Partnereink: ESK | Csubakka! | Hitel | Geek Poló Bolt | Kanizsa Elektronika | Kanizsai Foglalkoztatási Paktum | Zensetup
Hallgassd Te is (katt. ide) a lokalhoszt.hu kedvenc online rádió adóját a LazaRadio-t! De ha röhögni akarsz, akkor válasszad a Csubakkát!

BejelentkezésBejelentkezés:
Név: Jelszó:

Dátum: 2019. szeptember 17., Kedd
Boldog névnapot: Zsófia
Jelenlegi látogatók: kocka

[Hardver] ACER eMachines E725: egy petákot se adj érte!

Végső felháborodásomban írtam ezen cikket az Acer eMachines E725-443G32Mi gépezetről, amely az eddigi legrosszabb notebook, ami megfordult a kezeim között!

írta: Fido, 2010.05.24. @ 20:54
hozzászólások: 345 db
megtekintve: 107789

Nem vagyok egy nagy hardver teszter, sem túl nagy szakértő. De amit az ez az úgynevezett ACER eMachines E725-443G32Mi kiváltott belőlem, az nagyon kikívánkozik!


Vajmi bevezető eme csoda-masinának ...

Egy ismerősöm vásárolta meg eme fekete remekművet, amely a már említett eMachines márnanév alatt díszelgő masinéria. Megkért, hogy mivel ő még annyira sem ért hozzá, mint én, legyek kedves telepítsem fel neki, hogy a hétvégén boldogan használhassa a készüléket. Eleget is szerettem volna tenni a kérésnek és nekiültem ...
A gép külsején is már látszik, hogy egy alsó-kategóriás notebook (nagyon gagyi, nyikorgós műanyag borítás), amivel nem is lenne baj, mivel böngészésre, officeolásra és még néhány irodai program futtatására tökéletes gép is lenne.

A csodagép specifikáció dióhéjban:

CPU: Intel Pentium Dual Core T4400 2.2GHz
Memória: 3072 MB DDRII
Grafikus-vezérlő: Intel GMA 4500M
HDD: 320 GB (Western Digital)
Egyebek: 6 cellás akksi, webkamera, kártyaolvasó, szuper dvd író, stb. stb. stb. és WiFi, azaz Wireless hálózati csatoló. Igen? Tényleg?

Mint feljebb látható, tényleg egy 2010-es alsó-kategóriás gép, amivel hangsúlyozom, hogy egyáltalán nem lenne baj. Az ára sem olyan vészes, jóval 120.000 Ft alatt is megkaphatjuk, de valljuk be, hogy egy magyar pénztárcának azért mégsem egy elenyésző összeg ez az ár. Mit is várnánk a pénzünkért? Természetesen azt, hogy könnyen telepíthető módon (Next-Next-Finish) működésre bírjuk a nem is olyan kevés pénzért megvásárolt ACER eMachines E725-öt! Szerintem nem olyan nagy elvárás ez 2010-ben ...


Akkor telepítsünk Windows 7-et!

Miért is ne telepítenénk ezt? Driver ellátottsága jó, mindent felismer hacsak nem valami nagyon új dologgal állunk elé, de ebben a gépben nincsen semmi extra alkatrész, amit ne ismerne egy valamire való operációs rendszer. Látszólag szépen feltelepül a Win7, semmi nehézség sincs a telepítésében amúgy sem. Megnézzük az eszközkezelőt, minden eszközt felismert, minden fasza! (elsőként egy tavaly nyári 32bit-es végleges kiadást próbálok)

Vagy mégsem jó valami?

Hát nem működik az a rohadt Wireless! Pedig aszongya látja az eszközkezelőben (Broadcom 802.11g hálózati adapter), látja mindenhol, csak éppen egyetlen egy vezeték nélküli hálózatot sem érzékel. Oké, megbocsájtjuk, előkapjuk a notebook dobozából az Acer által mellékelt Resource DVD-t, amely minden operációs rendszer alá tartalmazza a driver-eket (ne várjunk ennyit a Win7-től, hogy ennyi mindent ismerjen).

Van ám a riszórsz dévédén egy nagy rakat wireless driver, de tévedhetetlenek vagyunk, a Win7 szerint is Broadcom és a gép alján is megtalálható, hogy ilyen típusú vezeték nélküli hálózati csatolót tartalmaz az E725 (az elolvasásához nagyító kell).


De várjunk csak! Van ilyen driver a listában? Bevallom, hogy én csak most vettem észre a képen, hogy nincs is! Atyaég ...


Használjuk a Google-t és telepítsünk egy jóval frissebb Win7-et!

Na ráguglizok, meg is találom a driver listát az eMachines weboldalán!


Természetesen a gyártó oldaláról letöltött driverrel sem működik a kapcsolódás a vezeték nélküli hálózatokhoz! Mellékesen hozzáteszem, keresés közben nem egy helyet találtam, nem egy anyázó hozzászólót, akiknek Windows XP / Vista és 7 alatt volt pont ilyen problémájuk!
Bevallom derekasan, ezután fogtam magamat, és lewarezoltam a Windows 7 2010 májusi frissített, 64bit-es verziójú telepítőjét, és szépen feltettem azt. Ezzel a probléma ugyanaz volt, se riszórsz DVD, sem az eMachines driverei nem segítettek. Mindent feltelepítettem kínomban, mint a DVD-ről, mint a weboldalról ugyanúgy. Tehát nem maradt ki sem chipset, sem a "sima" vezetékes LAN driver sem.

Ezek mellett meg sem említeném, hogy a nyektetett vezetéknélküli hálózati csatoló végig rendelkezett MAC címmel, képes lett volna IP címet fogadni egy DHCP-ről, látszólag "látta" a Windows 7 mindig.Még néhány reménytelen próbálkozás ...

Fórumok, hardver-tesztek hozzászólásai tömkelege. Még egy francia fórumból is töltöttem le drivereket, de semmi. Nem jutottam egyről a kettőre wireless ügyben. Na mondom megpróbálom az eMachines szupporttyát a weboldalukon keresztül. Néhány e-mail-t váltottam egy szerencsétlen e-mailt fogadó, automatikusan megválaszoló robottal, de nem tudta megoldani a problémámat a piciny lelkem! Gratulálok Acer ...


Persze, a hiba mindig a felhasználóban van!

A routerrel, ami adta jelen helyzetünkben a vezeték nélküli hálózatot, azzal semmi gond sem volt. Még két gép (Toshiba Satellite L40-17R és MacBook Pro), különböző operációs rendszerekkel (Win7 és MacOS X 10.6) "látta" és használta a wireless hálót. Mint a cikk legelején is említettem, nem vagyok egy profi hardver szakértő, de nem ezt a hercehurcát várnám egy vadi-új notebook esetében.

Egyszerűen hihetetlen, hogy az "átlagos" hozzáértésemmel, lassan 3 napja nem tudom működésre bírni Win7-el a vezeték nélküli hálózat használatát. Windows XP-vel és Vista-val sem szeretnék már tovább bajlódni, és mint említettem, ezekkel is volt nem egy hozzászólás, ahol pontosan ugyanez volt a baja a delikvenseknek. Gondolom ők sem most telepítettek Windows-t életükben először. Akkor még hadd ne szóljak azon hozzászólásokról, akik megoldották ezen problémát, de közölték, hogy a gépükben nem is Broadcom, hanem Intel által gyártott vezeték nélküli csatoló van. Ezeket is próbáltam, mivel Intel-féle driver is volt elérhető (a riszórsz dvd-n és a hivatalos weboldalon egyaránt), de egyáltalán nem működött, egyetlen verzióval sem.


Zárszó

Az Acer eMachines E725-443G32Mi szerintem egy nagy rakás sz*r! Hogyan lehet ilyet piacra dobni, és pénzt kérni érte? Ha pedig bennem van a hiba, akkor elnézést kérek, de nem egy egyszerű menet erre a gépre wireless lehetőségeket varázsolni! Jelen pillanatban akárhogyan is próbálkozok (és a fórumos hozzászólásokat elnézne nem én vagyok ezzel egyedül), nem sikerül feltelepíteni erre a szutyokra a normális vezeték-nélküli drivert. Ha már valaki piacra dob egy informatikai eszközt (legyen az bármi), szerintem joggal elvárható, hogy könnyű kezelhetőséget is adjon mellé! Ha pedig nem egyszerű az eset, akkor írják már rá, hogy csakis gyakorlott vásárló fizessen a termékükért, akik szeretik a kihívásokat!

Oké, részben az idegesség is beszél belőlem, sokaknak biztosan jól működik ez a gép, és az is tuti, hogy nem vagyok profi informatikus én sem, de az letagadhatatlan, hogy a hivatalos weboldal, a riszórsz dvd és az észer szupport lényegében semmi segítséget sem nyújt a fent említett fő problémával kapcsolatban.

Hozzászólások

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | [7] | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
Hozzászólás (anonymus)
<<-- Kérlek, írd be ide azt a szót, hogy kocka, különben a hozzászólásod nem fog megjelenni ebben a cikkben!
2011.11.04. @ 19:54
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


sziasztok
szerintem egy nagyon jól használható laptop. a cégünk ilyennel ruházta fel magát, egyrészt mert olcsó volt más részt mert amire a kollégák használják tökéletesen megfelel. rendszergazdaként én telepítettem az összeset fel. win7-es telepítő már telepítés közben felajánlotta a hálózati beállításoknál, hogy felcsatlakozik a wifi hálózatra(TP-LINK). A wifivel csak akkor gyűlt meg a bajom amikor magamnak egy debian-t akartam felrakni ott kellett egy kicsit buherálni mire megtaláltam a megfelelő drivert hozzá.
Szóval szerintem egy sima irodai gépnek tökéletesen megfelel. A win7-et akkor lehetnek problémák, ha például nem eredeti a telepítő, bár már találkoztam a win7-es idők óta sok érdekességgel.

2011.11.01. @ 15:53
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Szerintem teljesen jók ezek a gépek, nem tudom, miért kell leszólni mindent...

2011.10.25. @ 16:04
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


.. durcázik a balfasz?
kifejtésre nem is szorul tovább a téma..

2011.10.15. @ 21:57
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Ez a dirver megoldja a gondodat. ATHEROS AR8132
Ha mégsem, akkor ez: INTEL WIFI LINC 5100ABG
(előző a hálókártya dirver, a másik a wifié)
Sok sikert Dulifuli!
Üdv,
Leányzó

2011.10.05. @ 23:07
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Öcsém, neked talicskát nem adnék a kezedbe, nem ám hogy egy laptopot! Valahogy nekem elsőre mindent látott a winfos, a linux, stb. Elárulom, még MAC is megy rá, nézz utána neten. És mikor tényleg nem megy a dolog, csak aztán írogass ennyi marhaságot ide!

2011.09.26. @ 11:05
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Szia!
Nekem 2 éve ez a gépem van és már nem emlékszem a telepítésre, de nekem wifi egyből volt. A power gomb mellett van egy wifi gomb, amit trükkösen pont megfelelő ideig kell nyomni (kb 2 mp) különben nem kapcsol be.
Nekem úgy rémlik, hogy az Ethernet adapter(vezetékes internet) driverét kutattam pár órán keresztül.
Elismerem elég gáz, de összességében nem volt nagy problémám a géppel.
Játékra nem jó, de dolgozni és jegyzetelni vele az egyetemen tökéletes.

2011.09.20. @ 21:08

myke
(Modi)Regisztrált: 2007.12.12.
Hír hozzászólás: 730 db
Cikk hozzászólás: 378 db
Fórum hozzászólás: 296 db


Előzmény:
írta: - 2011.09.03. @ 15:48

A fenti iromány azt hiszem a "jelentéktelen fikázmány" kategóriában landolt nálam.

A fenti írás egy tapasztalat.

Sok mindent vennék, de emachines soha. Egy volt kollégista ismerősömnek volt egy, annyi volt a hibája, hogy notebooknak merte használni. Gombok lekoptak, nem beszélve a tapipad melletti csuklótámaszról, most már negyedszerre vitte vissza szervízbe újra alaplap hibával 2 éven belül. Ha kicsúszik a garin kivülre és újra előjön az alaplaphiba gyakorlatilag dobhatja ki a szemétbe a gépet.

Vegyetek Aspire-t, travelmate-et bármit csak emachines-t ne. Nem kerül egy normális Aspire sokkal többe, de Acer-nél valahol ott kezdődik a minőség, az alatt ipari hulladékot gyárt (leszámítva egyes netbookokat.

Kaphatók 120k körül már i3-as 5750 típusú Acer már az is jobb ezeknél. Csak gondoljatok bele, hogy 80-90k most egy emachines, akkor hol lehet a normális minőséghez képest...

2011.09.20. @ 15:35
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


kösz, ezt előbb is leírhattad volna...

2011.09.03. @ 15:48
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


A fenti iromány azt hiszem a "jelentéktelen fikázmány" kategóriában landolt nálam.

2011.08.04. @ 11:45
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Nagyon régóta teljes megelégedéssel használom ezt a gépet, ugyan az enyémben Atheros a wifi. Win7 telepítés után az eszközkezelőben nálam is ott a felkiáltójel, de betallózom neki a már előzőleg letöltött drivert és minden rendben. Én még nem csalódtam az Acer/emachines gépekben, legközelebb is ezt vennék, ár-érték arányban szerintem nem nagyon találsz jobbat.

2011.07.31. @ 10:14
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Hali mindenki, most telepítettem egy ilyet (Win7-Atheros wifi), mivel autószerelő vagyok, kihez vigyék ugye, frissítéshez kábellel csatlakozni a routerhez, így egyből van net is, majd eszközkezelőben, hálózati kártyáknál sárga felkiálltójel, rákattintva illesztőprogram frissítése és hagyni, hogy a Windows automatikusan leszedje magának a megfelelő drivert, azonnal működik. )

2011.07.14. @ 22:52

myke
(Modi)Regisztrált: 2007.12.12.
Hír hozzászólás: 730 db
Cikk hozzászólás: 378 db
Fórum hozzászólás: 296 db


Előzmény:
írta: - 2011.07.14. @ 16:59

Milyen esetekben nem ismeri fel? Ha szabad kérdeznem.

Intel PRO/set
Intel WiMAX Link
Intel Centrino (több változat is van)
Atheros (egyes esetekben)
Dell-nek is vannak saját wifi vezérlői
HP-nak úgyszintén

Ezen esetek 90%-ában nem ismeri fel a Win7 a Wifi-t...

De mondok jobbat, Nem rég telepítettem egy Dell Inspiron N5110-et 6-7 wifi típust is építenek be ebbe a modellbe. Namost a 6-7 típushoz ugyanennyi driver is van fent a wifi-hez. A poén az volt, hogy az intel oldaláról leszedett Intel Pro/set lett a megoldás, a gyártó oldaláról letöltött nem működött sehogy sem...

2011.07.14. @ 16:59
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Milyen esetekben nem ismeri fel? Ha szabad kérdeznem.

2011.07.06. @ 13:22

myke
(Modi)Regisztrált: 2007.12.12.
Hír hozzászólás: 730 db
Cikk hozzászólás: 378 db
Fórum hozzászólás: 296 db


Előzmény:
írta: - 2011.07.06. @ 12:55

Fura figura
Win7et még drivert sem kér a Wifi

Nem minden esetben ismeri fel a win7 a wifi-t...

2011.07.06. @ 12:55
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Fura figura
Win7et még drivert sem kér a Wifi

2011.06.29. @ 10:57

myke
(Modi)Regisztrált: 2007.12.12.
Hír hozzászólás: 730 db
Cikk hozzászólás: 378 db
Fórum hozzászólás: 296 db


Előzmény:
írta: - 2011.06.29. @ 00:53

Nekem is ilyenem van. Amikor itthon csatlakoznék wireless, minden szomszéd wifit lát, kivéve a miénket. Nincs titkosítva, másik 2 gép+telók is látják. Tud vki segíteni?

Indítsd újra a router-t ez elő szokott fordulni...

A saját laptopoddal más wifi-t szoktál látni egyébként? Mert ha nem akkor a te gépeden van a hiba...

2011.06.29. @ 00:53
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Nekem is ilyenem van. Amikor itthon csatlakoznék wireless, minden szomszéd wifit lát, kivéve a miénket. Nincs titkosítva, másik 2 gép+telók is látják. Tud vki segíteni?

2011.06.26. @ 11:46

Domm000Regisztrált: 2010.05.06.
Hír hozzászólás: 127 db
Cikk hozzászólás: 74 db
Fórum hozzászólás: 19 db


Előzmény:
írta: - 2011.06.24. @ 12:28

Sziasztok!
Nagy csata folyik itt úgy látom, de a cikkhez hozzászólva:
802.11b+g Atheros Wireless Lan Driver 7.1.0.90
tökéletesen működik. Aki viszint nem tud egy wifi driver-t feltelepíteni egy "alsókategóriás" gépre, szerintem ne merüljön bele a számítástechnika rejtelmeibe. Amúgy én 16-vagyok

Myke már megválaszolta. És akkor "ne merüljön bele a számítástechnika rejtelmeibe." ??

2011.06.24. @ 16:07

myke
(Modi)Regisztrált: 2007.12.12.
Hír hozzászólás: 730 db
Cikk hozzászólás: 378 db
Fórum hozzászólás: 296 db


Előzmény:
írta: - 2011.06.24. @ 12:28

Sziasztok!
Nagy csata folyik itt úgy látom, de a cikkhez hozzászólva:
802.11b+g Atheros Wireless Lan Driver 7.1.0.90
tökéletesen működik. Aki viszint nem tud egy wifi driver-t feltelepíteni egy "alsókategóriás" gépre, szerintem ne merüljön bele a számítástechnika rejtelmeibe. Amúgy én 16-vagyok

Kedves barátom, tudod-e, hogy sok esetben ugyanahhoz a laptophoz 3 féle wifi-t is szerelhetnek be, nem csak Atheros-t...

Ha felmész a support oldalra ott sem egy típust találsz...

2011.06.24. @ 12:28
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Sziasztok!
Nagy csata folyik itt úgy látom, de a cikkhez hozzászólva:
802.11b+g Atheros Wireless Lan Driver 7.1.0.90
tökéletesen működik. Aki viszint nem tud egy wifi driver-t feltelepíteni egy "alsókategóriás" gépre, szerintem ne merüljön bele a számítástechnika rejtelmeibe. Amúgy én 16-vagyok

  - Ingyen ajándékok

Facebook Oszt lájkoló a Fészbúkon?Videók, képek, viccek, Csubakka Ha röhögni akarsz ...Ingyenes elektronikai termékek Ingyenes termékek ...Konzol Magazin Ha nem PC, akkor konzol!Gyors keresés Keresés
Keresendő szöveg:

Club7 Rádió LazaRadio


LazaRadio

Szavazás Szavazás


Vannak új szerkesztőink! Miből szeretnél többet?


Jó lenne még több hír!
9 %
Még több kivesézős cikket akarunk!
3 %
Jó lenne néhány új gépigény is!
2 %
Letötltéseket akarunk!
52 %
Legyen több mindenből!
15 %
Bikicsunáj!
19 %
Összes szavazat: 158 db

Képgaléria Képgaléria
további képek ebből a galériából:
Street Fighter IV az első képek!

Statisztika Statisztika


Hírek: 1118 db
Cikkek: 140 db
Kockafejek: 33276 db
Hír hozzászólások: 3568 db
Cikk hozzászólások: 1842 db
Fórum hozzászólások: 1117 db
Összes hozzászólás: 6527 db

Hirdetés Hirdetés
2007-2010. Minden Jog Fenntartva - lokalhoszt.hu
Email: fido@lokalhoszt.hu
Honlapkészítés, webtárhely
Többen kérdezték már, hogy mi az oldal célja? Akkor legyen mondjuk ez a cél: Világuralom! :D


Az oldal legenerálva 0.010823 másodperc alatt.