Partnereink: ESK | Csubakka! | Hitel | Geek Poló Bolt | Kanizsa Elektronika | Kanizsai Foglalkoztatási Paktum | Zensetup
Hallgassd Te is (katt. ide) a lokalhoszt.hu kedvenc online rádió adóját a LazaRadio-t! De ha röhögni akarsz, akkor válasszad a Csubakkát!

BejelentkezésBejelentkezés:
Név: Jelszó:

Dátum: 2019. szeptember 17., Kedd
Boldog névnapot: Zsófia
Jelenlegi látogatók: kocka

[Hardver] ACER eMachines E725: egy petákot se adj érte!

Végső felháborodásomban írtam ezen cikket az Acer eMachines E725-443G32Mi gépezetről, amely az eddigi legrosszabb notebook, ami megfordult a kezeim között!

írta: Fido, 2010.05.24. @ 20:54
hozzászólások: 345 db
megtekintve: 107773

Nem vagyok egy nagy hardver teszter, sem túl nagy szakértő. De amit az ez az úgynevezett ACER eMachines E725-443G32Mi kiváltott belőlem, az nagyon kikívánkozik!


Vajmi bevezető eme csoda-masinának ...

Egy ismerősöm vásárolta meg eme fekete remekművet, amely a már említett eMachines márnanév alatt díszelgő masinéria. Megkért, hogy mivel ő még annyira sem ért hozzá, mint én, legyek kedves telepítsem fel neki, hogy a hétvégén boldogan használhassa a készüléket. Eleget is szerettem volna tenni a kérésnek és nekiültem ...
A gép külsején is már látszik, hogy egy alsó-kategóriás notebook (nagyon gagyi, nyikorgós műanyag borítás), amivel nem is lenne baj, mivel böngészésre, officeolásra és még néhány irodai program futtatására tökéletes gép is lenne.

A csodagép specifikáció dióhéjban:

CPU: Intel Pentium Dual Core T4400 2.2GHz
Memória: 3072 MB DDRII
Grafikus-vezérlő: Intel GMA 4500M
HDD: 320 GB (Western Digital)
Egyebek: 6 cellás akksi, webkamera, kártyaolvasó, szuper dvd író, stb. stb. stb. és WiFi, azaz Wireless hálózati csatoló. Igen? Tényleg?

Mint feljebb látható, tényleg egy 2010-es alsó-kategóriás gép, amivel hangsúlyozom, hogy egyáltalán nem lenne baj. Az ára sem olyan vészes, jóval 120.000 Ft alatt is megkaphatjuk, de valljuk be, hogy egy magyar pénztárcának azért mégsem egy elenyésző összeg ez az ár. Mit is várnánk a pénzünkért? Természetesen azt, hogy könnyen telepíthető módon (Next-Next-Finish) működésre bírjuk a nem is olyan kevés pénzért megvásárolt ACER eMachines E725-öt! Szerintem nem olyan nagy elvárás ez 2010-ben ...


Akkor telepítsünk Windows 7-et!

Miért is ne telepítenénk ezt? Driver ellátottsága jó, mindent felismer hacsak nem valami nagyon új dologgal állunk elé, de ebben a gépben nincsen semmi extra alkatrész, amit ne ismerne egy valamire való operációs rendszer. Látszólag szépen feltelepül a Win7, semmi nehézség sincs a telepítésében amúgy sem. Megnézzük az eszközkezelőt, minden eszközt felismert, minden fasza! (elsőként egy tavaly nyári 32bit-es végleges kiadást próbálok)

Vagy mégsem jó valami?

Hát nem működik az a rohadt Wireless! Pedig aszongya látja az eszközkezelőben (Broadcom 802.11g hálózati adapter), látja mindenhol, csak éppen egyetlen egy vezeték nélküli hálózatot sem érzékel. Oké, megbocsájtjuk, előkapjuk a notebook dobozából az Acer által mellékelt Resource DVD-t, amely minden operációs rendszer alá tartalmazza a driver-eket (ne várjunk ennyit a Win7-től, hogy ennyi mindent ismerjen).

Van ám a riszórsz dévédén egy nagy rakat wireless driver, de tévedhetetlenek vagyunk, a Win7 szerint is Broadcom és a gép alján is megtalálható, hogy ilyen típusú vezeték nélküli hálózati csatolót tartalmaz az E725 (az elolvasásához nagyító kell).


De várjunk csak! Van ilyen driver a listában? Bevallom, hogy én csak most vettem észre a képen, hogy nincs is! Atyaég ...


Használjuk a Google-t és telepítsünk egy jóval frissebb Win7-et!

Na ráguglizok, meg is találom a driver listát az eMachines weboldalán!


Természetesen a gyártó oldaláról letöltött driverrel sem működik a kapcsolódás a vezeték nélküli hálózatokhoz! Mellékesen hozzáteszem, keresés közben nem egy helyet találtam, nem egy anyázó hozzászólót, akiknek Windows XP / Vista és 7 alatt volt pont ilyen problémájuk!
Bevallom derekasan, ezután fogtam magamat, és lewarezoltam a Windows 7 2010 májusi frissített, 64bit-es verziójú telepítőjét, és szépen feltettem azt. Ezzel a probléma ugyanaz volt, se riszórsz DVD, sem az eMachines driverei nem segítettek. Mindent feltelepítettem kínomban, mint a DVD-ről, mint a weboldalról ugyanúgy. Tehát nem maradt ki sem chipset, sem a "sima" vezetékes LAN driver sem.

Ezek mellett meg sem említeném, hogy a nyektetett vezetéknélküli hálózati csatoló végig rendelkezett MAC címmel, képes lett volna IP címet fogadni egy DHCP-ről, látszólag "látta" a Windows 7 mindig.Még néhány reménytelen próbálkozás ...

Fórumok, hardver-tesztek hozzászólásai tömkelege. Még egy francia fórumból is töltöttem le drivereket, de semmi. Nem jutottam egyről a kettőre wireless ügyben. Na mondom megpróbálom az eMachines szupporttyát a weboldalukon keresztül. Néhány e-mail-t váltottam egy szerencsétlen e-mailt fogadó, automatikusan megválaszoló robottal, de nem tudta megoldani a problémámat a piciny lelkem! Gratulálok Acer ...


Persze, a hiba mindig a felhasználóban van!

A routerrel, ami adta jelen helyzetünkben a vezeték nélküli hálózatot, azzal semmi gond sem volt. Még két gép (Toshiba Satellite L40-17R és MacBook Pro), különböző operációs rendszerekkel (Win7 és MacOS X 10.6) "látta" és használta a wireless hálót. Mint a cikk legelején is említettem, nem vagyok egy profi hardver szakértő, de nem ezt a hercehurcát várnám egy vadi-új notebook esetében.

Egyszerűen hihetetlen, hogy az "átlagos" hozzáértésemmel, lassan 3 napja nem tudom működésre bírni Win7-el a vezeték nélküli hálózat használatát. Windows XP-vel és Vista-val sem szeretnék már tovább bajlódni, és mint említettem, ezekkel is volt nem egy hozzászólás, ahol pontosan ugyanez volt a baja a delikvenseknek. Gondolom ők sem most telepítettek Windows-t életükben először. Akkor még hadd ne szóljak azon hozzászólásokról, akik megoldották ezen problémát, de közölték, hogy a gépükben nem is Broadcom, hanem Intel által gyártott vezeték nélküli csatoló van. Ezeket is próbáltam, mivel Intel-féle driver is volt elérhető (a riszórsz dvd-n és a hivatalos weboldalon egyaránt), de egyáltalán nem működött, egyetlen verzióval sem.


Zárszó

Az Acer eMachines E725-443G32Mi szerintem egy nagy rakás sz*r! Hogyan lehet ilyet piacra dobni, és pénzt kérni érte? Ha pedig bennem van a hiba, akkor elnézést kérek, de nem egy egyszerű menet erre a gépre wireless lehetőségeket varázsolni! Jelen pillanatban akárhogyan is próbálkozok (és a fórumos hozzászólásokat elnézne nem én vagyok ezzel egyedül), nem sikerül feltelepíteni erre a szutyokra a normális vezeték-nélküli drivert. Ha már valaki piacra dob egy informatikai eszközt (legyen az bármi), szerintem joggal elvárható, hogy könnyű kezelhetőséget is adjon mellé! Ha pedig nem egyszerű az eset, akkor írják már rá, hogy csakis gyakorlott vásárló fizessen a termékükért, akik szeretik a kihívásokat!

Oké, részben az idegesség is beszél belőlem, sokaknak biztosan jól működik ez a gép, és az is tuti, hogy nem vagyok profi informatikus én sem, de az letagadhatatlan, hogy a hivatalos weboldal, a riszórsz dvd és az észer szupport lényegében semmi segítséget sem nyújt a fent említett fő problémával kapcsolatban.

Hozzászólások

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | [15] | 16 | 17 | 18 |
Hozzászólás (anonymus)
<<-- Kérlek, írd be ide azt a szót, hogy kocka, különben a hozzászólásod nem fog megjelenni ebben a cikkben!
2010.08.10. @ 10:31

Fido
(Diamond Eyes)Regisztrált: valamikó régen
Hír hozzászólás: 713 db
Cikk hozzászólás: 265 db
Fórum hozzászólás: 265 db


Előzmény:
írta: - 2010.08.09. @ 21:30

nem tudom nektek mi a bajotok ezzel a géppel nekem már 8 hónapja fut teljesen hibátlanul Win7 el egyedül a tapipadhoz kellet drivert leszednem mert nem volt görgője ennyi aki meg balfasz az ne áljon neki össze vissza telepítgetni

Az a bajom vele, hogy egy szar! Oké, megígérem, hogy ilyet nem veszek többet a kezembe, és nem is próbálkozom vele.

2010.08.09. @ 21:30
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


nem tudom nektek mi a bajotok ezzel a géppel nekem már 8 hónapja fut teljesen hibátlanul Win7 el egyedül a tapipadhoz kellet drivert leszednem mert nem volt görgője ennyi aki meg balfasz az ne áljon neki össze vissza telepítgetni

2010.08.07. @ 17:41

Fido
(Diamond Eyes)Regisztrált: valamikó régen
Hír hozzászólás: 713 db
Cikk hozzászólás: 265 db
Fórum hozzászólás: 265 db


Előzmény:
írta: - 2010.08.07. @ 12:53

Ne állíts hülyeségeket. Kettőt (2) telepítettem fel egymás után win7-el, és láss CSODÁT minden működik. Ha pedig nem értesz a géphez, akkor:
1. Tanuld meg használni.....
2. Vidd el olyanhoz, aki ért hozzá......

Igen, teljesen béna vagyok ... látszik, hogy semmi sem próbálkoztam vele csak egyből lefikáztam ezt a szart. Az is biztos az én hibám, hogy a gyári lemez, és a hivatalos weboldal sem tartalmazott normális drivert ehhez a foshalmazhoz!

2010.08.07. @ 12:53
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Ne állíts hülyeségeket. Kettőt (2) telepítettem fel egymás után win7-el, és láss CSODÁT minden működik. Ha pedig nem értesz a géphez, akkor:
1. Tanuld meg használni.....
2. Vidd el olyanhoz, aki ért hozzá......

2010.07.27. @ 16:45
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


énse tartom magam nagy gurunak de egy esős délutan anyámnak vettem egy ilyet.. kb másfél órája hoztam haza, telepitgettem és minden müxik... persze lehet csak mákom volt, nekem tetszik a gép.

2010.07.26. @ 09:26
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Ebben igazad lehet mivel a win7 automatikusan telepíti a drivereket, de szerintem ez nem zárja ki azt, hogy leszedjek külön drivert.

2010.07.25. @ 22:19

myke
(Modi)Regisztrált: 2007.12.12.
Hír hozzászólás: 730 db
Cikk hozzászólás: 378 db
Fórum hozzászólás: 296 db


Szerintem egész egyszerűen meg van halva a wifi-je. Nekem Acer Travelmate 5310-esem van, de win7 telepítés után már megy is a wifi driver telepítés nélkül. Szóval ha maga a win7 nem telepíti be a drivert, akkor szerintem külön driverrel se fog menni.

2010.07.25. @ 22:10
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Üdv! Nem tudom mi a különösebb probléma a készülékkel, szerintem egyén függő a dolog. Én nekem például semmi bajom se volt semmivel, win7 tökéletesen felment elsőre és hozzá se kellett érnem a WiFi-hez, első bekapcsoláskor már meg is volt a net Bár az elismerni való ha nem ment volna akkor a mellékelt support-al semmire se mentem volna

2010.07.25. @ 17:47
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Elmondanám, hogy pl. van a HP-nál is külön Compaq. Amúgy meg nem kell drivereket keresni külön-külön, letöltöd a Driver Genius-al és készen van.Méghozzá ki is keresi a gépén a letöltendő drivereket.

2010.07.23. @ 13:28

Fido
(Diamond Eyes)Regisztrált: valamikó régen
Hír hozzászólás: 713 db
Cikk hozzászólás: 265 db
Fórum hozzászólás: 265 db


Kedves Uram, van Broadcom driver az emachines.com-on is, de szarra se jó ...

Ha meg nem a hivatalos oldalon találjuk meg a normális driver, hanem a RAPIDSHARE.COM-on, azaz egy fájlfeltöltő/tároló oldalon, akkor az nem a felhasználó(kat) minősíti, hanem az Acer eSzarját ...

És ne mondja Uram, hogy nincs igazam!

2010.07.23. @ 12:16
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Uraim, ne menjünk fejjel a falnak!
Ha egyszer leszel szíves, s a masinád hátulján leveszed a burkolatot "elég középen", s kiveszed azt az átkozott wifit, meglátod, ez van ráírva:
Broadcom: bcm 94312HGM
A rapidshare.com oldalon beírod a keresőbe, s lehúzod, utána rendesen fog működni. Persze az oldal csak egy tipp volt, kereshetsz máshol is!
Lényeg az, hogy csak téveszme, hogy Intel a wifi, az bizony Broadcom!
Ide írom a verziót és a típust is mégegyszer, el ne feledd:
Bcm 94312HGM
Brcm 1030
Köszi a lehetőséget! M. György

2010.07.23. @ 12:12

myke
(Modi)Regisztrált: 2007.12.12.
Hír hozzászólás: 730 db
Cikk hozzászólás: 378 db
Fórum hozzászólás: 296 db


Előzmény:
írta: Fido - 2010.07.23. @ 10:58

Nem csodálom, hogy alig merik bevállalni, hogy az emachines hozzájuk tartozik. Szerintem is szégyen!

Lehet, hogy teljesen külön gyár készíti őket, azt azért olyan amilyen...

2010.07.23. @ 10:58

Fido
(Diamond Eyes)Regisztrált: valamikó régen
Hír hozzászólás: 713 db
Cikk hozzászólás: 265 db
Fórum hozzászólás: 265 db


Előzmény:
írta: myke - 2010.07.22. @ 22:36

Nem is tudtam, hogy van külön emachines oldal
Vagyis fel se figyeltem arra, hogy emachines-hez nincs is fent az Acer oldalán a driverek. Mintha szabályosan letagadnák, hogy köze is lenne az Acer-hez...

Nem csodálom, hogy alig merik bevállalni, hogy az emachines hozzájuk tartozik. Szerintem is szégyen!

2010.07.22. @ 22:36

myke
(Modi)Regisztrált: 2007.12.12.
Hír hozzászólás: 730 db
Cikk hozzászólás: 378 db
Fórum hozzászólás: 296 db


Előzmény:
írta: Fido - 2010.07.22. @ 19:41

Látjátok, a gyári driver lemez is alapból egy fos!

Amúgy ahonnan én szedtem, az nem más, mint az emachines.com:

http://www.emachines.com/support/drivers.html

Nem is tudtam, hogy van külön emachines oldal
Vagyis fel se figyeltem arra, hogy emachines-hez nincs is fent az Acer oldalán a driverek. Mintha szabályosan letagadnák, hogy köze is lenne az Acer-hez...

2010.07.22. @ 19:41

Fido
(Diamond Eyes)Regisztrált: valamikó régen
Hír hozzászólás: 713 db
Cikk hozzászólás: 265 db
Fórum hozzászólás: 265 db


Látjátok, a gyári driver lemez is alapból egy fos!

Amúgy ahonnan én szedtem, az nem más, mint az emachines.com:

http://www.emachines.com/support/drivers.html

2010.07.22. @ 15:49

myke
(Modi)Regisztrált: 2007.12.12.
Hír hozzászólás: 730 db
Cikk hozzászólás: 378 db
Fórum hozzászólás: 296 db


Előzmény:
írta: - 2010.07.22. @ 15:37

Lenne egy kerdesem?
A kepen lathato driverletolto oldal cimet hogy kaptad? Nekem nem ez ugrik be.
Megprobalnam en is az oldalrol letolteni a drivert, mert a dvd-rol sajna nem megy.

Itt találod: LINK

2010.07.22. @ 15:37
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Lenne egy kerdesem?
A kepen lathato driverletolto oldal cimet hogy kaptad? Nekem nem ez ugrik be.
Megprobalnam en is az oldalrol letolteni a drivert, mert a dvd-rol sajna nem megy.

2010.07.11. @ 02:22

enemy107Regisztrált: 2010.02.01.
Hír hozzászólás: 38 db
Cikk hozzászólás: 45 db
Fórum hozzászólás: 47 db


Előzmény:
írta: Fido - 2010.07.10. @ 16:08

Köszi az elismerést!

Jah nem egy primitiv ember.....hanem több!

2010.07.10. @ 16:08

Fido
(Diamond Eyes)Regisztrált: valamikó régen
Hír hozzászólás: 713 db
Cikk hozzászólás: 265 db
Fórum hozzászólás: 265 db


Előzmény:
írta: - 2010.07.10. @ 16:05

Nagyon nagyon nagyon jó az oldal!!!Végre nem egy **** primitív ember mondja el a véleményét a játékokról és a gépekről!Mint lásd:Pc guru!
Csak így tovább.

Köszi az elismerést!

2010.07.10. @ 16:05
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Nagyon nagyon nagyon jó az oldal!!!Végre nem egy **** primitív ember mondja el a véleményét a játékokról és a gépekről!Mint lásd:Pc guru!
Csak így tovább.

moderálta: Fido - 2010.07.10. @ 16:08

  - Ingyen ajándékok

Facebook Oszt lájkoló a Fészbúkon?Videók, képek, viccek, Csubakka Ha röhögni akarsz ...Ingyenes elektronikai termékek Ingyenes termékek ...Konzol Magazin Ha nem PC, akkor konzol!Gyors keresés Keresés
Keresendő szöveg:

Club7 Rádió LazaRadio


LazaRadio

Szavazás Szavazás


Vannak új szerkesztőink! Miből szeretnél többet?


Jó lenne még több hír!
9 %
Még több kivesézős cikket akarunk!
3 %
Jó lenne néhány új gépigény is!
2 %
Letötltéseket akarunk!
52 %
Legyen több mindenből!
15 %
Bikicsunáj!
19 %
Összes szavazat: 158 db

Képgaléria Képgaléria
további képek ebből a galériából:
Grand Theft Auto IV városnézés!

Statisztika Statisztika


Hírek: 1118 db
Cikkek: 140 db
Kockafejek: 33276 db
Hír hozzászólások: 3568 db
Cikk hozzászólások: 1842 db
Fórum hozzászólások: 1117 db
Összes hozzászólás: 6527 db

Hirdetés Hirdetés
2007-2010. Minden Jog Fenntartva - lokalhoszt.hu
Email: fido@lokalhoszt.hu
Honlapkészítés, webtárhely
Többen kérdezték már, hogy mi az oldal célja? Akkor legyen mondjuk ez a cél: Világuralom! :D


Az oldal legenerálva 0.039326 másodperc alatt.