszólag "látta" a Windows 7 mindig.Még néhány reménytelen próbálkozás ...

Fórumok, hardver-tesztek hozzászólásai tömkelege. Még egy francia fórumból is töltöttem le drivereket, de semmi. Nem jutottam egyről a kettőre wireless ügyben. Na mondom megpróbálom az eMachines szupporttyát a weboldalukon keresztül. Néhány e-mail-t váltottam egy szerencsétlen e-mailt fogadó, automatikusan megválaszoló robottal, de nem tudta megoldani a problémámat a piciny lelkem! Gratulálok Acer ...


Persze, a hiba mindig a felhasználóban van!

A routerrel, ami adta jelen helyzetünkben a vezeték nélküli hálózatot, azzal semmi gond sem volt. Még két gép (Toshiba Satellite L40-17R és MacBook Pro), különböző operációs rendszerekkel (Win7 és MacOS X 10.6) "látta" és használta a wireless hálót. Mint a cikk legelején is említettem, nem vagyok egy profi hardver szakértő, de nem ezt a hercehurcát várnám egy vadi-új notebook esetében.

Egyszerűen hihetetlen, hogy az "átlagos" hozzáértésemmel, lassan 3 napja nem tudom működésre bírni Win7-el a vezeték nélküli hálózat használatát. Windows XP-vel és Vista-val sem szeretnék már tovább bajlódni, és mint említettem, ezekkel is volt nem egy hozzászólás, ahol pontosan ugyanez volt a baja a delikvenseknek. Gondolom ők sem most telepítettek Windows-t életükben először. Akkor még hadd ne szóljak azon hozzászólásokról, akik megoldották ezen problémát, de közölték, hogy a gépükben nem is Broadcom, hanem Intel által gyártott vezeték nélküli csatoló van. Ezeket is próbáltam, mivel Intel-féle driver is volt elérhető (a riszórsz dvd-n és a hivatalos weboldalon egyaránt), de egyáltalán nem működött, egyetlen verzióval sem.


Zárszó

Az Acer eMachines E725-443G32Mi szerintem egy nagy rakás sz*r! Hogyan lehet ilyet piacra dobni, és pénzt kérni érte? Ha pedig bennem van a hiba, akkor elnézést kérek, de nem egy egyszerű menet erre a gépre wireless lehetőségeket varázsolni! Jelen pillanatban akárhogyan is próbálkozok (és a fórumos hozzászólásokat elnézne nem én vagyok ezzel egyedül), nem sikerül feltelepíteni erre a szutyokra a normális vezeték-nélküli drivert. Ha már valaki piacra dob egy informatikai eszközt (legyen az bármi), szerintem joggal elvárható, hogy könnyű kezelhetőséget is adjon mellé! Ha pedig nem egyszerű az eset, akkor írják már rá, hogy csakis gyakorlott vásárló fizessen a termékükért, akik szeretik a kihívásokat!

Oké, részben az idegesség is beszél belőlem, sokaknak biztosan jól működik ez a gép, és az is tuti, hogy nem vagyok profi informatikus én sem, de az letagadhatatlan, hogy a hivatalos weboldal, a riszórsz dvd és az észer szupport lényegében semmi segítséget sem nyújt a fent említett fő problémával kapcsolatban.

Hozzászólások

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | [6] | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
Hozzászólás (anonymus)
<<-- Kérlek, írd be ide azt a szót, hogy kocka, különben a hozzászólásod nem fog megjelenni ebben a cikkben!
2011.12.12. @ 00:36
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Na ott a bibi!

Azoknál, amelyeknél az a típusú cucc van, azoknál gondok vannak...
De mivel gondolom van hozzá még garancia, így lehet reklamálni.

(Fecó)

2011.12.11. @ 19:00

myke
(Modi)Regisztrált: 2007.12.12.
Hír hozzászólás: 730 db
Cikk hozzászólás: 378 db
Fórum hozzászólás: 296 db


Előzmény:
írta: - 2011.12.11. @ 12:43

Igen, nekem is ilyen gépem van, és valóban kaptam hozzá driver lemezt, de nem kellett hozzá mert a win7 telepítése után automatikusan fel ismert mindent a rendszer.
Hálókártya:
Atheros AR8132 PCI-E Fast Ethernet Controller (NDIS 6.20)

WiFi:
Intel(R) WiFi Link 5100 ABG

Így látni az eszközkezelőben.

Amúgy elég sokszor olvasom hogy ezen része a gépnek elég szar, De nekem eddig (a 1,5 év alatt) semmi gond nem volt vele.

(Fecó)

Nekem
Atheros AR5897 Wifi
Atheros AR8151 Gigabit LAN van, egyiket sem ismeri fel automatikusan a Win7.

2011.12.11. @ 12:46
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Ja! És ezt nem én írtam:

"nekem ilyen gépem van és tudom hogy mit beszélek!!
tudniillik hogy van hozzá egy lemez amelyen rajta vannak a driverek!!! de használnom se kellet mert magától fel rakott mindent netről!!! és win 7 van rajta édes apa!"

Én csak reagáltam arra, hogy milyen Háló zsugák vannak a gépben.

(Fecó)

2011.12.11. @ 12:43
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Igen, nekem is ilyen gépem van, és valóban kaptam hozzá driver lemezt, de nem kellett hozzá mert a win7 telepítése után automatikusan fel ismert mindent a rendszer.
Hálókártya:
Atheros AR8132 PCI-E Fast Ethernet Controller (NDIS 6.20)

WiFi:
Intel(R) WiFi Link 5100 ABG

Így látni az eszközkezelőben.

Amúgy elég sokszor olvasom hogy ezen része a gépnek elég szar, De nekem eddig (a 1,5 év alatt) semmi gond nem volt vele.

(Fecó)

2011.12.10. @ 16:49

myke
(Modi)Regisztrált: 2007.12.12.
Hír hozzászólás: 730 db
Cikk hozzászólás: 378 db
Fórum hozzászólás: 296 db


Előzmény:
írta: - 2011.12.10. @ 16:20

nekem ilyen gépem van és tudom hogy mit beszélek!!
tudniillik hogy van hozzá egy lemez amelyen rajta vannak a driverek!!! de használnom se kellet mert magától fel rakott mindent netről!!! és win 7 van rajta édes apa!

És milyen típusú hálózati kártyád és wifi-d van?

2011.12.10. @ 16:35
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


nekem ilyen gépem van és tudom hogy mit beszélek!!
tudniillik hogy van hozzá egy lemez amelyen rajta vannak a driverek!!! de használnom se kellet mert magától fel rakott mindent netről!!! és win 7 van rajta édes apa!

2011.12.10. @ 16:35
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


nekem ilyen gépem van és tudom hogy mit beszélek!!
tudniillik hogy van hozzá egy lemez amelyen rajta vannak a driverek!!! de használnom se kellet mert magától fel rakott mindent netről!!! és win 7 van rajta édes apa!

2011.12.10. @ 16:20
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


nekem ilyen gépem van és tudom hogy mit beszélek!!
tudniillik hogy van hozzá egy lemez amelyen rajta vannak a driverek!!! de használnom se kellet mert magától fel rakott mindent netről!!! és win 7 van rajta édes apa!

2011.12.08. @ 18:58

myke
(Modi)Regisztrált: 2007.12.12.
Hír hozzászólás: 730 db
Cikk hozzászólás: 378 db
Fórum hozzászólás: 296 db


Előzmény:
írta: - 2011.12.08. @ 17:53

nem értesz te a géphez ecsém!! rádugod vezetékesen netre mindent felrak!! De a dvd vel is simán müködik a net te szerencsétlen!!!

Barátom, kezedbe adnám az Acer Aspire 7750G-met, telepítsd csak netről. Pofára esel, mert még a vezetékes hálózati is Atheros-os, és a két szép szemedért nem ismeri fel a Win7.
DVD-t? milyen DVD-t? Utóbbi 6-7 évben nem láttam driveres lemezt laptophoz. Megveszed a laptopot jó esetben van előtelepített Win7, amibe már beintegrálják a drivereket. De, ha nincs előtelepítve akkor nem árt, ha van másik géped, amivel letöltöd a drivereket.

2011.12.08. @ 18:55

myke
(Modi)Regisztrált: 2007.12.12.
Hír hozzászólás: 730 db
Cikk hozzászólás: 378 db
Fórum hozzászólás: 296 db


Előzmény:
írta: - 2011.12.06. @ 15:06

Nem érdekes mit csinálok vele a napi 6-8 órában, Nem akarom itt leírni, mert nem szeretek dicsekedni, és nem szeretem ha mások teszik ezt. De látom, hogy a barátod ezek szerint nem cserkész, de "mi" sokkal-sokkal komolyabb dolgokkal foglalkozunk, állami megrendelőknek. Én egyébként azt gondolom hogy minden átlag intelligenciával rendelkező embernek kell adni a véleményére, és figyelembe kell venni azt, tehát ennek fényében kellene reagálnod minden véleményre... Nem kell bemutatnod a hardveres/szoftveres dolgokat. Intenzív használatnak van kitéve ez is, és még egy ugyan ilyen gép, + még két más típusú is. A munkám megköveteli hogy laptop terén több lábon álljak. Itt vannak még kollégák, akik ezt is használják, de nem halottam még rossz véleményt róla. Én is csak jót írhatok róla, bár ára és debütálása révén kétségeim voltak felőle az elején, de mára ez elszállt. Pár havonta újra kell húznom a rendszert,(w7, mert abban érzi jól magát) így ez épp elég bizonyíték lehet arra, (és az is hogy itt sokan "probléma mentesnek" írják minden téren) hogy nem jellemző ezen típusokra a wifis gond. Hajtogathatod te azt hogy nem fogja felismerni, de nekem és még sok-sok más kommentelőnek teljesen kulturáltan működik minden a gépen. Persze Az xp alatt vannak gondok, hiszen telepítés után első lépésben, a drivereket össze kell szedni a netről, de aztán többé nincs ilyen probléma azzal sem. A gép egyértelműen vista, de inkább w7 környezethez van kitalálva.
De reálisan gondolkodjunk.
Hogy egy két darabbal vannak wifis gondok, nos ez érdekes, és nem hagyható figyelmen kívül.
Annyi még bizonyos, hogy a cikk írójának "tírpák" kifejezés módja arra utal, hogy *****, és nem ide való arra, hogy véleményezzen egy konfigot. Nem érdekel ki ő, én sem dicsekedtem itt semmi olyan részletesebb dolgokkal, amitől valószínűleg eldobná az agyát ő is, és te is.
A véleményemet a kritikáiddal és a géppel kapcsolatban már olvastad, azt fenn is tartom továbbra is

Látod, mindenkinek más a tapasztalata, neked az, hogy van x gépetek ami teljesen jól működik, nekem is más. Elég sűrűn szoktak különbségek lenni szérián belül. A cikk írót meg kár piszkálni ezzel, mert lehet elp*csölt vele fél napot (én is felcseszném az agyam ilyennel) és lehet maga a hálózati kártya volt megfosva. Nem ritka eset.
Még ha tesztelik akkor is sok esetben kerülnek ki hibás alkatrészek, főleg amilyen módon megy a sorozatgyártás.
Volt nálam nem egy Dell laptop Inspiron N5110 és Vostro is, hát ezekhez 5 féle wifi drivert is felraknak a supportra, és amilyen lassú a letöltés el megy vele a fél napod. A Win7 meg természetesen nem hajlandó felismerni a Wifi kártyát.
Én úgy vettem észre, hogy legtöbb esetben a Broadcom wifi-t rakják a gépekbe, amit a Win7 röhögve felismer, de olyat még nem láttam, hogy az atheros-t felismerte volna magától.

2011.12.08. @ 17:53
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


nem értesz te a géphez ecsém!! rádugod vezetékesen netre mindent felrak!! De a dvd vel is simán müködik a net te szerencsétlen!!!

2011.12.06. @ 15:06
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Nem érdekes mit csinálok vele a napi 6-8 órában, Nem akarom itt leírni, mert nem szeretek dicsekedni, és nem szeretem ha mások teszik ezt. De látom, hogy a barátod ezek szerint nem cserkész, de "mi" sokkal-sokkal komolyabb dolgokkal foglalkozunk, állami megrendelőknek. Én egyébként azt gondolom hogy minden átlag intelligenciával rendelkező embernek kell adni a véleményére, és figyelembe kell venni azt, tehát ennek fényében kellene reagálnod minden véleményre... Nem kell bemutatnod a hardveres/szoftveres dolgokat. Intenzív használatnak van kitéve ez is, és még egy ugyan ilyen gép, + még két más típusú is. A munkám megköveteli hogy laptop terén több lábon álljak. Itt vannak még kollégák, akik ezt is használják, de nem halottam még rossz véleményt róla. Én is csak jót írhatok róla, bár ára és debütálása révén kétségeim voltak felőle az elején, de mára ez elszállt. Pár havonta újra kell húznom a rendszert,(w7, mert abban érzi jól magát) így ez épp elég bizonyíték lehet arra, (és az is hogy itt sokan "probléma mentesnek" írják minden téren) hogy nem jellemző ezen típusokra a wifis gond. Hajtogathatod te azt hogy nem fogja felismerni, de nekem és még sok-sok más kommentelőnek teljesen kulturáltan működik minden a gépen. Persze Az xp alatt vannak gondok, hiszen telepítés után első lépésben, a drivereket össze kell szedni a netről, de aztán többé nincs ilyen probléma azzal sem. A gép egyértelműen vista, de inkább w7 környezethez van kitalálva.
De reálisan gondolkodjunk.
Hogy egy két darabbal vannak wifis gondok, nos ez érdekes, és nem hagyható figyelmen kívül.
Annyi még bizonyos, hogy a cikk írójának "tírpák" kifejezés módja arra utal, hogy *****, és nem ide való arra, hogy véleményezzen egy konfigot. Nem érdekel ki ő, én sem dicsekedtem itt semmi olyan részletesebb dolgokkal, amitől valószínűleg eldobná az agyát ő is, és te is.
A véleményemet a kritikáiddal és a géppel kapcsolatban már olvastad, azt fenn is tartom továbbra is

2011.12.06. @ 08:29

myke
(Modi)Regisztrált: 2007.12.12.
Hír hozzászólás: 730 db
Cikk hozzászólás: 378 db
Fórum hozzászólás: 296 db


Előzmény:
írta: - 2011.12.04. @ 22:42

Háát nem egy agytröszt az aki írta ezt a cikket!
(enyhén szólva, de inkább ******)
Én két éve, napi 6-8 órát használom a gépet, + a hétvégén reggeltől estig be van kapcsolva! Nem tudom fel tudja e fogni valaki ezt, kulturált józan paraszti ésszel úgy, hogy ez pontosan így igaz???? Amint feltettem a w7-et, azonnal fel ismert minden harvert, a wifit is, és tökéletesen működik nekem ez a gép...
Hogy lekopik a billen a festék? Hogy ilyen szar meg olyan szar? Én annak a helyében aki ezt írta, letördelném az ujjait amikor ezeket a szavakat begépelte ide, mert ostoba hülyeség! az én használatom alatt nem kopott le, akkor kérdem én, hogy miről írkál ez itt?????
Olvastam a "modi" -tól vagy kitől, hogy mi nem tudjuk elfogadni hogy van olyan akinek rossz tapasztalata van ezzel a géppel kapcsolatban, nos ő sem tudja elfogadni, hogy 10 emberből 9-nek tökéletesen jó ez a gép, inkább érvel itt kitalált marhaságokkal, csakhogy neki legyen igaza, meg a cikk író gumicsizmás cimborájának! aki a cikket írta az tényleg 1 balfasz, és nem kell a duma hogy ilyen olyan zseniális informatikus, vagy netguru, vagy hackeristen, mert látszik hogy PONT nem az.
Nos végszónak annyit, hogy egyet értek azokkal akik pozitív véleményt véleményt írnak az AcerEmachines725-ről, és negatívat a cikk írójáról, valamint arról hogy fikázza tírpák kifejező móddal ezt a gépet.

(Igen én voltam az a modi, aki ilyeneket válaszolt.)
Napi 6-8 órát és mit csinálsz abban a 6-8 órában?
Mert csoporttársam programozott és nem napi 6-8 órában. És nem keveset cipeli elvégre laptopról beszélünk, vagy te asztali gépnek használod?
Hallottál már az Intel és Atheros wifi-kről? nem? olvass utána. (Megjegyzem nem fogja a W7 felismerni automatikusan, még ha fejre állsz akkor sem.)
Nem találok ki marhaságokat ezek a tapasztalataim.
Ismernéd a szerkesztőt nem hordanád le ilyenekkel.
Némi referencia a részéről: LINK
És ez nem is a fő informatikai területe...
Nem, nem istenítem Fido kollégát, van olyan terület amin tőlem kér segítséget.

2011.12.04. @ 22:42
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Háát nem egy agytröszt az aki írta ezt a cikket!
(enyhén szólva, de inkább ******)
Én két éve, napi 6-8 órát használom a gépet, + a hétvégén reggeltől estig be van kapcsolva! Nem tudom fel tudja e fogni valaki ezt, kulturált józan paraszti ésszel úgy, hogy ez pontosan így igaz???? Amint feltettem a w7-et, azonnal fel ismert minden harvert, a wifit is, és tökéletesen működik nekem ez a gép...
Hogy lekopik a billen a festék? Hogy ilyen szar meg olyan szar? Én annak a helyében aki ezt írta, letördelném az ujjait amikor ezeket a szavakat begépelte ide, mert ostoba hülyeség! az én használatom alatt nem kopott le, akkor kérdem én, hogy miről írkál ez itt?????
Olvastam a "modi" -tól vagy kitől, hogy mi nem tudjuk elfogadni hogy van olyan akinek rossz tapasztalata van ezzel a géppel kapcsolatban, nos ő sem tudja elfogadni, hogy 10 emberből 9-nek tökéletesen jó ez a gép, inkább érvel itt kitalált marhaságokkal, csakhogy neki legyen igaza, meg a cikk író gumicsizmás cimborájának! aki a cikket írta az tényleg 1 balfasz, és nem kell a duma hogy ilyen olyan zseniális informatikus, vagy netguru, vagy hackeristen, mert látszik hogy PONT nem az.
Nos végszónak annyit, hogy egyet értek azokkal akik pozitív véleményt véleményt írnak az AcerEmachines725-ről, és negatívat a cikk írójáról, valamint arról hogy fikázza tírpák kifejező móddal ezt a gépet.

2011.12.03. @ 18:37

myke
(Modi)Regisztrált: 2007.12.12.
Hír hozzászólás: 730 db
Cikk hozzászólás: 378 db
Fórum hozzászólás: 296 db


Előzmény:
írta: - 2011.12.03. @ 14:24

32 bit-es oprendszert egy 64 bit-es procinál???? TE BALFASZ!!!!!!!!!!

Kedves barátom, tudod egyáltalán mit jelent a 32 bites és a 64 bites rendszer közti különbség?

Elárulom:
A rendszer+videomemória megcímezhetőségét.

32 bit hány GB rendszer+videomemóriát tud megcímezni? 4GB-ot!
3GB van a gépben + pár 100 MB videomemória.
A memória mennyiségének megcímezhetőségén kívül semmi különbség nincs.

Akkor érdemes 64 bites oprendszert felrakni, ha 4GB-nál több memóriád van, amúgy nincs különbség, se teljesítményben, se kompatibilitásban.

Mielőtt lebalfaszozol bárkit, azért járj utána a dolgoknak, mert még téged néznek utána (idézem) "BALFASZ"-nak.

módosítva: 2011.12.03. @ 18:39
2011.12.03. @ 14:24
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


32 bit-es oprendszert egy 64 bit-es procinál???? TE BALFASZ!!!!!!!!!!

2011.11.06. @ 15:31

myke
(Modi)Regisztrált: 2007.12.12.
Hír hozzászólás: 730 db
Cikk hozzászólás: 378 db
Fórum hozzászólás: 296 db


Előzmény:
írta: - 2011.11.06. @ 14:17

Hát tényleg gagyi vagy kisfiam! Tán kömüves a szakmád mert mástol ilyen bukást nem várhatna el senki!
Persz van még egyközmondás hogy a suszter maradjon inkább akaptafánál!Csodával határos modon a win hét telepitő lemez nélkül mindent felismer eme gépen!

Ha tudnátok mi a szakmája, de inkább hagyjuk.
Nem ismeritek, de már oltjátok, ami belefér. Neki más tapasztalata volt a tesztben szereplő gépről, mint nektek. Ha ezt nem fogadjátok el...

Egyébként korábbi hozzászólónak (rendszergazdának?), azért egy céget nem ilyen géppel látnék el, mivel legtöbb nem 3 évig szeretné használni azokat a gépeket. 1 év komolyabb használat mellett rongyosra kopik a billentyűzet és a festék. Persze vannak mazoista cégek, akik szeretik 3 évente kicserélni az összes gépet.
Ha cégről van szó minimum Acer Travelmate, Lenovo Thinkpad, Dell Latitude esetleg HP probook, HP Elitebook. Ezeket nem 3 évre, hanem 8-10 éves használatra terveznek. Ha meg ennyire sajnálják a pénzt, akkor vegyenek asztalit. Ha a rendszergazda javasolja az olcsókat, akkor azt (rendszergazdát) sürgősen lecserélni. Ennyi.

Teszem hozzá nem vagyok az Acer ellen, nekem is egy Aspire 7750G-m van, de nem egy kategória (árban sem) az E725-össel.

módosítva: 2011.11.06. @ 15:33
2011.11.06. @ 14:17
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Hát tényleg gagyi vagy kisfiam! Tán kömüves a szakmád mert mástol ilyen bukást nem várhatna el senki!
Persz van még egyközmondás hogy a suszter maradjon inkább akaptafánál!Csodával határos modon a win hét telepitő lemez nélkül mindent felismer eme gépen!

2011.11.04. @ 22:17
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Adok egy jó tanácsot: Ha nem értesz hozzá lelkem, keress fel egy szakembert és megoldja neked...

2011.11.04. @ 20:06
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


sziasztok
szerintem egy nagyon jól használható laptop. a cégünk ilyennel ruházta fel magát, egyrészt mert olcsó volt más részt mert amire a kollégák használják tökéletesen megfelel. rendszergazdaként én telepítettem az összeset fel. win7-es telepítő már telepítés közben felajánlotta a hálózati beállításoknál, hogy felcsatlakozik a wifi hálózatra(TP-LINK). A wifivel csak akkor gyűlt meg a bajom amikor magamnak egy debian-t akartam felrakni ott kellett egy kicsit buherálni mire megtaláltam a megfelelő drivert hozzá.
Szóval szerintem egy sima irodai gépnek tökéletesen megfelel. A win7-et akkor lehetnek problémák, ha például nem eredeti a telepítő, bár már találkoztam a win7-es idők óta sok érdekességgel.

  - Ingyen ajándékok

Facebook Oszt lájkoló a Fészbúkon?Videók, képek, viccek, Csubakka Ha röhögni akarsz ...Ingyenes elektronikai termékek Ingyenes termékek ...Konzol Magazin Ha nem PC, akkor konzol!Gyors keresés Keresés
Keresendő szöveg:

Club7 Rádió LazaRadio


LazaRadio

Szavazás Szavazás


Vannak új szerkesztőink! Miből szeretnél többet?


Jó lenne még több hír!
9 %
Még több kivesézős cikket akarunk!
3 %
Jó lenne néhány új gépigény is!
2 %
Letötltéseket akarunk!
52 %
Legyen több mindenből!
15 %
Bikicsunáj!
19 %
Összes szavazat: 158 db

Képgaléria Képgaléria
további képek ebből a galériából:
Need for Speed: Shift in-game screenshotok!

Statisztika Statisztika


Hírek: 1118 db
Cikkek: 140 db
Kockafejek: 33276 db
Hír hozzászólások: 3568 db
Cikk hozzászólások: 1842 db
Fórum hozzászólások: 1117 db
Összes hozzászólás: 6527 db

Hirdetés Hirdetés
2007-2010. Minden Jog Fenntartva - lokalhoszt.hu
Email: fido@lokalhoszt.hu
Honlapkészítés, webtárhely
Többen kérdezték már, hogy mi az oldal célja? Akkor legyen mondjuk ez a cél: Világuralom! :D


Az oldal legenerálva 0.01855 másodperc alatt.