Partnereink: ESK | Csubakka! | Hitel | Geek Poló Bolt | Kanizsa Elektronika | Kanizsai Foglalkoztatási Paktum | Zensetup
Hallgassd Te is (katt. ide) a lokalhoszt.hu kedvenc online rádió adóját a LazaRadio-t! De ha röhögni akarsz, akkor válasszad a Csubakkát!

BejelentkezésBejelentkezés:
Név: Jelszó:

Dátum: 2019. szeptember 17., Kedd
Boldog névnapot: Zsófia
Jelenlegi látogatók: kocka

[Hardver] ACER eMachines E725: egy petákot se adj érte!

Végső felháborodásomban írtam ezen cikket az Acer eMachines E725-443G32Mi gépezetről, amely az eddigi legrosszabb notebook, ami megfordult a kezeim között!

írta: Fido, 2010.05.24. @ 20:54
hozzászólások: 345 db
megtekintve: 107776

Nem vagyok egy nagy hardver teszter, sem túl nagy szakértő. De amit az ez az úgynevezett ACER eMachines E725-443G32Mi kiváltott belőlem, az nagyon kikívánkozik!


Vajmi bevezető eme csoda-masinának ...

Egy ismerősöm vásárolta meg eme fekete remekművet, amely a már említett eMachines márnanév alatt díszelgő masinéria. Megkért, hogy mivel ő még annyira sem ért hozzá, mint én, legyek kedves telepítsem fel neki, hogy a hétvégén boldogan használhassa a készüléket. Eleget is szerettem volna tenni a kérésnek és nekiültem ...
A gép külsején is már látszik, hogy egy alsó-kategóriás notebook (nagyon gagyi, nyikorgós műanyag borítás), amivel nem is lenne baj, mivel böngészésre, officeolásra és még néhány irodai program futtatására tökéletes gép is lenne.

A csodagép specifikáció dióhéjban:

CPU: Intel Pentium Dual Core T4400 2.2GHz
Memória: 3072 MB DDRII
Grafikus-vezérlő: Intel GMA 4500M
HDD: 320 GB (Western Digital)
Egyebek: 6 cellás akksi, webkamera, kártyaolvasó, szuper dvd író, stb. stb. stb. és WiFi, azaz Wireless hálózati csatoló. Igen? Tényleg?

Mint feljebb látható, tényleg egy 2010-es alsó-kategóriás gép, amivel hangsúlyozom, hogy egyáltalán nem lenne baj. Az ára sem olyan vészes, jóval 120.000 Ft alatt is megkaphatjuk, de valljuk be, hogy egy magyar pénztárcának azért mégsem egy elenyésző összeg ez az ár. Mit is várnánk a pénzünkért? Természetesen azt, hogy könnyen telepíthető módon (Next-Next-Finish) működésre bírjuk a nem is olyan kevés pénzért megvásárolt ACER eMachines E725-öt! Szerintem nem olyan nagy elvárás ez 2010-ben ...


Akkor telepítsünk Windows 7-et!

Miért is ne telepítenénk ezt? Driver ellátottsága jó, mindent felismer hacsak nem valami nagyon új dologgal állunk elé, de ebben a gépben nincsen semmi extra alkatrész, amit ne ismerne egy valamire való operációs rendszer. Látszólag szépen feltelepül a Win7, semmi nehézség sincs a telepítésében amúgy sem. Megnézzük az eszközkezelőt, minden eszközt felismert, minden fasza! (elsőként egy tavaly nyári 32bit-es végleges kiadást próbálok)

Vagy mégsem jó valami?

Hát nem működik az a rohadt Wireless! Pedig aszongya látja az eszközkezelőben (Broadcom 802.11g hálózati adapter), látja mindenhol, csak éppen egyetlen egy vezeték nélküli hálózatot sem érzékel. Oké, megbocsájtjuk, előkapjuk a notebook dobozából az Acer által mellékelt Resource DVD-t, amely minden operációs rendszer alá tartalmazza a driver-eket (ne várjunk ennyit a Win7-től, hogy ennyi mindent ismerjen).

Van ám a riszórsz dévédén egy nagy rakat wireless driver, de tévedhetetlenek vagyunk, a Win7 szerint is Broadcom és a gép alján is megtalálható, hogy ilyen típusú vezeték nélküli hálózati csatolót tartalmaz az E725 (az elolvasásához nagyító kell).


De várjunk csak! Van ilyen driver a listában? Bevallom, hogy én csak most vettem észre a képen, hogy nincs is! Atyaég ...


Használjuk a Google-t és telepítsünk egy jóval frissebb Win7-et!

Na ráguglizok, meg is találom a driver listát az eMachines weboldalán!


Természetesen a gyártó oldaláról letöltött driverrel sem működik a kapcsolódás a vezeték nélküli hálózatokhoz! Mellékesen hozzáteszem, keresés közben nem egy helyet találtam, nem egy anyázó hozzászólót, akiknek Windows XP / Vista és 7 alatt volt pont ilyen problémájuk!
Bevallom derekasan, ezután fogtam magamat, és lewarezoltam a Windows 7 2010 májusi frissített, 64bit-es verziójú telepítőjét, és szépen feltettem azt. Ezzel a probléma ugyanaz volt, se riszórsz DVD, sem az eMachines driverei nem segítettek. Mindent feltelepítettem kínomban, mint a DVD-ről, mint a weboldalról ugyanúgy. Tehát nem maradt ki sem chipset, sem a "sima" vezetékes LAN driver sem.

Ezek mellett meg sem említeném, hogy a nyektetett vezetéknélküli hálózati csatoló végig rendelkezett MAC címmel, képes lett volna IP címet fogadni egy DHCP-ről, látszólag "látta" a Windows 7 mindig.Még néhány reménytelen próbálkozás ...

Fórumok, hardver-tesztek hozzászólásai tömkelege. Még egy francia fórumból is töltöttem le drivereket, de semmi. Nem jutottam egyről a kettőre wireless ügyben. Na mondom megpróbálom az eMachines szupporttyát a weboldalukon keresztül. Néhány e-mail-t váltottam egy szerencsétlen e-mailt fogadó, automatikusan megválaszoló robottal, de nem tudta megoldani a problémámat a piciny lelkem! Gratulálok Acer ...


Persze, a hiba mindig a felhasználóban van!

A routerrel, ami adta jelen helyzetünkben a vezeték nélküli hálózatot, azzal semmi gond sem volt. Még két gép (Toshiba Satellite L40-17R és MacBook Pro), különböző operációs rendszerekkel (Win7 és MacOS X 10.6) "látta" és használta a wireless hálót. Mint a cikk legelején is említettem, nem vagyok egy profi hardver szakértő, de nem ezt a hercehurcát várnám egy vadi-új notebook esetében.

Egyszerűen hihetetlen, hogy az "átlagos" hozzáértésemmel, lassan 3 napja nem tudom működésre bírni Win7-el a vezeték nélküli hálózat használatát. Windows XP-vel és Vista-val sem szeretnék már tovább bajlódni, és mint említettem, ezekkel is volt nem egy hozzászólás, ahol pontosan ugyanez volt a baja a delikvenseknek. Gondolom ők sem most telepítettek Windows-t életükben először. Akkor még hadd ne szóljak azon hozzászólásokról, akik megoldották ezen problémát, de közölték, hogy a gépükben nem is Broadcom, hanem Intel által gyártott vezeték nélküli csatoló van. Ezeket is próbáltam, mivel Intel-féle driver is volt elérhető (a riszórsz dvd-n és a hivatalos weboldalon egyaránt), de egyáltalán nem működött, egyetlen verzióval sem.


Zárszó

Az Acer eMachines E725-443G32Mi szerintem egy nagy rakás sz*r! Hogyan lehet ilyet piacra dobni, és pénzt kérni érte? Ha pedig bennem van a hiba, akkor elnézést kérek, de nem egy egyszerű menet erre a gépre wireless lehetőségeket varázsolni! Jelen pillanatban akárhogyan is próbálkozok (és a fórumos hozzászólásokat elnézne nem én vagyok ezzel egyedül), nem sikerül feltelepíteni erre a szutyokra a normális vezeték-nélküli drivert. Ha már valaki piacra dob egy informatikai eszközt (legyen az bármi), szerintem joggal elvárható, hogy könnyű kezelhetőséget is adjon mellé! Ha pedig nem egyszerű az eset, akkor írják már rá, hogy csakis gyakorlott vásárló fizessen a termékükért, akik szeretik a kihívásokat!

Oké, részben az idegesség is beszél belőlem, sokaknak biztosan jól működik ez a gép, és az is tuti, hogy nem vagyok profi informatikus én sem, de az letagadhatatlan, hogy a hivatalos weboldal, a riszórsz dvd és az észer szupport lényegében semmi segítséget sem nyújt a fent említett fő problémával kapcsolatban.

Hozzászólások

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | [13] | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
Hozzászólás (anonymus)
<<-- Kérlek, írd be ide azt a szót, hogy kocka, különben a hozzászólásod nem fog megjelenni ebben a cikkben!
2010.11.02. @ 09:40
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


A cikk írója egy balfasz, és a stílusából ítélve nem idősebb 15 évesnél, akinek anyuka megvette a laptopot, és nem tudta fél óra alatt működésre bírni... Igazi láma, de tényleg...

2010.10.31. @ 20:36

myke
(Modi)Regisztrált: 2007.12.12.
Hír hozzászólás: 730 db
Cikk hozzászólás: 378 db
Fórum hozzászólás: 296 db


Egyik csoporttársamnak is ilyen gépe van amúgy, kb. fél éve vette, de valami nagyon ocsmányul néz már ki. Újonnan pofás darab volt. De egy év használat alatt csúnyán megkopott rajta a festék. Jobban megéri egy 2 éves üzleti gép...

2010.10.31. @ 18:42
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Hát ember... Ha annyi hozzászólást végigolvastál, akkor nem értem miért találtál arra rá, hogy a gyártó a gépek 30%-nál nem kötötte be a gépbe a wifit. Rajta van, csak nincs beforrasztva. Amikor megvettem, az eladó kibontotta előttem, és letesztelte (hozzáteszem a cdről bootoltattot ubuntu kezelte, ennyit a driver ellátottságról). Eddig nincs semmi bajom vele, remélem nem is lesz. Egy ismerősömnek egy régebbi szériája van, azzal sincs semmi gond. Jó ez szar dolog a gyártó részéröl hogy szériahibás, dehát ez van.

2010.10.28. @ 18:40
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Ubuntu-val minden tökéletesen megy rajta. Mindenhez van nyílt forráskódú driver.

2010.10.22. @ 18:48

Fido
(Diamond Eyes)Regisztrált: valamikó régen
Hír hozzászólás: 713 db
Cikk hozzászólás: 265 db
Fórum hozzászólás: 265 db


Előzmény:
írta: - 2010.10.22. @ 14:15

Igen, teljesen béna vagyok ... látszik, hogy semmi sem próbálkoztam vele csak egyből lefikáztam ezt a szart. Az is biztos az én hibám, hogy a gyári lemez, és a hivatalos weboldal sem tartalmazott normális drivert ehhez a foshalmazhoz!


Érdekes, mert nekem megtalálta a win7-es drivereket a mellékelt lemezen (volt, hogy az XP-s, volt, hogy a Vista-s mappában). Csak ismételni tudom önmagam: csináltasd olyannal, aki ért is hozzá....

Legközelebb megkérek egy ilyen übermájer-win7géptelepítő szuperinformatikust mint te! Kurva nagy tudásod van, gratula!

Én már csak egy lúzer vagyok!

2010.10.22. @ 17:00

myke
(Modi)Regisztrált: 2007.12.12.
Hír hozzászólás: 730 db
Cikk hozzászólás: 378 db
Fórum hozzászólás: 296 db


Előzmény:
írta: - 2010.10.22. @ 14:15

Igen, teljesen béna vagyok ... látszik, hogy semmi sem próbálkoztam vele csak egyből lefikáztam ezt a szart. Az is biztos az én hibám, hogy a gyári lemez, és a hivatalos weboldal sem tartalmazott normális drivert ehhez a foshalmazhoz!


Érdekes, mert nekem megtalálta a win7-es drivereket a mellékelt lemezen (volt, hogy az XP-s, volt, hogy a Vista-s mappában). Csak ismételni tudom önmagam: csináltasd olyannal, aki ért is hozzá....

Gyanítom, hogy elolvastad a cikket...

2010.10.22. @ 14:15
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Igen, teljesen béna vagyok ... látszik, hogy semmi sem próbálkoztam vele csak egyből lefikáztam ezt a szart. Az is biztos az én hibám, hogy a gyári lemez, és a hivatalos weboldal sem tartalmazott normális drivert ehhez a foshalmazhoz!


Érdekes, mert nekem megtalálta a win7-es drivereket a mellékelt lemezen (volt, hogy az XP-s, volt, hogy a Vista-s mappában). Csak ismételni tudom önmagam: csináltasd olyannal, aki ért is hozzá....

2010.10.16. @ 19:32
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Nekem tökéletesen működik. Hála istennek vannak kivételek.

2010.10.08. @ 11:41
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Egy hete vásároltam, Win7 Ultimate került rá. Minden müxik. Mi a gond? Nekem ennyiért perfect.

2010.10.04. @ 12:06

myke
(Modi)Regisztrált: 2007.12.12.
Hír hozzászólás: 730 db
Cikk hozzászólás: 378 db
Fórum hozzászólás: 296 db


Előzmény:
írta: - 2010.10.02. @ 12:35

Sziasztok!
Tegnap vettem egy ilyen gépet. A tuchpad a gyárilag telepített rendszeren tényleg egy kalap szar. Nekem az összes XP kékhalállal leáll telepítés közben. WIN 7 15-20 alatt fent volt és mindent felismert. A tuchpadhoz le kellett tölteni a emachines.com -ról a megfelelő drivert, hogy a görgetős rész is működjön. Szerintem nagyon gyors és néma, szép a kijelző, billentyűzet korrekt. WIN 7 -tel ajánlani tudom mindenkinek, problémamentes volt a telepítés, azóta (1 napja ) megy. Üdv!

A fő probléma XP telepítésnél, az a bizonyos AHCI mod. Nem tudom hogy van a BIOS-ban feltüntetve, de állítsd ATA-ra, vagy Disabled-re. Esetleg Native mod ként van feltüntetve akkor szintén Disabled. Ha AHCI módot akkor, drivert beintegrálod egy nlite-al a az XP telepítő lemezébe és kiírod egy RW-re. Ha így telepíted menni fog. Lehet a telepítés elején kell nyomnod egy F6-ot és úgy kell kiválasztanod az AHCI vezérlő drivert. Így bonyolultnak tűnhet a dolog, de gyakorlatban elég egyszerű és hamar megvan.

Amúgy jobban ajánlom rá a Win7-et, mivel elég macerás ezekhez a gépekhez összeszedni az XP-s drivereket. Gyártó se foglalkozik vele gondolom.

2010.10.04. @ 11:03
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


" De a Te géped is a "443G32Mi" címzésű? "

Igen.

2010.10.02. @ 19:28

Fido
(Diamond Eyes)Regisztrált: valamikó régen
Hír hozzászólás: 713 db
Cikk hozzászólás: 265 db
Fórum hozzászólás: 265 db


Előzmény:
írta: - 2010.10.02. @ 12:35

Sziasztok!
Tegnap vettem egy ilyen gépet. A tuchpad a gyárilag telepített rendszeren tényleg egy kalap szar. Nekem az összes XP kékhalállal leáll telepítés közben. WIN 7 15-20 alatt fent volt és mindent felismert. A tuchpadhoz le kellett tölteni a emachines.com -ról a megfelelő drivert, hogy a görgetős rész is működjön. Szerintem nagyon gyors és néma, szép a kijelző, billentyűzet korrekt. WIN 7 -tel ajánlani tudom mindenkinek, problémamentes volt a telepítés, azóta (1 napja ) megy. Üdv!

Végre újabb (részben) pozitív tapasztalatok!

De a Te géped is a "443G32Mi" címzésű?

2010.10.02. @ 12:35
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Sziasztok!
Tegnap vettem egy ilyen gépet. A tuchpad a gyárilag telepített rendszeren tényleg egy kalap szar. Nekem az összes XP kékhalállal leáll telepítés közben. WIN 7 15-20 alatt fent volt és mindent felismert. A tuchpadhoz le kellett tölteni a emachines.com -ról a megfelelő drivert, hogy a görgetős rész is működjön. Szerintem nagyon gyors és néma, szép a kijelző, billentyűzet korrekt. WIN 7 -tel ajánlani tudom mindenkinek, problémamentes volt a telepítés, azóta (1 napja ) megy. Üdv!

2010.10.02. @ 11:43

Fido
(Diamond Eyes)Regisztrált: valamikó régen
Hír hozzászólás: 713 db
Cikk hozzászólás: 265 db
Fórum hozzászólás: 265 db


Előzmény:
írta: - 2010.09.30. @ 23:59

Hát én nem tudom.....mikor meg vettem a gépet igaz nem volt rajta semmi(elvileg linuxos)de feltelepítettem rá az XP-t és le szedtem a drivereket az emachines oldaláról azóta tökéletesen működik(wifi,webcam,stb).Én meg vagyok vele elégedve.:-)

Tényleg örülök, hogy működik. Ezzel a cikkel nem azt akartam mondani, hogy biztosan nem működik sehol, senkinek. Amúgy a Te géped is a "443G32Mi" vagy esetleg egy másik?

És igen az előző anonymus is kimondta a varázs-szót (vagyis szavakat): "driver a cd-ről/support-ról semmit nem ér". Mivel ez tényleg gáz ...

2010.09.30. @ 23:59
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Hát én nem tudom.....mikor meg vettem a gépet igaz nem volt rajta semmi(elvileg linuxos)de feltelepítettem rá az XP-t és le szedtem a drivereket az emachines oldaláról azóta tökéletesen működik(wifi,webcam,stb).Én meg vagyok vele elégedve.:-)

2010.09.28. @ 18:42
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Most csináltam nemrég egy ilyen gépet (oprendszer telepítés), mivel nálam otthon nincs wifi hálózat, így nem tudtam kipróbálni, hogy müködik-e. Állítólag Intel-es a wifi benne, s így a 2 db driver a cd-ről/support-ról semmit nem ér. Itt le lehet tölteni a megfelelő drivert:
http://www.laptop-driver.net/acer-emachines-e725-windows-xp-drivers/

-Hogy müködni fog-e, nem tudom, mert közben az acer noti kiment a gazdájával németbe, s még folyamatban van a wifi felélesztése-

2010.09.25. @ 14:25

JohnnyRegisztrált: 2010.05.17.
Hír hozzászólás: 27 db
Cikk hozzászólás: 12 db
Fórum hozzászólás: 5 db


Előzmény:
írta: Fido - 2010.09.19. @ 18:02

Persze, hogy béna vagyok mr. übermájer! Miért ne "pattoghatnék" a saját oldalamon, a saját cikkemben, pláne ha egy szar ez a gép. Attól még elhiszem, hogy nálad jól működik vele minden ...

Hát ki más lenne a béna ha nem a másik. Igazi magyar temperamentum :P Nem is kell többet várni ezektől a "szuperuserek"-től

2010.09.19. @ 18:51

myke
(Modi)Regisztrált: 2007.12.12.
Hír hozzászólás: 730 db
Cikk hozzászólás: 378 db
Fórum hozzászólás: 296 db


Előzmény:
írta: Domm000 - 2010.09.19. @ 15:48

Nem is mondtam, hogy a Hp szar. Applera mondtam. Van ismerősöm Angliában, és ott a városban volt egy bemutatóterem, vagyis van is, mindegy ért a gépekhez azt hiszem programozó, megnézte, azt mondta mind nagyon szar. És eddig csak rosszat hallottam róla

Hát Apple-nek is megvan a maga előnye elhiheted. Azoknak szerencsés Apple-t venni akik nem igazán értenek a géphez. Finoman szólva buták hozzá. Pénzük megvan rá, de nem akarnak szöszmötölni, windows hibákkal szembesülni. Csak gondolj arra, hogy te épp ügyvéd vagy, neked az idő pénz. Program beszerzésével sem akarsz szórakozni, mert mondjuk fontos neked, hogy pár kattintással elérhető legyen egy program. Erre való az Apple store. Néhány bökés, a neminformatikus is eltájékozódik rajta. Persze más kérdés mennyivel kerül neki többe ezúton beszerezni a programot. Amcsik nem véletlenül preferálják jobban az Apple cuccokat, Steve Jobs bácsi észrevette, hogy le kell süllyedni hozzájuk.
Nem vagyok rajongójuk az Apple cuccoknak, de megvan a célközönsége is.

2010.09.19. @ 18:02

Fido
(Diamond Eyes)Regisztrált: valamikó régen
Hír hozzászólás: 713 db
Cikk hozzászólás: 265 db
Fórum hozzászólás: 265 db


Előzmény:
írta: - 2010.09.19. @ 17:03

béna vagy ennyi :P nekem elsőre ment/megy vele minden tökéletesen! Win 7-et használok! és az edigital.hu-n nincs oda írva a gép adataihoz, hogy win 7 kompatibilis! úgy, hogy nem is értem, hogy minek pattogsz itt!

Persze, hogy béna vagyok mr. übermájer! Miért ne "pattoghatnék" a saját oldalamon, a saját cikkemben, pláne ha egy szar ez a gép. Attól még elhiszem, hogy nálad jól működik vele minden ...

2010.09.19. @ 17:03
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


béna vagy ennyi :P nekem elsőre ment/megy vele minden tökéletesen! Win 7-et használok! és az edigital.hu-n nincs oda írva a gép adataihoz, hogy win 7 kompatibilis! úgy, hogy nem is értem, hogy minek pattogsz itt!

  - Ingyen ajándékok

Facebook Oszt lájkoló a Fészbúkon?Videók, képek, viccek, Csubakka Ha röhögni akarsz ...Ingyenes elektronikai termékek Ingyenes termékek ...Konzol Magazin Ha nem PC, akkor konzol!Gyors keresés Keresés
Keresendő szöveg:

Club7 Rádió LazaRadio


LazaRadio

Szavazás Szavazás


Vannak új szerkesztőink! Miből szeretnél többet?


Jó lenne még több hír!
9 %
Még több kivesézős cikket akarunk!
3 %
Jó lenne néhány új gépigény is!
2 %
Letötltéseket akarunk!
52 %
Legyen több mindenből!
15 %
Bikicsunáj!
19 %
Összes szavazat: 158 db

Képgaléria Képgaléria
további képek ebből a galériából:
Grand Theft Auto IV városnézés!

Statisztika Statisztika


Hírek: 1118 db
Cikkek: 140 db
Kockafejek: 33276 db
Hír hozzászólások: 3568 db
Cikk hozzászólások: 1842 db
Fórum hozzászólások: 1117 db
Összes hozzászólás: 6527 db

Hirdetés Hirdetés
2007-2010. Minden Jog Fenntartva - lokalhoszt.hu
Email: fido@lokalhoszt.hu
Honlapkészítés, webtárhely
Többen kérdezték már, hogy mi az oldal célja? Akkor legyen mondjuk ez a cél: Világuralom! :D


Az oldal legenerálva 0.012081 másodperc alatt.