Partnereink: ESK | Csubakka! | Hitel | Geek Poló Bolt | Kanizsa Elektronika | Kanizsai Foglalkoztatási Paktum | Zensetup
Hallgassd Te is (katt. ide) a lokalhoszt.hu kedvenc online rádió adóját a LazaRadio-t! De ha röhögni akarsz, akkor válasszad a Csubakkát!

BejelentkezésBejelentkezés:
Név: Jelszó:

Dátum: 2019. szeptember 17., Kedd
Boldog névnapot: Zsófia
Jelenlegi látogatók: kocka

[Hardver] ACER eMachines E725: egy petákot se adj érte!

Végső felháborodásomban írtam ezen cikket az Acer eMachines E725-443G32Mi gépezetről, amely az eddigi legrosszabb notebook, ami megfordult a kezeim között!

írta: Fido, 2010.05.24. @ 20:54
hozzászólások: 345 db
megtekintve: 107774

Nem vagyok egy nagy hardver teszter, sem túl nagy szakértő. De amit az ez az úgynevezett ACER eMachines E725-443G32Mi kiváltott belőlem, az nagyon kikívánkozik!


Vajmi bevezető eme csoda-masinának ...

Egy ismerősöm vásárolta meg eme fekete remekművet, amely a már említett eMachines márnanév alatt díszelgő masinéria. Megkért, hogy mivel ő még annyira sem ért hozzá, mint én, legyek kedves telepítsem fel neki, hogy a hétvégén boldogan használhassa a készüléket. Eleget is szerettem volna tenni a kérésnek és nekiültem ...
A gép külsején is már látszik, hogy egy alsó-kategóriás notebook (nagyon gagyi, nyikorgós műanyag borítás), amivel nem is lenne baj, mivel böngészésre, officeolásra és még néhány irodai program futtatására tökéletes gép is lenne.

A csodagép specifikáció dióhéjban:

CPU: Intel Pentium Dual Core T4400 2.2GHz
Memória: 3072 MB DDRII
Grafikus-vezérlő: Intel GMA 4500M
HDD: 320 GB (Western Digital)
Egyebek: 6 cellás akksi, webkamera, kártyaolvasó, szuper dvd író, stb. stb. stb. és WiFi, azaz Wireless hálózati csatoló. Igen? Tényleg?

Mint feljebb látható, tényleg egy 2010-es alsó-kategóriás gép, amivel hangsúlyozom, hogy egyáltalán nem lenne baj. Az ára sem olyan vészes, jóval 120.000 Ft alatt is megkaphatjuk, de valljuk be, hogy egy magyar pénztárcának azért mégsem egy elenyésző összeg ez az ár. Mit is várnánk a pénzünkért? Természetesen azt, hogy könnyen telepíthető módon (Next-Next-Finish) működésre bírjuk a nem is olyan kevés pénzért megvásárolt ACER eMachines E725-öt! Szerintem nem olyan nagy elvárás ez 2010-ben ...


Akkor telepítsünk Windows 7-et!

Miért is ne telepítenénk ezt? Driver ellátottsága jó, mindent felismer hacsak nem valami nagyon új dologgal állunk elé, de ebben a gépben nincsen semmi extra alkatrész, amit ne ismerne egy valamire való operációs rendszer. Látszólag szépen feltelepül a Win7, semmi nehézség sincs a telepítésében amúgy sem. Megnézzük az eszközkezelőt, minden eszközt felismert, minden fasza! (elsőként egy tavaly nyári 32bit-es végleges kiadást próbálok)

Vagy mégsem jó valami?

Hát nem működik az a rohadt Wireless! Pedig aszongya látja az eszközkezelőben (Broadcom 802.11g hálózati adapter), látja mindenhol, csak éppen egyetlen egy vezeték nélküli hálózatot sem érzékel. Oké, megbocsájtjuk, előkapjuk a notebook dobozából az Acer által mellékelt Resource DVD-t, amely minden operációs rendszer alá tartalmazza a driver-eket (ne várjunk ennyit a Win7-től, hogy ennyi mindent ismerjen).

Van ám a riszórsz dévédén egy nagy rakat wireless driver, de tévedhetetlenek vagyunk, a Win7 szerint is Broadcom és a gép alján is megtalálható, hogy ilyen típusú vezeték nélküli hálózati csatolót tartalmaz az E725 (az elolvasásához nagyító kell).


De várjunk csak! Van ilyen driver a listában? Bevallom, hogy én csak most vettem észre a képen, hogy nincs is! Atyaég ...


Használjuk a Google-t és telepítsünk egy jóval frissebb Win7-et!

Na ráguglizok, meg is találom a driver listát az eMachines weboldalán!


Természetesen a gyártó oldaláról letöltött driverrel sem működik a kapcsolódás a vezeték nélküli hálózatokhoz! Mellékesen hozzáteszem, keresés közben nem egy helyet találtam, nem egy anyázó hozzászólót, akiknek Windows XP / Vista és 7 alatt volt pont ilyen problémájuk!
Bevallom derekasan, ezután fogtam magamat, és lewarezoltam a Windows 7 2010 májusi frissített, 64bit-es verziójú telepítőjét, és szépen feltettem azt. Ezzel a probléma ugyanaz volt, se riszórsz DVD, sem az eMachines driverei nem segítettek. Mindent feltelepítettem kínomban, mint a DVD-ről, mint a weboldalról ugyanúgy. Tehát nem maradt ki sem chipset, sem a "sima" vezetékes LAN driver sem.

Ezek mellett meg sem említeném, hogy a nyektetett vezetéknélküli hálózati csatoló végig rendelkezett MAC címmel, képes lett volna IP címet fogadni egy DHCP-ről, látszólag "látta" a Windows 7 mindig.Még néhány reménytelen próbálkozás ...

Fórumok, hardver-tesztek hozzászólásai tömkelege. Még egy francia fórumból is töltöttem le drivereket, de semmi. Nem jutottam egyről a kettőre wireless ügyben. Na mondom megpróbálom az eMachines szupporttyát a weboldalukon keresztül. Néhány e-mail-t váltottam egy szerencsétlen e-mailt fogadó, automatikusan megválaszoló robottal, de nem tudta megoldani a problémámat a piciny lelkem! Gratulálok Acer ...


Persze, a hiba mindig a felhasználóban van!

A routerrel, ami adta jelen helyzetünkben a vezeték nélküli hálózatot, azzal semmi gond sem volt. Még két gép (Toshiba Satellite L40-17R és MacBook Pro), különböző operációs rendszerekkel (Win7 és MacOS X 10.6) "látta" és használta a wireless hálót. Mint a cikk legelején is említettem, nem vagyok egy profi hardver szakértő, de nem ezt a hercehurcát várnám egy vadi-új notebook esetében.

Egyszerűen hihetetlen, hogy az "átlagos" hozzáértésemmel, lassan 3 napja nem tudom működésre bírni Win7-el a vezeték nélküli hálózat használatát. Windows XP-vel és Vista-val sem szeretnék már tovább bajlódni, és mint említettem, ezekkel is volt nem egy hozzászólás, ahol pontosan ugyanez volt a baja a delikvenseknek. Gondolom ők sem most telepítettek Windows-t életükben először. Akkor még hadd ne szóljak azon hozzászólásokról, akik megoldották ezen problémát, de közölték, hogy a gépükben nem is Broadcom, hanem Intel által gyártott vezeték nélküli csatoló van. Ezeket is próbáltam, mivel Intel-féle driver is volt elérhető (a riszórsz dvd-n és a hivatalos weboldalon egyaránt), de egyáltalán nem működött, egyetlen verzióval sem.


Zárszó

Az Acer eMachines E725-443G32Mi szerintem egy nagy rakás sz*r! Hogyan lehet ilyet piacra dobni, és pénzt kérni érte? Ha pedig bennem van a hiba, akkor elnézést kérek, de nem egy egyszerű menet erre a gépre wireless lehetőségeket varázsolni! Jelen pillanatban akárhogyan is próbálkozok (és a fórumos hozzászólásokat elnézne nem én vagyok ezzel egyedül), nem sikerül feltelepíteni erre a szutyokra a normális vezeték-nélküli drivert. Ha már valaki piacra dob egy informatikai eszközt (legyen az bármi), szerintem joggal elvárható, hogy könnyű kezelhetőséget is adjon mellé! Ha pedig nem egyszerű az eset, akkor írják már rá, hogy csakis gyakorlott vásárló fizessen a termékükért, akik szeretik a kihívásokat!

Oké, részben az idegesség is beszél belőlem, sokaknak biztosan jól működik ez a gép, és az is tuti, hogy nem vagyok profi informatikus én sem, de az letagadhatatlan, hogy a hivatalos weboldal, a riszórsz dvd és az észer szupport lényegében semmi segítséget sem nyújt a fent említett fő problémával kapcsolatban.

Hozzászólások

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | [8] | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
Hozzászólás (anonymus)
<<-- Kérlek, írd be ide azt a szót, hogy kocka, különben a hozzászólásod nem fog megjelenni ebben a cikkben!
2011.06.09. @ 11:14
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Elnézést, akkor most van már wifi megoldás win7 32-64 alá vagy nincs? Köszönöm!

2011.05.31. @ 07:12

Fido
(Diamond Eyes)Regisztrált: valamikó régen
Hír hozzászólás: 713 db
Cikk hozzászólás: 265 db
Fórum hozzászólás: 265 db


Előzmény:
írta: - 2011.05.29. @ 14:03

Fido - Mi a lényeg? Az, hogy negatív színben tüntess fel egy terméket csak azért mert te pórul jártál vele? Lényegében semmi bajom azzal, hogy írtál egy ilyen cikket. Csak elszomorít, hogy teljes egészedben meg vagy győződve róla, hogy ez a gép egy petákot sem és és egy "szar". Pedig ez nem igaz.
Domm000 - Az a szánalmas, hogy 26 évesen tudok mérlegelni és objektív nézetet produkálni magamból?

Azért tüntettem fel negatív színben ezt a gépet, mert:

- a gyári driver lemez semmit nem ér
- a hivatalos weboldal nem tartalmazza egyértelműen a megfelelő drivert (tartalmaz simán 4-5 különböző gyártójú wireless drivert)
- a support csak annyi, hogy egy automatikus levélküldő robottal levelezgettem
- a notebook alsó címkéje és a feltelepített Everest szerint más-más Wireless Chip van a gépben (most akkor a matricának vagy az Everestnek kellene hinni)

Engem az szomorít el, hogy valaki kiadott ezért a gépért jóval 100ezer fölött és egy olyan minőséget kap, olyan supportot ami 2010/2011-ben megengedhetetlen lenne. Valaki örül, hogy a fizetéséből összekuporgat egy laptop-ra és egy ilyet kap a pénzéért. Ennek úgy kellene működnie, hogy Next-Next-Finish, hol van a "felhasználóbarátság"? Na ez az elszomorító ...

2011.05.29. @ 14:03
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Fido - Mi a lényeg? Az, hogy negatív színben tüntess fel egy terméket csak azért mert te pórul jártál vele? Lényegében semmi bajom azzal, hogy írtál egy ilyen cikket. Csak elszomorít, hogy teljes egészedben meg vagy győződve róla, hogy ez a gép egy petákot sem és és egy "szar". Pedig ez nem igaz.
Domm000 - Az a szánalmas, hogy 26 évesen tudok mérlegelni és objektív nézetet produkálni magamból?

2011.05.28. @ 08:52

Fido
(Diamond Eyes)Regisztrált: valamikó régen
Hír hozzászólás: 713 db
Cikk hozzászólás: 265 db
Fórum hozzászólás: 265 db


Előzmény:
írta: - 2011.05.27. @ 16:20

26 vagyok

Még ennyi idősen sem értetted meg a lényeget ...

2011.05.27. @ 17:26

Domm000Regisztrált: 2010.05.06.
Hír hozzászólás: 127 db
Cikk hozzászólás: 74 db
Fórum hozzászólás: 19 db


Előzmény:
írta: - 2011.05.27. @ 16:20

26 vagyok

Na ez már tényleg szánalom a köbön... Nem úgy tűnik.

2011.05.27. @ 16:20
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


26 vagyok

2011.05.27. @ 16:00

Fido
(Diamond Eyes)Regisztrált: valamikó régen
Hír hozzászólás: 713 db
Cikk hozzászólás: 265 db
Fórum hozzászólás: 265 db


Előzmény:
írta: - 2011.05.26. @ 18:09

Megnéztem az oldalt amúgy. Csak azt mondom, hogy jó az E725. Fent leírtak csak személyes balfaszkodásból eredő probléma. Nem tekinthető mérvadónak.

"Személyesen" foshulladék az E725, azóta telepítettem (középvállalati környezetben) több Asus-t, Toshiba-t sőt Acer Aspire-t is és semmi ilyen gond nem volt velük.

Ha ilyen kurva okosak vagytok, akkor ne arról vinnyogjatok, hogy ilyen-olyan balfasz vagyok, hanem érveljetek konkrét ötletekkel. És ne azzal, hogy balfasz vagyok, mert nem tudtam letölteni a driver-t hozzá.

A gyári cd és a weboldal sem segített az elvileg megfelelő driverekkel és a support egyenlő egy nagy nullával.

Én konkrét megfogalmazással és példákkal írtam, le, hogy ezért-azért nem működik. Megtudtam fogalmazni, hogy szerintem miért szar.

Semmit sem tudtok, csak annyit, hogy "nekem elsőre jó lett" és egyéb társai. A szakmai hozzászólásaitok egy nagy lófaszt sem érnek!

Úgyhogy én nem a semmiről és nem is a "hozzánemértés" miatt papoltam itt, hanem azért mert tetszik vagy sem, ez egy nagyon gyenge minőségű kacat ...

Persze tisztelet a kivételnek, voltak olyan anonimuszok, akik normálisan is tudtak érvelni.

Ha ész érveket hozol fel, és még megállják a helyüket és utána balfaszozol le, akkor elfogadom, de az ilyen 22 éves kis "pöcsinformatikus" véleményeket leszarom!

2011.05.27. @ 15:58

Domm000Regisztrált: 2010.05.06.
Hír hozzászólás: 127 db
Cikk hozzászólás: 74 db
Fórum hozzászólás: 19 db


Meg kellene tanulni írni, aztán pofázni. Mit vártok egy ilyen alsó kategóriába nem sorolható géptől?

2011.05.26. @ 18:11
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Kicsit olyan mint mikor a kocsit utálod mert elütötte a kutyád.

2011.05.26. @ 18:09
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Megnéztem az oldalt amúgy. Csak azt mondom, hogy jó az E725. Fent leírtak csak személyes balfaszkodásból eredő probléma. Nem tekinthető mérvadónak.

2011.05.26. @ 17:57

Domm000Regisztrált: 2010.05.06.
Hír hozzászólás: 127 db
Cikk hozzászólás: 74 db
Fórum hozzászólás: 19 db


Előzmény:
írta: - 2011.05.26. @ 17:38

Ki szerint a legjobb? xD

Használj néhány kulcsszót (ne magyart...) a gugliban, és tádám. Mindenhol az első besorolást kapja.

2011.05.26. @ 17:38
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Ki szerint a legjobb? xD

2011.05.26. @ 17:21

Domm000Regisztrált: 2010.05.06.
Hír hozzászólás: 127 db
Cikk hozzászólás: 74 db
Fórum hozzászólás: 19 db


Annyira jó, hogy így névtelenül "agyonoltanak".
Tudod, a netbookcheck a legjobb ilyen oldal. 6/10 pedig 6/10...
Ennyiért tényleg vagy egy normális asztali kis ráfizetéssel, vagy ha hordozásra kell, akkor egy tablet, esetleg egy drágább noti.

2011.05.26. @ 12:58
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Akkor az neked való baszod.

2011.05.26. @ 08:50

myke
(Modi)Regisztrált: 2007.12.12.
Hír hozzászólás: 730 db
Cikk hozzászólás: 378 db
Fórum hozzászólás: 296 db


Előzmény:
írta: Fido - 2011.05.26. @ 07:25

Szerintem ezt a Kompjútervördöt, Gémsztárt vagyis a teljes ÍDÉGÉ hángörit megették kilóra a nagy hardver gyártók és szoftver fejlesztő cégek ...

Nem mondtál nagy hülyeséget, egy-két kivétel van. De külföldi nevesebb oldalakat megnézve sem más a helyzet.

Én inkább a notebookcheck.net-et szoktam nézegetni, sokkal kritikusabbak. Nem nagyon adnak 9/10-es azaz 90%-os eredményt.

A cikkben is említett E725-re 60%-ot adtak egy német teszt alapján: Link. Szóval erről ennyit...

2011.05.26. @ 07:25

Fido
(Diamond Eyes)Regisztrált: valamikó régen
Hír hozzászólás: 713 db
Cikk hozzászólás: 265 db
Fórum hozzászólás: 265 db


Előzmény:
írta: myke - 2011.05.25. @ 19:58

Igen, volt dolgom E725-tel, két kollégista ismerősöm is használja, eléggé aktívan. Az egyik már rongyá van kopva. Alaplap hiba miatt már mindkettő volt szervizben. Ja és az egyikben a DVD író is behalt. Egyik sincs még 2 éves. Szerencséjük, hogy 3 évre hosszabbították a garanciát...

(Megsúgom Computerworld véleményére nem adnék...)

Szerintem ezt a Kompjútervördöt, Gémsztárt vagyis a teljes ÍDÉGÉ hángörit megették kilóra a nagy hardver gyártók és szoftver fejlesztő cégek ...

2011.05.25. @ 19:58

myke
(Modi)Regisztrált: 2007.12.12.
Hír hozzászólás: 730 db
Cikk hozzászólás: 378 db
Fórum hozzászólás: 296 db


Igen, volt dolgom E725-tel, két kollégista ismerősöm is használja, eléggé aktívan. Az egyik már rongyá van kopva. Alaplap hiba miatt már mindkettő volt szervizben. Ja és az egyikben a DVD író is behalt. Egyik sincs még 2 éves. Szerencséjük, hogy 3 évre hosszabbították a garanciát...

(Megsúgom Computerworld véleményére nem adnék...)

2011.05.25. @ 16:46
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


http://computerworld.hu/teszt-emachines-e725.html

2011.05.25. @ 16:17
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


myke, neked volt már dolgod E725-tel?

2011.05.25. @ 15:28

myke
(Modi)Regisztrált: 2007.12.12.
Hír hozzászólás: 730 db
Cikk hozzászólás: 378 db
Fórum hozzászólás: 296 db


Előzmény:
írta: - 2011.05.25. @ 10:47

Azt hittem egyértelmű, hogy ez egy pc-pótló notebook. Ezért tértem ki arra, hogy cipeltem is már párszor stb.

Pc-pótló notebook kifejezést sem sűrűn hallom mostanság. 100k-ból inkább PC-t vennék, mint egy ilyen csodát. De ha már ezt a célt szolgálja egy notebook, akkor is inkább egy jobb Aspire-t vennék +20-30k-val drágábban.
Az ilyen 100k körüli új notebookok eléggé hulladékok, nem hordozásra találták fel őket. De nem csak ez a típus, hanem jó pár márkánál igaz sajnos. 100k-s Lenovo-k sem sokkal jobbak...

  - Ingyen ajándékok

Facebook Oszt lájkoló a Fészbúkon?Videók, képek, viccek, Csubakka Ha röhögni akarsz ...Ingyenes elektronikai termékek Ingyenes termékek ...Konzol Magazin Ha nem PC, akkor konzol!Gyors keresés Keresés
Keresendő szöveg:

Club7 Rádió LazaRadio


LazaRadio

Szavazás Szavazás


Vannak új szerkesztőink! Miből szeretnél többet?


Jó lenne még több hír!
9 %
Még több kivesézős cikket akarunk!
3 %
Jó lenne néhány új gépigény is!
2 %
Letötltéseket akarunk!
52 %
Legyen több mindenből!
15 %
Bikicsunáj!
19 %
Összes szavazat: 158 db

Képgaléria Képgaléria
további képek ebből a galériából:
Core 2 Duo Q9400 teszt!

Statisztika Statisztika


Hírek: 1118 db
Cikkek: 140 db
Kockafejek: 33276 db
Hír hozzászólások: 3568 db
Cikk hozzászólások: 1842 db
Fórum hozzászólások: 1117 db
Összes hozzászólás: 6527 db

Hirdetés Hirdetés
2007-2010. Minden Jog Fenntartva - lokalhoszt.hu
Email: fido@lokalhoszt.hu
Honlapkészítés, webtárhely
Többen kérdezték már, hogy mi az oldal célja? Akkor legyen mondjuk ez a cél: Világuralom! :D


Az oldal legenerálva 0.01122 másodperc alatt.