Partnereink: ESK | Csubakka! | Hitel | Geek Poló Bolt | Kanizsa Elektronika | Kanizsai Foglalkoztatási Paktum | Zensetup
Hallgassd Te is (katt. ide) a lokalhoszt.hu kedvenc online rádió adóját a LazaRadio-t! De ha röhögni akarsz, akkor válasszad a Csubakkát!

BejelentkezésBejelentkezés:
Név: Jelszó:

Dátum: 2019. szeptember 17., Kedd
Boldog névnapot: Zsófia
Jelenlegi látogatók: kocka

[Hardver] ACER eMachines E725: egy petákot se adj érte!

Végső felháborodásomban írtam ezen cikket az Acer eMachines E725-443G32Mi gépezetről, amely az eddigi legrosszabb notebook, ami megfordult a kezeim között!

írta: Fido, 2010.05.24. @ 20:54
hozzászólások: 345 db
megtekintve: 107772

Nem vagyok egy nagy hardver teszter, sem túl nagy szakértő. De amit az ez az úgynevezett ACER eMachines E725-443G32Mi kiváltott belőlem, az nagyon kikívánkozik!


Vajmi bevezető eme csoda-masinának ...

Egy ismerősöm vásárolta meg eme fekete remekművet, amely a már említett eMachines márnanév alatt díszelgő masinéria. Megkért, hogy mivel ő még annyira sem ért hozzá, mint én, legyek kedves telepítsem fel neki, hogy a hétvégén boldogan használhassa a készüléket. Eleget is szerettem volna tenni a kérésnek és nekiültem ...
A gép külsején is már látszik, hogy egy alsó-kategóriás notebook (nagyon gagyi, nyikorgós műanyag borítás), amivel nem is lenne baj, mivel böngészésre, officeolásra és még néhány irodai program futtatására tökéletes gép is lenne.

A csodagép specifikáció dióhéjban:

CPU: Intel Pentium Dual Core T4400 2.2GHz
Memória: 3072 MB DDRII
Grafikus-vezérlő: Intel GMA 4500M
HDD: 320 GB (Western Digital)
Egyebek: 6 cellás akksi, webkamera, kártyaolvasó, szuper dvd író, stb. stb. stb. és WiFi, azaz Wireless hálózati csatoló. Igen? Tényleg?

Mint feljebb látható, tényleg egy 2010-es alsó-kategóriás gép, amivel hangsúlyozom, hogy egyáltalán nem lenne baj. Az ára sem olyan vészes, jóval 120.000 Ft alatt is megkaphatjuk, de valljuk be, hogy egy magyar pénztárcának azért mégsem egy elenyésző összeg ez az ár. Mit is várnánk a pénzünkért? Természetesen azt, hogy könnyen telepíthető módon (Next-Next-Finish) működésre bírjuk a nem is olyan kevés pénzért megvásárolt ACER eMachines E725-öt! Szerintem nem olyan nagy elvárás ez 2010-ben ...


Akkor telepítsünk Windows 7-et!

Miért is ne telepítenénk ezt? Driver ellátottsága jó, mindent felismer hacsak nem valami nagyon új dologgal állunk elé, de ebben a gépben nincsen semmi extra alkatrész, amit ne ismerne egy valamire való operációs rendszer. Látszólag szépen feltelepül a Win7, semmi nehézség sincs a telepítésében amúgy sem. Megnézzük az eszközkezelőt, minden eszközt felismert, minden fasza! (elsőként egy tavaly nyári 32bit-es végleges kiadást próbálok)

Vagy mégsem jó valami?

Hát nem működik az a rohadt Wireless! Pedig aszongya látja az eszközkezelőben (Broadcom 802.11g hálózati adapter), látja mindenhol, csak éppen egyetlen egy vezeték nélküli hálózatot sem érzékel. Oké, megbocsájtjuk, előkapjuk a notebook dobozából az Acer által mellékelt Resource DVD-t, amely minden operációs rendszer alá tartalmazza a driver-eket (ne várjunk ennyit a Win7-től, hogy ennyi mindent ismerjen).

Van ám a riszórsz dévédén egy nagy rakat wireless driver, de tévedhetetlenek vagyunk, a Win7 szerint is Broadcom és a gép alján is megtalálható, hogy ilyen típusú vezeték nélküli hálózati csatolót tartalmaz az E725 (az elolvasásához nagyító kell).


De várjunk csak! Van ilyen driver a listában? Bevallom, hogy én csak most vettem észre a képen, hogy nincs is! Atyaég ...


Használjuk a Google-t és telepítsünk egy jóval frissebb Win7-et!

Na ráguglizok, meg is találom a driver listát az eMachines weboldalán!


Természetesen a gyártó oldaláról letöltött driverrel sem működik a kapcsolódás a vezeték nélküli hálózatokhoz! Mellékesen hozzáteszem, keresés közben nem egy helyet találtam, nem egy anyázó hozzászólót, akiknek Windows XP / Vista és 7 alatt volt pont ilyen problémájuk!
Bevallom derekasan, ezután fogtam magamat, és lewarezoltam a Windows 7 2010 májusi frissített, 64bit-es verziójú telepítőjét, és szépen feltettem azt. Ezzel a probléma ugyanaz volt, se riszórsz DVD, sem az eMachines driverei nem segítettek. Mindent feltelepítettem kínomban, mint a DVD-ről, mint a weboldalról ugyanúgy. Tehát nem maradt ki sem chipset, sem a "sima" vezetékes LAN driver sem.

Ezek mellett meg sem említeném, hogy a nyektetett vezetéknélküli hálózati csatoló végig rendelkezett MAC címmel, képes lett volna IP címet fogadni egy DHCP-ről, látszólag "látta" a Windows 7 mindig.Még néhány reménytelen próbálkozás ...

Fórumok, hardver-tesztek hozzászólásai tömkelege. Még egy francia fórumból is töltöttem le drivereket, de semmi. Nem jutottam egyről a kettőre wireless ügyben. Na mondom megpróbálom az eMachines szupporttyát a weboldalukon keresztül. Néhány e-mail-t váltottam egy szerencsétlen e-mailt fogadó, automatikusan megválaszoló robottal, de nem tudta megoldani a problémámat a piciny lelkem! Gratulálok Acer ...


Persze, a hiba mindig a felhasználóban van!

A routerrel, ami adta jelen helyzetünkben a vezeték nélküli hálózatot, azzal semmi gond sem volt. Még két gép (Toshiba Satellite L40-17R és MacBook Pro), különböző operációs rendszerekkel (Win7 és MacOS X 10.6) "látta" és használta a wireless hálót. Mint a cikk legelején is említettem, nem vagyok egy profi hardver szakértő, de nem ezt a hercehurcát várnám egy vadi-új notebook esetében.

Egyszerűen hihetetlen, hogy az "átlagos" hozzáértésemmel, lassan 3 napja nem tudom működésre bírni Win7-el a vezeték nélküli hálózat használatát. Windows XP-vel és Vista-val sem szeretnék már tovább bajlódni, és mint említettem, ezekkel is volt nem egy hozzászólás, ahol pontosan ugyanez volt a baja a delikvenseknek. Gondolom ők sem most telepítettek Windows-t életükben először. Akkor még hadd ne szóljak azon hozzászólásokról, akik megoldották ezen problémát, de közölték, hogy a gépükben nem is Broadcom, hanem Intel által gyártott vezeték nélküli csatoló van. Ezeket is próbáltam, mivel Intel-féle driver is volt elérhető (a riszórsz dvd-n és a hivatalos weboldalon egyaránt), de egyáltalán nem működött, egyetlen verzióval sem.


Zárszó

Az Acer eMachines E725-443G32Mi szerintem egy nagy rakás sz*r! Hogyan lehet ilyet piacra dobni, és pénzt kérni érte? Ha pedig bennem van a hiba, akkor elnézést kérek, de nem egy egyszerű menet erre a gépre wireless lehetőségeket varázsolni! Jelen pillanatban akárhogyan is próbálkozok (és a fórumos hozzászólásokat elnézne nem én vagyok ezzel egyedül), nem sikerül feltelepíteni erre a szutyokra a normális vezeték-nélküli drivert. Ha már valaki piacra dob egy informatikai eszközt (legyen az bármi), szerintem joggal elvárható, hogy könnyű kezelhetőséget is adjon mellé! Ha pedig nem egyszerű az eset, akkor írják már rá, hogy csakis gyakorlott vásárló fizessen a termékükért, akik szeretik a kihívásokat!

Oké, részben az idegesség is beszél belőlem, sokaknak biztosan jól működik ez a gép, és az is tuti, hogy nem vagyok profi informatikus én sem, de az letagadhatatlan, hogy a hivatalos weboldal, a riszórsz dvd és az észer szupport lényegében semmi segítséget sem nyújt a fent említett fő problémával kapcsolatban.

Hozzászólások

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | [10] | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
Hozzászólás (anonymus)
<<-- Kérlek, írd be ide azt a szót, hogy kocka, különben a hozzászólásod nem fog megjelenni ebben a cikkben!
2011.04.05. @ 13:29
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Üdvözletem! Elüször is nem vagyok egy nagy Acer fanatikus bár anyámnak egy i3-as konfigurációja van belőle még is azt mondtam mikor megvette hogy ennyi pénzért miért nem raktak bele egy normális (elismert) videókártyát mondjuk ATI-t esetleg Nvidia-t, miért az Intelt kell belenyomatni. Na mindegy. A lényeg hogy neki is volt iesmi problémája, de mivel jártam már igy az én laptopommal is, ami MSI ezért tudtam mit kell tenni! Egyszerűen felraktam driverét, és mivel az egy program ezért a windows különlegesen szar hálózati kapcsolatos varázsló bigyuláját kikapcsoltam és engedtem a proginak hogy ő kezelje a vezeték nélküli kapcsolatokat, és láss csodát minden szuperál. Tehát ha valakinek így sem menne annak kártyája a hibás! reméltem segítettem.

2011.03.29. @ 12:37

myke
(Modi)Regisztrált: 2007.12.12.
Hír hozzászólás: 730 db
Cikk hozzászólás: 378 db
Fórum hozzászólás: 296 db


Előzmény:
írta: - 2011.03.29. @ 11:49

Két Emachines-el is volt dolgom,az első még a megjelenés idejéből való volt és én is szenvedtem vele, de végül sikerült xp-t is, vistat is,és késöbb mikor megjelent a win7, azzal még könyebb volt minden...Egy biztos érték-ár arányban szerintem még mindig verhetetlen.
Lehet néha szenvedni kell vele egy kicsit,de egy Toshibával is wifi gondjaim voltak 64 bites win7-tel, de végül az is sikerült,pedig én sem vagyok egy számítógép guru.
Szerintem jó kis gép, talán összejön neked is és akkor megváltozik a véleményed ))
nem lehet hogy nem működik megfelelően a wifi kártyája?

Ár/érték arányban szerintem ezek jobbak, megbízhatóbbak: pc-outlet
Lehet, hogy használtak, és csak fél év garit adnak rá, de újonnan ezek 250-350k alatt nem nagyon mozogtak. Valahogy jobban megbízom a magnézium házas szerkezetekben. Főleg aki cipelgeti is annak aranyat ér...

2011.03.29. @ 11:49
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Két Emachines-el is volt dolgom,az első még a megjelenés idejéből való volt és én is szenvedtem vele, de végül sikerült xp-t is, vistat is,és késöbb mikor megjelent a win7, azzal még könyebb volt minden...Egy biztos érték-ár arányban szerintem még mindig verhetetlen.
Lehet néha szenvedni kell vele egy kicsit,de egy Toshibával is wifi gondjaim voltak 64 bites win7-tel, de végül az is sikerült,pedig én sem vagyok egy számítógép guru.
Szerintem jó kis gép, talán összejön neked is és akkor megváltozik a véleményed ))
nem lehet hogy nem működik megfelelően a wifi kártyája?

2011.03.24. @ 20:07

Fido
(Diamond Eyes)Regisztrált: valamikó régen
Hír hozzászólás: 713 db
Cikk hozzászólás: 265 db
Fórum hozzászólás: 265 db


Előzmény:
írta: - 2011.03.24. @ 17:11

Ezt a kirohanást, win 7 mellett 3 percembe telt telepíteni a wi-fi -t, kis hozzáértés kéne magyaros anyázás helyett!
A gép jó, ha nem vagy teljesen hülye nyugodt szívvel ajánlom!

Örülök, hogy te ilyen Istencsászár vagy, gratulálok hozzá, te is dugd fel magadnak ezt az ócskavasat!

Kérem a következőt ...

2011.03.24. @ 17:11
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Ezt a kirohanást, win 7 mellett 3 percembe telt telepíteni a wi-fi -t, kis hozzáértés kéne magyaros anyázás helyett!
A gép jó, ha nem vagy teljesen hülye nyugodt szívvel ajánlom!

2011.03.17. @ 17:06

Fido
(Diamond Eyes)Regisztrált: valamikó régen
Hír hozzászólás: 713 db
Cikk hozzászólás: 265 db
Fórum hozzászólás: 265 db


Előzmény:
írta: - 2011.03.15. @ 18:21

1 éve használom ezt a gépet, és most látom, hogy balfasz lúzerek lehúzzák ezt a jó kis machinát! Én játszok rajta, dolgozok, filmet nézek, skypolok, netezek, letöltök...mindenre jóóó! Azért mert te egy barom vagy nem kéne fikázni! gyökér!

Legyél boldog ezzel az alsó-kategóriás foshalmaz "machinával"!

Amúgy lehet, hogy a széria többi változatával nincsen baj, esetleg ezzel a változattal volt a tényleges baj.

De Te szerencsétlen barom, ha rájöttél volna a cikkemből a legnagyobb baj a support hiánya és a rendes manual hiánya volt ...

2011.03.15. @ 18:29

myke
(Modi)Regisztrált: 2007.12.12.
Hír hozzászólás: 730 db
Cikk hozzászólás: 378 db
Fórum hozzászólás: 296 db


Előzmény:
írta: - 2011.03.15. @ 18:21

1 éve használom ezt a gépet, és most látom, hogy balfasz lúzerek lehúzzák ezt a jó kis machinát! Én játszok rajta, dolgozok, filmet nézek, skypolok, netezek, letöltök...mindenre jóóó! Azért mert te egy barom vagy nem kéne fikázni! gyökér!

Élj vele boldogan, majd ha egyszer igazán jó notebookot kapsz akkor elgondolkodsz, hogy mennyit ér ez az emachines...

2011.03.15. @ 18:21
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


1 éve használom ezt a gépet, és most látom, hogy balfasz lúzerek lehúzzák ezt a jó kis machinát! Én játszok rajta, dolgozok, filmet nézek, skypolok, netezek, letöltök...mindenre jóóó! Azért mert te egy barom vagy nem kéne fikázni! gyökér!

2011.03.09. @ 11:22

myke
(Modi)Regisztrált: 2007.12.12.
Hír hozzászólás: 730 db
Cikk hozzászólás: 378 db
Fórum hozzászólás: 296 db


Előzmény:
írta: - 2011.03.09. @ 01:03

Én elhiszem, hogy frusztrációt okoz, ha valami nem sikerül, de ha legalább csak fele annyi energiát fordítottál volna a probléma megoldására, mint a lehúzó cikk megírására, már rég meglennél. Öcsémnek van ilyen laptopja, kb. másfél fél évvel ezelőtt telepítettem rá neki Windows XP-t, mert kifezetten azt kérte, de kiváncsiságból rátettem Win7-et, sőt még WinXP64-et is. Minden gond nélkül futott, ghost image-em van róluk. Wireless driver kb. 5 perc volt kiguglizni. Azóta is minden tökéletesen megy nála, napi 2-3 órát nyúzza, skype-ol videóval együtt, chatel, netezik, stb. Pont annyit ér a gép, mint amennyi az ára volt. Egy dolog derül csak ki a cikkből, amint magad is írtad: nem vagy túl nagy szakértő.

Erre szoktam mondani, hogy "mindenki hülye, csak én vagyok helikopter..."

2011.03.09. @ 01:03
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Én elhiszem, hogy frusztrációt okoz, ha valami nem sikerül, de ha legalább csak fele annyi energiát fordítottál volna a probléma megoldására, mint a lehúzó cikk megírására, már rég meglennél. Öcsémnek van ilyen laptopja, kb. másfél fél évvel ezelőtt telepítettem rá neki Windows XP-t, mert kifezetten azt kérte, de kiváncsiságból rátettem Win7-et, sőt még WinXP64-et is. Minden gond nélkül futott, ghost image-em van róluk. Wireless driver kb. 5 perc volt kiguglizni. Azóta is minden tökéletesen megy nála, napi 2-3 órát nyúzza, skype-ol videóval együtt, chatel, netezik, stb. Pont annyit ér a gép, mint amennyi az ára volt. Egy dolog derül csak ki a cikkből, amint magad is írtad: nem vagy túl nagy szakértő.

2011.03.03. @ 20:45

Fido
(Diamond Eyes)Regisztrált: valamikó régen
Hír hozzászólás: 713 db
Cikk hozzászólás: 265 db
Fórum hozzászólás: 265 db


Előzmény:
írta: - 2011.03.02. @ 21:49

ne haragudj de én most raktam ujra az ijen típusú laptopom és minden tökéletesen műkszik rajta!!!!

Én nem haragszom rád!

2011.03.02. @ 21:49
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


ne haragudj de én most raktam ujra az ijen típusú laptopom és minden tökéletesen műkszik rajta!!!!

2011.02.28. @ 09:09
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Igen csak videohívásnál.
Msn-nél nem működik..
Régebben skypeon működött,de azt nem használom már, és ezért nem is értem, hogy msn-nél miért szarakodik...

2011.02.26. @ 11:40

myke
(Modi)Regisztrált: 2007.12.12.
Hír hozzászólás: 730 db
Cikk hozzászólás: 378 db
Fórum hozzászólás: 296 db


Előzmény:
írta: - 2011.02.25. @ 20:29

Nekem is win7tel tökéletesen működik minden. Xp-vel volt gondom, mert wifi meg 1-2 dolog nem működött.
Viszont egy baj van webkamerával....videohívásnál nem hallom a hangot és azt írja ki h nincs a gépbe hangkártya vagy ki kell jelölni? Tud valaki ezzel kapcsolatba tanácsot adni???

Köszi: Szandra

Csak videóhívásnál nincs hang?
Melyik programmal próbálkozol? msn, skype?

2011.02.25. @ 20:29
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Nekem is win7tel tökéletesen működik minden. Xp-vel volt gondom, mert wifi meg 1-2 dolog nem működött.
Viszont egy baj van webkamerával....videohívásnál nem hallom a hangot és azt írja ki h nincs a gépbe hangkártya vagy ki kell jelölni? Tud valaki ezzel kapcsolatba tanácsot adni???

Köszi: Szandra

2011.02.15. @ 20:41

Fido
(Diamond Eyes)Regisztrált: valamikó régen
Hír hozzászólás: 713 db
Cikk hozzászólás: 265 db
Fórum hozzászólás: 265 db


Előzmény:
írta: - 2011.02.12. @ 11:58

Attól hogy te balfasz vagy, még nem rakás szar a gép! Nálam minden működik Xp és Windows 7 alatt is!

Attól, hogy egy alsókategóriás ócskavas, te még mindig lehetsz lúzer!

2011.02.14. @ 21:24
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


unokanővéremnek ugyanilyene van xp-vel tökéletesen működik,nekem eggyel jobbam van win7-tel az is jól megy csak néha baszakszik a webcamera.arrol esetleg tudtok valamit hogy miért csinálja?minden megfelően működik azt irja

2011.02.12. @ 14:35

myke
(Modi)Regisztrált: 2007.12.12.
Hír hozzászólás: 730 db
Cikk hozzászólás: 378 db
Fórum hozzászólás: 296 db


Előzmény:
írta: - 2011.02.12. @ 11:58

Attól hogy te balfasz vagy, még nem rakás szar a gép! Nálam minden működik Xp és Windows 7 alatt is!

Egészségedre...

2011.02.12. @ 11:58
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Attól hogy te balfasz vagy, még nem rakás szar a gép! Nálam minden működik Xp és Windows 7 alatt is!

2011.02.07. @ 10:57

myke
(Modi)Regisztrált: 2007.12.12.
Hír hozzászólás: 730 db
Cikk hozzászólás: 378 db
Fórum hozzászólás: 296 db


Előzmény:
írta: - 2011.02.06. @ 19:46

Nekem is E725-ösöm van, és az elején én is XPvel szarakodtam rajta, ahhoz kellett telepíteni a cuccokat, és ha jól emlékszem nem volt jó a wifi. De utána gyorsan átváltottam Win7re, és azóta tökéletesen működik, semmi baja nincs, az én céljaimnak tökéletesen megfelel. Nem kéne ijesztgetni az embereket ilyen cikkekkel.

Személy szerint inkább elijesztem a vásárlót, mint rábeszélném. Ha olcsót akar laptopot venni valaki, akkor használt üzleti gépet javasolnék neki. Ilyen árkategóriában újat (egyenlőre) nem érdemes venni, szerintem...

  - Ingyen ajándékok

Facebook Oszt lájkoló a Fészbúkon?Videók, képek, viccek, Csubakka Ha röhögni akarsz ...Ingyenes elektronikai termékek Ingyenes termékek ...Konzol Magazin Ha nem PC, akkor konzol!Gyors keresés Keresés
Keresendő szöveg:

Club7 Rádió LazaRadio


LazaRadio

Szavazás Szavazás


Vannak új szerkesztőink! Miből szeretnél többet?


Jó lenne még több hír!
9 %
Még több kivesézős cikket akarunk!
3 %
Jó lenne néhány új gépigény is!
2 %
Letötltéseket akarunk!
52 %
Legyen több mindenből!
15 %
Bikicsunáj!
19 %
Összes szavazat: 158 db

Képgaléria Képgaléria
további képek ebből a galériából:
Resident Evil 5 - friss és ropogós screenshotok!

Statisztika Statisztika


Hírek: 1118 db
Cikkek: 140 db
Kockafejek: 33276 db
Hír hozzászólások: 3568 db
Cikk hozzászólások: 1842 db
Fórum hozzászólások: 1117 db
Összes hozzászólás: 6527 db

Hirdetés Hirdetés
2007-2010. Minden Jog Fenntartva - lokalhoszt.hu
Email: fido@lokalhoszt.hu
Honlapkészítés, webtárhely
Többen kérdezték már, hogy mi az oldal célja? Akkor legyen mondjuk ez a cél: Világuralom! :D


Az oldal legenerálva 0.038365 másodperc alatt.