Partnereink: ESK | Csubakka! | Hitel | Geek Poló Bolt | Kanizsa Elektronika | Kanizsai Foglalkoztatási Paktum | Zensetup
Hallgassd Te is (katt. ide) a lokalhoszt.hu kedvenc online rádió adóját a LazaRadio-t! De ha röhögni akarsz, akkor válasszad a Csubakkát!

BejelentkezésBejelentkezés:
Név: Jelszó:

Dátum: 2019. szeptember 17., Kedd
Boldog névnapot: Zsófia
Jelenlegi látogatók: kocka

[Hardver] ACER eMachines E725: egy petákot se adj érte!

Végső felháborodásomban írtam ezen cikket az Acer eMachines E725-443G32Mi gépezetről, amely az eddigi legrosszabb notebook, ami megfordult a kezeim között!

írta: Fido, 2010.05.24. @ 20:54
hozzászólások: 345 db
megtekintve: 107775

Nem vagyok egy nagy hardver teszter, sem túl nagy szakértő. De amit az ez az úgynevezett ACER eMachines E725-443G32Mi kiváltott belőlem, az nagyon kikívánkozik!


Vajmi bevezető eme csoda-masinának ...

Egy ismerősöm vásárolta meg eme fekete remekművet, amely a már említett eMachines márnanév alatt díszelgő masinéria. Megkért, hogy mivel ő még annyira sem ért hozzá, mint én, legyek kedves telepítsem fel neki, hogy a hétvégén boldogan használhassa a készüléket. Eleget is szerettem volna tenni a kérésnek és nekiültem ...
A gép külsején is már látszik, hogy egy alsó-kategóriás notebook (nagyon gagyi, nyikorgós műanyag borítás), amivel nem is lenne baj, mivel böngészésre, officeolásra és még néhány irodai program futtatására tökéletes gép is lenne.

A csodagép specifikáció dióhéjban:

CPU: Intel Pentium Dual Core T4400 2.2GHz
Memória: 3072 MB DDRII
Grafikus-vezérlő: Intel GMA 4500M
HDD: 320 GB (Western Digital)
Egyebek: 6 cellás akksi, webkamera, kártyaolvasó, szuper dvd író, stb. stb. stb. és WiFi, azaz Wireless hálózati csatoló. Igen? Tényleg?

Mint feljebb látható, tényleg egy 2010-es alsó-kategóriás gép, amivel hangsúlyozom, hogy egyáltalán nem lenne baj. Az ára sem olyan vészes, jóval 120.000 Ft alatt is megkaphatjuk, de valljuk be, hogy egy magyar pénztárcának azért mégsem egy elenyésző összeg ez az ár. Mit is várnánk a pénzünkért? Természetesen azt, hogy könnyen telepíthető módon (Next-Next-Finish) működésre bírjuk a nem is olyan kevés pénzért megvásárolt ACER eMachines E725-öt! Szerintem nem olyan nagy elvárás ez 2010-ben ...


Akkor telepítsünk Windows 7-et!

Miért is ne telepítenénk ezt? Driver ellátottsága jó, mindent felismer hacsak nem valami nagyon új dologgal állunk elé, de ebben a gépben nincsen semmi extra alkatrész, amit ne ismerne egy valamire való operációs rendszer. Látszólag szépen feltelepül a Win7, semmi nehézség sincs a telepítésében amúgy sem. Megnézzük az eszközkezelőt, minden eszközt felismert, minden fasza! (elsőként egy tavaly nyári 32bit-es végleges kiadást próbálok)

Vagy mégsem jó valami?

Hát nem működik az a rohadt Wireless! Pedig aszongya látja az eszközkezelőben (Broadcom 802.11g hálózati adapter), látja mindenhol, csak éppen egyetlen egy vezeték nélküli hálózatot sem érzékel. Oké, megbocsájtjuk, előkapjuk a notebook dobozából az Acer által mellékelt Resource DVD-t, amely minden operációs rendszer alá tartalmazza a driver-eket (ne várjunk ennyit a Win7-től, hogy ennyi mindent ismerjen).

Van ám a riszórsz dévédén egy nagy rakat wireless driver, de tévedhetetlenek vagyunk, a Win7 szerint is Broadcom és a gép alján is megtalálható, hogy ilyen típusú vezeték nélküli hálózati csatolót tartalmaz az E725 (az elolvasásához nagyító kell).


De várjunk csak! Van ilyen driver a listában? Bevallom, hogy én csak most vettem észre a képen, hogy nincs is! Atyaég ...


Használjuk a Google-t és telepítsünk egy jóval frissebb Win7-et!

Na ráguglizok, meg is találom a driver listát az eMachines weboldalán!


Természetesen a gyártó oldaláról letöltött driverrel sem működik a kapcsolódás a vezeték nélküli hálózatokhoz! Mellékesen hozzáteszem, keresés közben nem egy helyet találtam, nem egy anyázó hozzászólót, akiknek Windows XP / Vista és 7 alatt volt pont ilyen problémájuk!
Bevallom derekasan, ezután fogtam magamat, és lewarezoltam a Windows 7 2010 májusi frissített, 64bit-es verziójú telepítőjét, és szépen feltettem azt. Ezzel a probléma ugyanaz volt, se riszórsz DVD, sem az eMachines driverei nem segítettek. Mindent feltelepítettem kínomban, mint a DVD-ről, mint a weboldalról ugyanúgy. Tehát nem maradt ki sem chipset, sem a "sima" vezetékes LAN driver sem.

Ezek mellett meg sem említeném, hogy a nyektetett vezetéknélküli hálózati csatoló végig rendelkezett MAC címmel, képes lett volna IP címet fogadni egy DHCP-ről, látszólag "látta" a Windows 7 mindig.Még néhány reménytelen próbálkozás ...

Fórumok, hardver-tesztek hozzászólásai tömkelege. Még egy francia fórumból is töltöttem le drivereket, de semmi. Nem jutottam egyről a kettőre wireless ügyben. Na mondom megpróbálom az eMachines szupporttyát a weboldalukon keresztül. Néhány e-mail-t váltottam egy szerencsétlen e-mailt fogadó, automatikusan megválaszoló robottal, de nem tudta megoldani a problémámat a piciny lelkem! Gratulálok Acer ...


Persze, a hiba mindig a felhasználóban van!

A routerrel, ami adta jelen helyzetünkben a vezeték nélküli hálózatot, azzal semmi gond sem volt. Még két gép (Toshiba Satellite L40-17R és MacBook Pro), különböző operációs rendszerekkel (Win7 és MacOS X 10.6) "látta" és használta a wireless hálót. Mint a cikk legelején is említettem, nem vagyok egy profi hardver szakértő, de nem ezt a hercehurcát várnám egy vadi-új notebook esetében.

Egyszerűen hihetetlen, hogy az "átlagos" hozzáértésemmel, lassan 3 napja nem tudom működésre bírni Win7-el a vezeték nélküli hálózat használatát. Windows XP-vel és Vista-val sem szeretnék már tovább bajlódni, és mint említettem, ezekkel is volt nem egy hozzászólás, ahol pontosan ugyanez volt a baja a delikvenseknek. Gondolom ők sem most telepítettek Windows-t életükben először. Akkor még hadd ne szóljak azon hozzászólásokról, akik megoldották ezen problémát, de közölték, hogy a gépükben nem is Broadcom, hanem Intel által gyártott vezeték nélküli csatoló van. Ezeket is próbáltam, mivel Intel-féle driver is volt elérhető (a riszórsz dvd-n és a hivatalos weboldalon egyaránt), de egyáltalán nem működött, egyetlen verzióval sem.


Zárszó

Az Acer eMachines E725-443G32Mi szerintem egy nagy rakás sz*r! Hogyan lehet ilyet piacra dobni, és pénzt kérni érte? Ha pedig bennem van a hiba, akkor elnézést kérek, de nem egy egyszerű menet erre a gépre wireless lehetőségeket varázsolni! Jelen pillanatban akárhogyan is próbálkozok (és a fórumos hozzászólásokat elnézne nem én vagyok ezzel egyedül), nem sikerül feltelepíteni erre a szutyokra a normális vezeték-nélküli drivert. Ha már valaki piacra dob egy informatikai eszközt (legyen az bármi), szerintem joggal elvárható, hogy könnyű kezelhetőséget is adjon mellé! Ha pedig nem egyszerű az eset, akkor írják már rá, hogy csakis gyakorlott vásárló fizessen a termékükért, akik szeretik a kihívásokat!

Oké, részben az idegesség is beszél belőlem, sokaknak biztosan jól működik ez a gép, és az is tuti, hogy nem vagyok profi informatikus én sem, de az letagadhatatlan, hogy a hivatalos weboldal, a riszórsz dvd és az észer szupport lényegében semmi segítséget sem nyújt a fent említett fő problémával kapcsolatban.

Hozzászólások

1 | [2] | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
Hozzászólás (anonymus)
<<-- Kérlek, írd be ide azt a szót, hogy kocka, különben a hozzászólásod nem fog megjelenni ebben a cikkben!
2014.02.08. @ 13:28
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Nekem E525 a gépem. A nagyon rövid ismertetőben szó sincs a Launch Manager-ről, és a lemezen sincs rajta. Ez milyen kiszolgálása a vásárlónak?

2014.01.20. @ 19:59
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Nekem egy probléám van az e725ösömmel. Egyépként szuper. A töltöaljzattal van gond. Persze a dugót is töbször kellett már cserélnem. Sokszor van olyan, hogy a töltésjelző lámpa villog narancssárgán, a mellette lévő power led meg lilás szinbe villog.(nemnarancs és nem is kék.)
Tudja valki hog ymi lehet a gond?

2014.01.01. @ 06:41
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


A tapasztalat nehéz tanár, mivel először jön a teszt, és csak utána a lecke!
Tökéletes, kell a Launch Manager, ugyanis ez kapcsolja a wifit. Attól, hogy valaki nem ért valamihez, nem szar az eszköz!

2013.12.21. @ 11:37
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Nekem ugyanilyen problémám volt csak E525-el. Barátom nagy tudású és ilyenekkel is foglalkozó fia megoldotta. A lényeg, a wireless-t használó eszközt - mármint az e525-ben - fel kellett éleszteni egy LAUNCH MANAGER nevű programmal és ezután már rendesen feltelepült és működött a wirelles. Az átlag felhasználó számára eléggé zavaró, hogy több feltelepítendő programból 2 különböző van. A szűkszavú kezelési utasításban még utalás sincs, hogy melyik programokat kell felinstallálni. Még egy momentum. Amint bele raktam a gépbe az akkumulátort, felnyitottam a tetejét a gép neki állt minden figyelmeztetés nélkül LINUX-t telepíteni. Lekapcsoltam a gépet, de visszakapcsolva ott folytatta a telepítést ahol megszakadt. Ki használ az otthoni gépén linuxot. Elszidtam a felmenőit aki ezt így kitalálta. 2 napba telt mire sikerült levakarni. Ezekután a DVD olvasó addig nem volt hajlandó telepíteni Windowsot míg át nem állítottam az olvasót ISA-ról SATA-ra. Hát ezután mindenkit óvnék egy ilyen vagy hasonló vásárlásától.

2013.11.04. @ 20:32
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Nem tudom...
Nekem már azt sem tudom mióta van meg. Még csak 2 giga rammal, 250 giga winyóval, alapból Vista-val lehetett megvenni még a ma már nem is létező Electro World-nél. Most is erről irok. Bajom vele: a Vista. Az első adandó alkalommal lecserélve win7-re. Ennyi. Ja: most ment tönkre az egyik USB-m, mert "kicsit" megerőszakoltam, és széttört a belseje. A tápkábelre pedig ráléptem, ezért elszakadt. Összeforrasztottam, és még mindíg megy. Ja: az akksi is még eredeti!
Hát ennyi.

2013.10.26. @ 16:04
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Nekem ugyan ez a típusú gépem van és jó ideje minden gond nélkül használom. Pedig a gépem túlélt már Vírus tömeget ujra telepitéseket és egykét nemvárt pofont ajtótól meg hátra dőlő széktől. Win7-et 5 hónapja telepetitem rá és tökéletesen működik, Wifis kapcsolatokat azonnal megtalálja otthoni kapcsolatra belépéskor azonnal fel lép. A gép engem tökéletesen szolgált és ahogy kinéz még 1-2 évig szolgálni is fog

2013.10.01. @ 08:49
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Nekem is ilyen gépem van és soha nem volt vele semmi gond, többször telepítésen vagyok túl, de nem volt soha ilyen probléma- A te esetedben szerintem csak széria hibáról van szó. Azt meg ne várd el, hogy minden darabot leteszteljenek a gyárban!!!!!!!!!!!!!!

2013.10.01. @ 08:48
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Nekem is ilyen gépem van és soha nem volt vele semmi gond, többször telepítésen vagyok túl, de nem volt soha ilyen probléma- A te esetedben szerintem csak széria hibáról van szó. Azt meg ne várd el, hogy minden darabot leteszteljenek a gyárban!!!!!!!!!!!!!!

2013.09.11. @ 17:34
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


nem tudom hogy mi baja a cikk írójának ezzel a típusú laptoppal.nekünk már vagy 5 éve meg van és semmi meghibásodás

2013.07.31. @ 12:00
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Hát Te tudsz valamit. Remekül szemlélteted az okos és az okoskodó ember közti különbséget. Kezdem ott, hogy én még az elsők közt voltam akik ezt a gépet megvették,és akkor a kétmagos proci 3Gb ram 1Gb videokártya rajtad kivül senki se nevezte alsó kategóriásnak. Megemlíthetted volna neked milyen csúcs laptopod volt akkor, perze, ha volt(comodore64 nem számit annak). Risz rossz driver lemez? Hibátlanul működött, bár lehet neked külön platina lapra irják aranylemkével bevont tokba, természetesen névre gravirozva. Sejtem. A gép eredetileg Xp-re és linux-ra lett kiadva, mivel akkor még win7 még csak a jövő nagy terve volt. Így felmerül a kérdés. Miféle win7 drivert telepítettél a risz rosz lemezről programozók gyöngye??? Mikor kijött a win7 kijött a drivert is kiadta az acer a hivatalos oldalán, na és mit ad isten a supportokban volt megtalálható. Lehet megkavart az angol szöveg.Hibátlanul lehet használni win7-tel és az op.+driverek kb.50-55 perc alatt fent van. Ha valóbban segíteni akartál a haverodnak akkor a gép közelébe nem mész. Nem gyakorlott vásárló kell a géphez, viszont Te és a hozzád hasonló "fórumos" számtech. analfabétáknál egy kicsit több kell. Lehet, hoy az is elég lett volna ha pl. eredeti wint használsz nem valami himmi hummi szir szar másolatot egy risz rossz lemezre kiírva. Fele annyit gondolkodtál volna,mint ezen remekmű megírásán valószinű neked is ment volna. Habár .... Tény, ahogy szerinted az acer úgy Te is olyan dologról alkottál véleményt amihez szemmel láthatóan közöd nincs hírből se. A baj az, hogy az ilyen 0 tudású figurák irományai alapján ítélnek meg emberek gépeket annak ellenére, hogy tudnák akár ehhez úgy a többi géphez is full idióta vagy. Windows-ot már a fiam is fel tudja telepíteni bár még csak 4 éves, bár Ő kicsit még tovább is jut. Hallgatnál, olvasnál, tanulnál, már rég tudnád mekkora sötétségeket irtál, tényként közölve valótlan dolgokat. Neked gyártják az xbox-ot,hogy Te se unatkozz.

2013.07.27. @ 02:15
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Tetszik a cikk stílusa!
Én lassan 5 éve nyüstölök egy E725-öst. Mivel hülye vagyok a laptopokhoz odaadtam egy ismerősnek telepítésre (Win7), cserébe megcsinálom az adóbevallását (mindenki csinálja amihez ért). Szóval én irodai alkalmazásokra, netre, esetleg filmnézésre használom (munka-szórakozás), napi 10-12 órát minimum megy! Hurcolászom is, a harmadik akkut és a negyedik töltőt fogyasztja jelenleg, szóval nincs kímélve. Egy kis melegedési problémát leszámítva minden tökéletesen működik, semmi nincs cserélve benne. Melegedést egy szétszedős takarítás megoldotta (mondanom sem kell nem én csináltam) vége felé már a 100 fokos proci se volt ritka, takarítás után 50 fölé se nagyon tud menni (én nem is gondoltam hogy a por ilyen jó hőszigetelő). Illetve még ami hibát felfedeztem benne az két pixelhiba a kijelzőn aminek megtalálásához még nekem is kell fél perc. A sok hurcolászás miatt választottam olcsóbb kategóriás gépet mert ha éri bármi (leesik, betörik a kijelző) akkor nem egy többszázezres gépet kell kidobni, a feladatra meg ez is megfelelő. Szóval nekem egy abszolút pozitív meglepetés ez a gép.

2013.07.13. @ 12:27
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Nekem ilyen van már 4 éve és minden működik rajta... most win8 64bit prof van rajta, nem értem mit sírtok itt... cam, wifi, usb, sdcard minden oké...

2013.06.25. @ 02:34
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Nekem csak a kamerát nem sikerült életre kelteni se vista se win8 alatt (xp-t és win7-et nemtudtam telepíteni, előbbi nem talált vinyót, utóbbi elszállt kékhalállal). Próbáltam 1000 féle drivert. Chicony gyártmányú az acer hardver detectora szerint. Tudnátok segíteni hogy tudnám működésre bírni? (win 8 pro 64 bit) köszi.

2013.06.21. @ 18:50
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Nem gondolod, hogy a Windows a **** és nem a gép?
Ezt a fajtát linux-szal sokkal jobb futattni.
Nekem így megy.

2013.06.16. @ 18:00
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Uhhh te gyökér vagy XD nem egy átlagos felhasználó vagy hanem egy 0. egy operáció rendszert már egy ovodás is feltelepít ne azzal villogj!!! ha valamihez baszottul nem értesz kérdezz meg egy hozzá értőt ne pedig fórumokban mert ott is a legtöbbje sík hülye!!

2013.06.16. @ 13:25
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Hülye vagy hozzá és kész!

2013.06.13. @ 14:05
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Nekem G725ösöm van (ugyanaz csak 19collos), 5 éve, egyszer volt vinyóhibás fizikai hatás végett, de kicseréltek mindent, egyedül az akku ami 5perces, meg a használat miatt a jack, illetve tápdugó nem szuperál annyira a használat miatt, igáslónak tökéletes, csak már öreg, ha nem tetszik a műanyag, vegyél mekkbúkot 5* annyiért (az is tönkremegy egy idő után)

2013.06.11. @ 14:39
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Csatlakozok az előttem szólóhoz, mivel nekem is ilyen gépem van már 4 éve, és csak annyi hibát tudok felróni neki hogy szar az USB csatija.
Ezen kívül minden faint!

2013.06.03. @ 00:27
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Hát mit is mondjak nekem is ilyen gépem van de eddig nem volt vele ilyen téren bajom és tökéletesen üzemel.
Pár hibája van pl hogy az aksi nálam 2 évig bírta, és az usbk kikoptak (lötyögnek a cuccok benne)

Mellesleg a bekapcsoló gomb melletti WIFI kapcsolót érdemes lenne belőni! (a képeken offline)
és aki meg FN+F3-mat mondott az meg vegye tudomásul, hogy nem minden gépen ugyan úgy van mint ahol látta és megszokta.

2013.04.13. @ 23:41
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Hat gyerekek en mar ejsze 4 eve is van h megvettem es hogy teljesen oszinte legyek meg op rendszert sem kellett csereljek. Az zavar h nincs benne mikrofon de vettem kulsot. Az egyetlen problema h nagyon buta kezd lenni mas gepekhez kepest de nem zavar nagyon. Amugy a cikk iroja egy satu, szerintem eldobta a sulykot. Beteg vagy!! Ne a gepet hibaztasd ha nem ertessz hozza!! Luzer.

  - Ingyen ajándékok

Facebook Oszt lájkoló a Fészbúkon?Videók, képek, viccek, Csubakka Ha röhögni akarsz ...Ingyenes elektronikai termékek Ingyenes termékek ...Konzol Magazin Ha nem PC, akkor konzol!Gyors keresés Keresés
Keresendő szöveg:

Club7 Rádió LazaRadio


LazaRadio

Szavazás Szavazás


Vannak új szerkesztőink! Miből szeretnél többet?


Jó lenne még több hír!
9 %
Még több kivesézős cikket akarunk!
3 %
Jó lenne néhány új gépigény is!
2 %
Letötltéseket akarunk!
52 %
Legyen több mindenből!
15 %
Bikicsunáj!
19 %
Összes szavazat: 158 db

Képgaléria Képgaléria
további képek ebből a galériából:
Coling Mcrae Dirt 2

Statisztika Statisztika


Hírek: 1118 db
Cikkek: 140 db
Kockafejek: 33276 db
Hír hozzászólások: 3568 db
Cikk hozzászólások: 1842 db
Fórum hozzászólások: 1117 db
Összes hozzászólás: 6527 db

Hirdetés Hirdetés
2007-2010. Minden Jog Fenntartva - lokalhoszt.hu
Email: fido@lokalhoszt.hu
Honlapkészítés, webtárhely
Többen kérdezték már, hogy mi az oldal célja? Akkor legyen mondjuk ez a cél: Világuralom! :D


Az oldal legenerálva 0.010558 másodperc alatt.