Partnereink: ESK | Csubakka! | Hitel | Geek Poló Bolt | Kanizsa Elektronika | Kanizsai Foglalkoztatási Paktum | Zensetup
Hallgassd Te is (katt. ide) a lokalhoszt.hu kedvenc online rádió adóját a LazaRadio-t! De ha röhögni akarsz, akkor válasszad a Csubakkát!

BejelentkezésBejelentkezés:
Név: Jelszó:

Dátum: 2019. szeptember 17., Kedd
Boldog névnapot: Zsófia
Jelenlegi látogatók: kocka

[Hardver] ACER eMachines E725: egy petákot se adj érte!

Végső felháborodásomban írtam ezen cikket az Acer eMachines E725-443G32Mi gépezetről, amely az eddigi legrosszabb notebook, ami megfordult a kezeim között!

írta: Fido, 2010.05.24. @ 20:54
hozzászólások: 345 db
megtekintve: 107786

Nem vagyok egy nagy hardver teszter, sem túl nagy szakértő. De amit az ez az úgynevezett ACER eMachines E725-443G32Mi kiváltott belőlem, az nagyon kikívánkozik!


Vajmi bevezető eme csoda-masinának ...

Egy ismerősöm vásárolta meg eme fekete remekművet, amely a már említett eMachines márnanév alatt díszelgő masinéria. Megkért, hogy mivel ő még annyira sem ért hozzá, mint én, legyek kedves telepítsem fel neki, hogy a hétvégén boldogan használhassa a készüléket. Eleget is szerettem volna tenni a kérésnek és nekiültem ...
A gép külsején is már látszik, hogy egy alsó-kategóriás notebook (nagyon gagyi, nyikorgós műanyag borítás), amivel nem is lenne baj, mivel böngészésre, officeolásra és még néhány irodai program futtatására tökéletes gép is lenne.

A csodagép specifikáció dióhéjban:

CPU: Intel Pentium Dual Core T4400 2.2GHz
Memória: 3072 MB DDRII
Grafikus-vezérlő: Intel GMA 4500M
HDD: 320 GB (Western Digital)
Egyebek: 6 cellás akksi, webkamera, kártyaolvasó, szuper dvd író, stb. stb. stb. és WiFi, azaz Wireless hálózati csatoló. Igen? Tényleg?

Mint feljebb látható, tényleg egy 2010-es alsó-kategóriás gép, amivel hangsúlyozom, hogy egyáltalán nem lenne baj. Az ára sem olyan vészes, jóval 120.000 Ft alatt is megkaphatjuk, de valljuk be, hogy egy magyar pénztárcának azért mégsem egy elenyésző összeg ez az ár. Mit is várnánk a pénzünkért? Természetesen azt, hogy könnyen telepíthető módon (Next-Next-Finish) működésre bírjuk a nem is olyan kevés pénzért megvásárolt ACER eMachines E725-öt! Szerintem nem olyan nagy elvárás ez 2010-ben ...


Akkor telepítsünk Windows 7-et!

Miért is ne telepítenénk ezt? Driver ellátottsága jó, mindent felismer hacsak nem valami nagyon új dologgal állunk elé, de ebben a gépben nincsen semmi extra alkatrész, amit ne ismerne egy valamire való operációs rendszer. Látszólag szépen feltelepül a Win7, semmi nehézség sincs a telepítésében amúgy sem. Megnézzük az eszközkezelőt, minden eszközt felismert, minden fasza! (elsőként egy tavaly nyári 32bit-es végleges kiadást próbálok)

Vagy mégsem jó valami?

Hát nem működik az a rohadt Wireless! Pedig aszongya látja az eszközkezelőben (Broadcom 802.11g hálózati adapter), látja mindenhol, csak éppen egyetlen egy vezeték nélküli hálózatot sem érzékel. Oké, megbocsájtjuk, előkapjuk a notebook dobozából az Acer által mellékelt Resource DVD-t, amely minden operációs rendszer alá tartalmazza a driver-eket (ne várjunk ennyit a Win7-től, hogy ennyi mindent ismerjen).

Van ám a riszórsz dévédén egy nagy rakat wireless driver, de tévedhetetlenek vagyunk, a Win7 szerint is Broadcom és a gép alján is megtalálható, hogy ilyen típusú vezeték nélküli hálózati csatolót tartalmaz az E725 (az elolvasásához nagyító kell).


De várjunk csak! Van ilyen driver a listában? Bevallom, hogy én csak most vettem észre a képen, hogy nincs is! Atyaég ...


Használjuk a Google-t és telepítsünk egy jóval frissebb Win7-et!

Na ráguglizok, meg is találom a driver listát az eMachines weboldalán!


Természetesen a gyártó oldaláról letöltött driverrel sem működik a kapcsolódás a vezeték nélküli hálózatokhoz! Mellékesen hozzáteszem, keresés közben nem egy helyet találtam, nem egy anyázó hozzászólót, akiknek Windows XP / Vista és 7 alatt volt pont ilyen problémájuk!
Bevallom derekasan, ezután fogtam magamat, és lewarezoltam a Windows 7 2010 májusi frissített, 64bit-es verziójú telepítőjét, és szépen feltettem azt. Ezzel a probléma ugyanaz volt, se riszórsz DVD, sem az eMachines driverei nem segítettek. Mindent feltelepítettem kínomban, mint a DVD-ről, mint a weboldalról ugyanúgy. Tehát nem maradt ki sem chipset, sem a "sima" vezetékes LAN driver sem.

Ezek mellett meg sem említeném, hogy a nyektetett vezetéknélküli hálózati csatoló végig rendelkezett MAC címmel, képes lett volna IP címet fogadni egy DHCP-ről, látszólag "látta" a Windows 7 mindig.Még néhány reménytelen próbálkozás ...

Fórumok, hardver-tesztek hozzászólásai tömkelege. Még egy francia fórumból is töltöttem le drivereket, de semmi. Nem jutottam egyről a kettőre wireless ügyben. Na mondom megpróbálom az eMachines szupporttyát a weboldalukon keresztül. Néhány e-mail-t váltottam egy szerencsétlen e-mailt fogadó, automatikusan megválaszoló robottal, de nem tudta megoldani a problémámat a piciny lelkem! Gratulálok Acer ...


Persze, a hiba mindig a felhasználóban van!

A routerrel, ami adta jelen helyzetünkben a vezeték nélküli hálózatot, azzal semmi gond sem volt. Még két gép (Toshiba Satellite L40-17R és MacBook Pro), különböző operációs rendszerekkel (Win7 és MacOS X 10.6) "látta" és használta a wireless hálót. Mint a cikk legelején is említettem, nem vagyok egy profi hardver szakértő, de nem ezt a hercehurcát várnám egy vadi-új notebook esetében.

Egyszerűen hihetetlen, hogy az "átlagos" hozzáértésemmel, lassan 3 napja nem tudom működésre bírni Win7-el a vezeték nélküli hálózat használatát. Windows XP-vel és Vista-val sem szeretnék már tovább bajlódni, és mint említettem, ezekkel is volt nem egy hozzászólás, ahol pontosan ugyanez volt a baja a delikvenseknek. Gondolom ők sem most telepítettek Windows-t életükben először. Akkor még hadd ne szóljak azon hozzászólásokról, akik megoldották ezen problémát, de közölték, hogy a gépükben nem is Broadcom, hanem Intel által gyártott vezeték nélküli csatoló van. Ezeket is próbáltam, mivel Intel-féle driver is volt elérhető (a riszórsz dvd-n és a hivatalos weboldalon egyaránt), de egyáltalán nem működött, egyetlen verzióval sem.


Zárszó

Az Acer eMachines E725-443G32Mi szerintem egy nagy rakás sz*r! Hogyan lehet ilyet piacra dobni, és pénzt kérni érte? Ha pedig bennem van a hiba, akkor elnézést kérek, de nem egy egyszerű menet erre a gépre wireless lehetőségeket varázsolni! Jelen pillanatban akárhogyan is próbálkozok (és a fórumos hozzászólásokat elnézne nem én vagyok ezzel egyedül), nem sikerül feltelepíteni erre a szutyokra a normális vezeték-nélküli drivert. Ha már valaki piacra dob egy informatikai eszközt (legyen az bármi), szerintem joggal elvárható, hogy könnyű kezelhetőséget is adjon mellé! Ha pedig nem egyszerű az eset, akkor írják már rá, hogy csakis gyakorlott vásárló fizessen a termékükért, akik szeretik a kihívásokat!

Oké, részben az idegesség is beszél belőlem, sokaknak biztosan jól működik ez a gép, és az is tuti, hogy nem vagyok profi informatikus én sem, de az letagadhatatlan, hogy a hivatalos weboldal, a riszórsz dvd és az észer szupport lényegében semmi segítséget sem nyújt a fent említett fő problémával kapcsolatban.

Hozzászólások

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | [9] | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
Hozzászólás (anonymus)
<<-- Kérlek, írd be ide azt a szót, hogy kocka, különben a hozzászólásod nem fog megjelenni ebben a cikkben!
2011.05.25. @ 10:47
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Azt hittem egyértelmű, hogy ez egy pc-pótló notebook. Ezért tértem ki arra, hogy cipeltem is már párszor stb.

2011.05.25. @ 09:32

myke
(Modi)Regisztrált: 2007.12.12.
Hír hozzászólás: 730 db
Cikk hozzászólás: 378 db
Fórum hozzászólás: 296 db


Előzmény:
írta: Fido - 2011.05.25. @ 07:57

Egy valamit nagyon szeretek ebben a cikkben, hogy megmozgatja az embereket!

hozzászólások: 182 db
megtekintve: 11632

Valami fikázó oldalt kéne indítani.

Szerk.: Most néztem lassan bent lesz a 3 legolvasottabb cikkek közt.

módosítva: 2011.05.25. @ 09:34
2011.05.25. @ 07:57

Fido
(Diamond Eyes)Regisztrált: valamikó régen
Hír hozzászólás: 713 db
Cikk hozzászólás: 265 db
Fórum hozzászólás: 265 db


Egy valamit nagyon szeretek ebben a cikkben, hogy megmozgatja az embereket!

hozzászólások: 182 db
megtekintve: 11632

2011.05.25. @ 06:42

myke
(Modi)Regisztrált: 2007.12.12.
Hír hozzászólás: 730 db
Cikk hozzászólás: 378 db
Fórum hozzászólás: 296 db


Előzmény:
írta: - 2011.05.24. @ 21:27

kb. két és fél éve megvan már úgyhogy beszoptad. Tényleg semmi baja és rendesen működik. Pedig cipeltem is már párszor. Egyszer ráborult egy pohár tea is. :]

"Pedig cipeltem is már párszor."
Szeretem az ilyen megszólalásokat, főleg hogy egy laptopról van szó. Én napi szintem 4-6-szor cipelem...
Sőt mivel van a gépemben mozgásérzékelő, ami leteszi a vinyó fejét, még sokszor bekapcsolva is kell cipelnem, mert macera 20 méterenként vissza bekapcsolni. És legtöbbször kézben kell megfognom használatkor. Egyébként egy magnézium vázas HP NC6400-asom van.

Gyakorlatilag te asztali gépnek használsz egy notebookot...

2011.05.24. @ 21:27
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


kb. két és fél éve megvan már úgyhogy beszoptad. Tényleg semmi baja és rendesen működik. Pedig cipeltem is már párszor. Egyszer ráborult egy pohár tea is. :]

2011.05.24. @ 20:44

myke
(Modi)Regisztrált: 2007.12.12.
Hír hozzászólás: 730 db
Cikk hozzászólás: 378 db
Fórum hozzászólás: 296 db


2 év aktív használat után nézd meg majd, és meglátod mi az a gagyi összeszerelés...

2011.05.24. @ 19:38
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Szerintem annak nincs igaza aki egyszer pórul járt a géppel és ír róla egy fikázó cikket minek azt a címet adja, hogy: "ACER eMachines E725: egy petákot se adj érte!"

2011.05.24. @ 18:56
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Szerintem nincs igazad ez egy jó cikk, és biztos nem hülyeség.

2011.05.24. @ 15:42
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Nekem is ilyen gépem van. Nincs vele semmi gond. Először is utána kell nézni mindig annak a gépnek amit vásárolni készülsz. Mert ha csak vaktában lövöldözöl olyat is lelősz amire nincs szükséged. Nem csoda ha csalódás ér. Nem játékra való az tény. "Nyikorgós műanyag"..ezt nem igazán értem. Nem nyikorog semmi. Elég gagyi iromány ez és meglehetősen szubjektív. Aki most akar ilyen gépet venni az vegyen. Én bátran ajánlom mindenkinek. Megéri az árát.

2011.05.08. @ 17:10

Domm000Regisztrált: 2010.05.06.
Hír hozzászólás: 127 db
Cikk hozzászólás: 74 db
Fórum hozzászólás: 19 db


Előzmény:
írta: - 2011.05.08. @ 12:21

nekem is ilyen gépem van és semmi problémám nem volt vele, minden kiválóan működik és tökjó
na az hogy máe valaki nmeért hozzá és ezmiatt szarozza le, az más más probléma;)

Mert te nagyon profi vagy.
Szerinted Fido-nak ez volt élete első laptopja? Vagy élete első gépe? Ne légy már hülye...

Egyébként meg ACER az acer. Ingyen sem kellene.

2011.05.08. @ 12:21
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


nekem is ilyen gépem van és semmi problémám nem volt vele, minden kiválóan működik és tökjó
na az hogy máe valaki nmeért hozzá és ezmiatt szarozza le, az más más probléma;)

2011.05.02. @ 16:34
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


nekem is ilyenem van és szerintem tök jó csak a videó kártya elég sz.r (64mb-os)de ettől fuggetlenül jó.Én példáúl cod 6 ozni szoktam rajta és 10-25 az fps em csak a videókártyát kell beállítani hogy a teljesítményre hajtson ne a minőségre.És "ne a borítójárol itéljétek meg a könyvet"

2011.04.25. @ 18:40
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Nekem is ilyenem van, és nem értem miért kell ennyire lehordani....Én simán felraktam rá Win7 Ultimate-ot és a wifi is működik, semmi gond nincs vele. Sőt még a videókártyája sem olyan vészesen rossz. Én Call of Duty-kat vittem végig rajta kb. 15-20 fps-el. És Ami a legjobb, hogy baromi halk a gép! És amúgy egy Sony Vaiohoz képest persze, hogy rossz, de azért nem annyira, mint amennyire azt leírtad!

2011.04.25. @ 18:40
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Nekem is ilyenem van, és nem értem miért kell ennyire lehordani....Én simán felraktam rá Win7 Ultimate-ot és a wifi is működik, semmi gond nincs vele. Sőt még a videókártyája sem olyan vészesen rossz. Én Call of Duty-kat vittem végig rajta kb. 15-20 fps-el. És Ami a legjobb, hogy baromi halk a gép! És amúgy egy Sony Vaiohoz képest persze, hogy rossz, de azért nem annyira, mint amennyire azt leírtad!

2011.04.19. @ 20:17
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


nem tudom de nekem nagyon jol müködik
semmi bajjom vele.

2011.04.13. @ 14:37

myke
(Modi)Regisztrált: 2007.12.12.
Hír hozzászólás: 730 db
Cikk hozzászólás: 378 db
Fórum hozzászólás: 296 db


Előzmény:
írta: Zentus - 2011.04.13. @ 13:53

Sajnos továbbra is azt tapasztalom, hogy sok ember nem tudja mit ír itt le..... Sajnos vannak olyan programok amik nem indulnak el WIN7 alatt és napi szinten kell. pl.: Step 7, WinCC stb. (ezeknek a progiknak minimum fél millió darabja....)
Tapasztalatom az, hogy wifi, hangkártya egyre macerásabb ezeknél a gépeknél felrakni XP alatt. Elméletileg munkagépre alkalmasak ezek a gépek?? Max msn-re, office....

Kicsit érdemes várni, mert lesz a Win7-nek egy külön változata a Thinpc, melyet régebbi p4 gépre szántak, amivel ki akarják váltani az XP-t. Az más kérdés, hogy ennek a támogatottsága hogy fog alakulni...

2011.04.13. @ 13:53

Zentus
(Kirúgott visszajáró)Regisztrált: 2008.01.23.
Hír hozzászólás: 162 db
Cikk hozzászólás: 27 db
Fórum hozzászólás: 13 db


Sajnos továbbra is azt tapasztalom, hogy sok ember nem tudja mit ír itt le..... Sajnos vannak olyan programok amik nem indulnak el WIN7 alatt és napi szinten kell. pl.: Step 7, WinCC stb. (ezeknek a progiknak minimum fél millió darabja....)
Tapasztalatom az, hogy wifi, hangkártya egyre macerásabb ezeknél a gépeknél felrakni XP alatt. Elméletileg munkagépre alkalmasak ezek a gépek?? Max msn-re, office....

módosítva: 2011.04.13. @ 13:54
2011.04.12. @ 22:17
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Szerintem Te egy balfék vagy.

2011.04.12. @ 22:08
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Nekem is e725 van, meg se próbáltam 32 bites rendszert fölrakni, mert minek? Érdekes módon nekem müxik a wifi, a routerre gond nélkül csatlakozik. Minden tökéletesen működik rajta 1 éve.
A Te "átlagos" hozzáértéseddel ne akarj már tesztelni gépet... szerintem.

2011.04.05. @ 15:40

myke
(Modi)Regisztrált: 2007.12.12.
Hír hozzászólás: 730 db
Cikk hozzászólás: 378 db
Fórum hozzászólás: 296 db


Előzmény:
írta: - 2011.04.05. @ 13:29

Üdvözletem! Elüször is nem vagyok egy nagy Acer fanatikus bár anyámnak egy i3-as konfigurációja van belőle még is azt mondtam mikor megvette hogy ennyi pénzért miért nem raktak bele egy normális (elismert) videókártyát mondjuk ATI-t esetleg Nvidia-t, miért az Intelt kell belenyomatni. Na mindegy. A lényeg hogy neki is volt iesmi problémája, de mivel jártam már igy az én laptopommal is, ami MSI ezért tudtam mit kell tenni! Egyszerűen felraktam driverét, és mivel az egy program ezért a windows különlegesen szar hálózati kapcsolatos varázsló bigyuláját kikapcsoltam és engedtem a proginak hogy ő kezelje a vezeték nélküli kapcsolatokat, és láss csodát minden szuperál. Tehát ha valakinek így sem menne annak kártyája a hibás! reméltem segítettem.

Csak az Intel videokártyához szeretnék hozzászólni. Van pár előnye, egyik, hogy keveset zabál -> nem melegszik. Alapvető feladatokra alkalmas, persze játékra nem igazán használható.

  - Ingyen ajándékok

Facebook Oszt lájkoló a Fészbúkon?Videók, képek, viccek, Csubakka Ha röhögni akarsz ...Ingyenes elektronikai termékek Ingyenes termékek ...Konzol Magazin Ha nem PC, akkor konzol!Gyors keresés Keresés
Keresendő szöveg:

Club7 Rádió LazaRadio


LazaRadio

Szavazás Szavazás


Vannak új szerkesztőink! Miből szeretnél többet?


Jó lenne még több hír!
9 %
Még több kivesézős cikket akarunk!
3 %
Jó lenne néhány új gépigény is!
2 %
Letötltéseket akarunk!
52 %
Legyen több mindenből!
15 %
Bikicsunáj!
19 %
Összes szavazat: 158 db

Képgaléria Képgaléria
további képek ebből a galériából:
Coling Mcrae Dirt 2

Statisztika Statisztika


Hírek: 1118 db
Cikkek: 140 db
Kockafejek: 33276 db
Hír hozzászólások: 3568 db
Cikk hozzászólások: 1842 db
Fórum hozzászólások: 1117 db
Összes hozzászólás: 6527 db

Hirdetés Hirdetés
2007-2010. Minden Jog Fenntartva - lokalhoszt.hu
Email: fido@lokalhoszt.hu
Honlapkészítés, webtárhely
Többen kérdezték már, hogy mi az oldal célja? Akkor legyen mondjuk ez a cél: Világuralom! :D


Az oldal legenerálva 0.024896 másodperc alatt.