Partnereink: ESK | Csubakka! | Hitel | Geek Poló Bolt | Kanizsa Elektronika | Kanizsai Foglalkoztatási Paktum | Zensetup
Hallgassd Te is (katt. ide) a lokalhoszt.hu kedvenc online rádió adóját a LazaRadio-t! De ha röhögni akarsz, akkor válasszad a Csubakkát!

BejelentkezésBejelentkezés:
Név: Jelszó:

Dátum: 2019. szeptember 17., Kedd
Boldog névnapot: Zsófia
Jelenlegi látogatók: kocka

[Hardver] ACER eMachines E725: egy petákot se adj érte!

Végső felháborodásomban írtam ezen cikket az Acer eMachines E725-443G32Mi gépezetről, amely az eddigi legrosszabb notebook, ami megfordult a kezeim között!

írta: Fido, 2010.05.24. @ 20:54
hozzászólások: 345 db
megtekintve: 107791

Nem vagyok egy nagy hardver teszter, sem túl nagy szakértő. De amit az ez az úgynevezett ACER eMachines E725-443G32Mi kiváltott belőlem, az nagyon kikívánkozik!


Vajmi bevezető eme csoda-masinának ...

Egy ismerősöm vásárolta meg eme fekete remekművet, amely a már említett eMachines márnanév alatt díszelgő masinéria. Megkért, hogy mivel ő még annyira sem ért hozzá, mint én, legyek kedves telepítsem fel neki, hogy a hétvégén boldogan használhassa a készüléket. Eleget is szerettem volna tenni a kérésnek és nekiültem ...
A gép külsején is már látszik, hogy egy alsó-kategóriás notebook (nagyon gagyi, nyikorgós műanyag borítás), amivel nem is lenne baj, mivel böngészésre, officeolásra és még néhány irodai program futtatására tökéletes gép is lenne.

A csodagép specifikáció dióhéjban:

CPU: Intel Pentium Dual Core T4400 2.2GHz
Memória: 3072 MB DDRII
Grafikus-vezérlő: Intel GMA 4500M
HDD: 320 GB (Western Digital)
Egyebek: 6 cellás akksi, webkamera, kártyaolvasó, szuper dvd író, stb. stb. stb. és WiFi, azaz Wireless hálózati csatoló. Igen? Tényleg?

Mint feljebb látható, tényleg egy 2010-es alsó-kategóriás gép, amivel hangsúlyozom, hogy egyáltalán nem lenne baj. Az ára sem olyan vészes, jóval 120.000 Ft alatt is megkaphatjuk, de valljuk be, hogy egy magyar pénztárcának azért mégsem egy elenyésző összeg ez az ár. Mit is várnánk a pénzünkért? Természetesen azt, hogy könnyen telepíthető módon (Next-Next-Finish) működésre bírjuk a nem is olyan kevés pénzért megvásárolt ACER eMachines E725-öt! Szerintem nem olyan nagy elvárás ez 2010-ben ...


Akkor telepítsünk Windows 7-et!

Miért is ne telepítenénk ezt? Driver ellátottsága jó, mindent felismer hacsak nem valami nagyon új dologgal állunk elé, de ebben a gépben nincsen semmi extra alkatrész, amit ne ismerne egy valamire való operációs rendszer. Látszólag szépen feltelepül a Win7, semmi nehézség sincs a telepítésében amúgy sem. Megnézzük az eszközkezelőt, minden eszközt felismert, minden fasza! (elsőként egy tavaly nyári 32bit-es végleges kiadást próbálok)

Vagy mégsem jó valami?

Hát nem működik az a rohadt Wireless! Pedig aszongya látja az eszközkezelőben (Broadcom 802.11g hálózati adapter), látja mindenhol, csak éppen egyetlen egy vezeték nélküli hálózatot sem érzékel. Oké, megbocsájtjuk, előkapjuk a notebook dobozából az Acer által mellékelt Resource DVD-t, amely minden operációs rendszer alá tartalmazza a driver-eket (ne várjunk ennyit a Win7-től, hogy ennyi mindent ismerjen).

Van ám a riszórsz dévédén egy nagy rakat wireless driver, de tévedhetetlenek vagyunk, a Win7 szerint is Broadcom és a gép alján is megtalálható, hogy ilyen típusú vezeték nélküli hálózati csatolót tartalmaz az E725 (az elolvasásához nagyító kell).


De várjunk csak! Van ilyen driver a listában? Bevallom, hogy én csak most vettem észre a képen, hogy nincs is! Atyaég ...


Használjuk a Google-t és telepítsünk egy jóval frissebb Win7-et!

Na ráguglizok, meg is találom a driver listát az eMachines weboldalán!


Természetesen a gyártó oldaláról letöltött driverrel sem működik a kapcsolódás a vezeték nélküli hálózatokhoz! Mellékesen hozzáteszem, keresés közben nem egy helyet találtam, nem egy anyázó hozzászólót, akiknek Windows XP / Vista és 7 alatt volt pont ilyen problémájuk!
Bevallom derekasan, ezután fogtam magamat, és lewarezoltam a Windows 7 2010 májusi frissített, 64bit-es verziójú telepítőjét, és szépen feltettem azt. Ezzel a probléma ugyanaz volt, se riszórsz DVD, sem az eMachines driverei nem segítettek. Mindent feltelepítettem kínomban, mint a DVD-ről, mint a weboldalról ugyanúgy. Tehát nem maradt ki sem chipset, sem a "sima" vezetékes LAN driver sem.

Ezek mellett meg sem említeném, hogy a nyektetett vezetéknélküli hálózati csatoló végig rendelkezett MAC címmel, képes lett volna IP címet fogadni egy DHCP-ről, látszólag "látta" a Windows 7 mindig.Még néhány reménytelen próbálkozás ...

Fórumok, hardver-tesztek hozzászólásai tömkelege. Még egy francia fórumból is töltöttem le drivereket, de semmi. Nem jutottam egyről a kettőre wireless ügyben. Na mondom megpróbálom az eMachines szupporttyát a weboldalukon keresztül. Néhány e-mail-t váltottam egy szerencsétlen e-mailt fogadó, automatikusan megválaszoló robottal, de nem tudta megoldani a problémámat a piciny lelkem! Gratulálok Acer ...


Persze, a hiba mindig a felhasználóban van!

A routerrel, ami adta jelen helyzetünkben a vezeték nélküli hálózatot, azzal semmi gond sem volt. Még két gép (Toshiba Satellite L40-17R és MacBook Pro), különböző operációs rendszerekkel (Win7 és MacOS X 10.6) "látta" és használta a wireless hálót. Mint a cikk legelején is említettem, nem vagyok egy profi hardver szakértő, de nem ezt a hercehurcát várnám egy vadi-új notebook esetében.

Egyszerűen hihetetlen, hogy az "átlagos" hozzáértésemmel, lassan 3 napja nem tudom működésre bírni Win7-el a vezeték nélküli hálózat használatát. Windows XP-vel és Vista-val sem szeretnék már tovább bajlódni, és mint említettem, ezekkel is volt nem egy hozzászólás, ahol pontosan ugyanez volt a baja a delikvenseknek. Gondolom ők sem most telepítettek Windows-t életükben először. Akkor még hadd ne szóljak azon hozzászólásokról, akik megoldották ezen problémát, de közölték, hogy a gépükben nem is Broadcom, hanem Intel által gyártott vezeték nélküli csatoló van. Ezeket is próbáltam, mivel Intel-féle driver is volt elérhető (a riszórsz dvd-n és a hivatalos weboldalon egyaránt), de egyáltalán nem működött, egyetlen verzióval sem.


Zárszó

Az Acer eMachines E725-443G32Mi szerintem egy nagy rakás sz*r! Hogyan lehet ilyet piacra dobni, és pénzt kérni érte? Ha pedig bennem van a hiba, akkor elnézést kérek, de nem egy egyszerű menet erre a gépre wireless lehetőségeket varázsolni! Jelen pillanatban akárhogyan is próbálkozok (és a fórumos hozzászólásokat elnézne nem én vagyok ezzel egyedül), nem sikerül feltelepíteni erre a szutyokra a normális vezeték-nélküli drivert. Ha már valaki piacra dob egy informatikai eszközt (legyen az bármi), szerintem joggal elvárható, hogy könnyű kezelhetőséget is adjon mellé! Ha pedig nem egyszerű az eset, akkor írják már rá, hogy csakis gyakorlott vásárló fizessen a termékükért, akik szeretik a kihívásokat!

Oké, részben az idegesség is beszél belőlem, sokaknak biztosan jól működik ez a gép, és az is tuti, hogy nem vagyok profi informatikus én sem, de az letagadhatatlan, hogy a hivatalos weboldal, a riszórsz dvd és az észer szupport lényegében semmi segítséget sem nyújt a fent említett fő problémával kapcsolatban.

Hozzászólások

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | [17] | 18 |
Hozzászólás (anonymus)
<<-- Kérlek, írd be ide azt a szót, hogy kocka, különben a hozzászólásod nem fog megjelenni ebben a cikkben!
2010.06.02. @ 12:12
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Azt nem hiszitek el!Felraktam rá az xp-t este reggelre nem indult el a gép,felraktam a vistát működött,de reggelre megint nem indult el!Eltűnik róla az összes cucc,tök üres a vinyó,mintha nem is telepítettem volna semmit! amúgy az a chd valami lemezellenőrzés futott minden indulásnál,én írtam tegnap este!Köszi a segítséget!Üdv!Géza

2010.06.02. @ 10:44

myke
(Modi)Regisztrált: 2007.12.12.
Hír hozzászólás: 730 db
Cikk hozzászólás: 378 db
Fórum hozzászólás: 296 db


Előzmény:
írta: Fido - 2010.06.02. @ 08:21

Én ennél a gépnél nem csodálkozok semmin! Igen azért leírhatnád, hogy mit rinyál. Amúgy meg próbálj megszabadulni a géptől és venni egy "nem-Acer"-t! Lassan a Fujitsu-Siemens és az Acer egy szintre kerül ...

Hát alsó kategóriában hozzá lehet hasonlítani a FUSI-hoz, de egy jó Aspire-ral nem lenne gond. Bár van egy AMD-s Aspire (5538G), na azt is kerüljétek. Egy csoporttársamnak van, ha alul meg fogod észreveszed, hogy hajlik mint a fene. Gondolom kispórolták belőle az anyagot. Az eMachines ettől függetlenül mindig is alsó kategóriás gép volt.

2010.06.02. @ 08:21

Fido
(Diamond Eyes)Regisztrált: valamikó régen
Hír hozzászólás: 713 db
Cikk hozzászólás: 265 db
Fórum hozzászólás: 265 db


Előzmény:
írta: - 2010.06.01. @ 20:24

Hali!Nekem a Vistával jó a wifi,de kötegszik mással!Mindig kiír valami hibát és minden bekapcsolásnál valami hibát keres!Az miért lehet?Köszönöm a válaszotokat! (Vista Ultimat 64bit)

Én ennél a gépnél nem csodálkozok semmin! Igen azért leírhatnád, hogy mit rinyál. Amúgy meg próbálj megszabadulni a géptől és venni egy "nem-Acer"-t! Lassan a Fujitsu-Siemens és az Acer egy szintre kerül ...

2010.06.01. @ 22:57

myke
(Modi)Regisztrált: 2007.12.12.
Hír hozzászólás: 730 db
Cikk hozzászólás: 378 db
Fórum hozzászólás: 296 db


Előzmény:
írta: - 2010.06.01. @ 20:24

Hali!Nekem a Vistával jó a wifi,de kötegszik mással!Mindig kiír valami hibát és minden bekapcsolásnál valami hibát keres!Az miért lehet?Köszönöm a válaszotokat! (Vista Ultimat 64bit)

Esetleg egy képet próbálj mutatni róla, esetleg írd le a hiba üzenetét. Sokféle hiba létezik.

2010.06.01. @ 20:24
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Hali!Nekem a Vistával jó a wifi,de kötegszik mással!Mindig kiír valami hibát és minden bekapcsolásnál valami hibát keres!Az miért lehet?Köszönöm a válaszotokat! (Vista Ultimat 64bit)

2010.05.29. @ 17:16
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


teljesen igazad van ,tenyleg nagyon syar
kari

2010.05.28. @ 21:11

Fido
(Diamond Eyes)Regisztrált: valamikó régen
Hír hozzászólás: 713 db
Cikk hozzászólás: 265 db
Fórum hozzászólás: 265 db


Előzmény:
írta: - 2010.05.28. @ 16:47

Szia! sajnos te nem értessz elégé a gépekhez.
Semmi baja és jól működik. Több ilyen gépet telepítettem már és egyikkel sem volt bajom.E525-nél volt olyan hogy meg kellett mutatnom neki a drivert. Gyakoroljál és tanulj! Mielőtt lehuznál egy gépet.Vagy vidd el egy hozzáértő emberhez, így megkíméled magad az idegeskedéstől.

Persze, hogy egy balfasz vagyok, nem vitás! A Wireless ki-be kapcsoló gombja pedig a billentyűzet felett volt, és mikor kapcsolgattam az Acer mittudomén melyik progija mutatta felvillanó ikonként, hogy a wireless on vagy off állapotban van-e éppen.

De örülök, hogy te "értessz" a "gépekhez"! Ettől függetlenül egy igénytelen szar akkor is!

2010.05.28. @ 16:49
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Ja és legközelebb kapcsold be a BEKAPCSOLÓ gomb jobb oldalán lévő gombbal,ha minden oké az eszközkezelőben.

2010.05.28. @ 16:47
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Szia! sajnos te nem értessz elégé a gépekhez.
Semmi baja és jól működik. Több ilyen gépet telepítettem már és egyikkel sem volt bajom.E525-nél volt olyan hogy meg kellett mutatnom neki a drivert. Gyakoroljál és tanulj! Mielőtt lehuznál egy gépet.Vagy vidd el egy hozzáértő emberhez, így megkíméled magad az idegeskedéstől.

2010.05.26. @ 21:56

Fido
(Diamond Eyes)Regisztrált: valamikó régen
Hír hozzászólás: 713 db
Cikk hozzászólás: 265 db
Fórum hozzászólás: 265 db


Előzmény:
írta: myke - 2010.05.26. @ 20:42

Toshibán is elkezd kopni a festék, használat kérdése az egész. Haveromnak van Toshiba P100-160-asa, hasonló mint ami neked van, csak 17"-os. Azon is vannak kopások, de inkább csak egérgombokon látszik meg. Többnyire netezésre használja, kb 2-3 éve...

Az én gépem szent és sérthetetlen! Egyedül amit megfigyeltem, hogy a gombok kopnak rajta! Már nem olyan "recés" felületűek (mint a kevésbé használt gombjai), hanem teljesen tükörsimák. A meló miatt iszonyat sokat gépelek rajta!

2010.05.26. @ 20:42

myke
(Modi)Regisztrált: 2007.12.12.
Hír hozzászólás: 730 db
Cikk hozzászólás: 378 db
Fórum hozzászólás: 296 db


Előzmény:
írta: Fido - 2010.05.26. @ 20:29

Tudom, hogy én meg mindig csak az öregedő Toshibámmal jövök, de azon se festékkopás, de műanyagnyikorgás, se recsegő hangszórók! Na jó, a tesódé is jó biztosan (de asszem az Travelmate vagy hasonló), de hogy ez az eMachines egy selejt az biztos!

Toshibán is elkezd kopni a festék, használat kérdése az egész. Haveromnak van Toshiba P100-160-asa, hasonló mint ami neked van, csak 17"-os. Azon is vannak kopások, de inkább csak egérgombokon látszik meg. Többnyire netezésre használja, kb 2-3 éve...

2010.05.26. @ 20:29

Fido
(Diamond Eyes)Regisztrált: valamikó régen
Hír hozzászólás: 713 db
Cikk hozzászólás: 265 db
Fórum hozzászólás: 265 db


Előzmény:
írta: myke - 2010.05.26. @ 14:10

Annyira azért ne húzzuk le őket, vannak kellemes meglepetések is. Néznéd meg bátyámét. Már nem is tudom 2-3 éve biztos használja. Asztali gépe alig volt egypár hétre ez idő alatt. Szóval asztali helyett is ezt használta. Festékkopáson kívül nincs különösebb baja...

Tudom, hogy én meg mindig csak az öregedő Toshibámmal jövök, de azon se festékkopás, de műanyagnyikorgás, se recsegő hangszórók! Na jó, a tesódé is jó biztosan (de asszem az Travelmate vagy hasonló), de hogy ez az eMachines egy selejt az biztos!

2010.05.26. @ 14:10

myke
(Modi)Regisztrált: 2007.12.12.
Hír hozzászólás: 730 db
Cikk hozzászólás: 378 db
Fórum hozzászólás: 296 db


Előzmény:
írta: StEvEn - 2010.05.25. @ 23:49

Mit vársz egy Acertől Fidó (Igen most jöhetnek az Acert védő aktivisták, de a véleményem fenttartom, több noti szervízes kollégámmal együtt) Am 725-össel próbálj meg Skípeolni ott is adódhat 1-2 "keelemes meglepetés"

Annyira azért ne húzzuk le őket, vannak kellemes meglepetések is. Néznéd meg bátyámét. Már nem is tudom 2-3 éve biztos használja. Asztali gépe alig volt egypár hétre ez idő alatt. Szóval asztali helyett is ezt használta. Festékkopáson kívül nincs különösebb baja...

2010.05.26. @ 13:01

Domm000Regisztrált: 2010.05.06.
Hír hozzászólás: 127 db
Cikk hozzászólás: 74 db
Fórum hozzászólás: 19 db


grat ez nonjócikk lett. röhögtem egy jót ASUS az már jó:d meg Apple...:d de tudom az áruk is

2010.05.26. @ 07:41

Fido
(Diamond Eyes)Regisztrált: valamikó régen
Hír hozzászólás: 713 db
Cikk hozzászólás: 265 db
Fórum hozzászólás: 265 db


Előzmény:
írta: StEvEn - 2010.05.25. @ 23:49

Mit vársz egy Acertől Fidó (Igen most jöhetnek az Acert védő aktivisták, de a véleményem fenttartom, több noti szervízes kollégámmal együtt) Am 725-össel próbálj meg Skípeolni ott is adódhat 1-2 "keelemes meglepetés"

Nem tudom, hogy mire gondolsz, de az viszont nekem is megütött a fülemet, hogy a Windows 7 által (az indulásnál játszott) indítási dallam is elég szépen recseg a hangszóróiból! (Mivel volt jó-néhány újraindításba részem ezzel a masinával.) De ezt már meg sem említettem a cikkben!

2010.05.25. @ 23:49

StEvEn
(Hírszerző)Regisztrált: 2008.05.18.
Hír hozzászólás: 52 db
Cikk hozzászólás: 22 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Mit vársz egy Acertől Fidó (Igen most jöhetnek az Acert védő aktivisták, de a véleményem fenttartom, több noti szervízes kollégámmal együtt) Am 725-össel próbálj meg Skípeolni ott is adódhat 1-2 "keelemes meglepetés"

2010.05.25. @ 12:02

Fido
(Diamond Eyes)Regisztrált: valamikó régen
Hír hozzászólás: 713 db
Cikk hozzászólás: 265 db
Fórum hozzászólás: 265 db


Előzmény:
írta: Zentus - 2010.05.25. @ 08:20

Hozd be megcsinálom
Lehet lesz gyerek sírás

Nem kell már, köszi! Becsomagoltam, félre dobtam, visszaadom a gazdájának, többet soha ne lássam ezt a szemetet!

2010.05.25. @ 08:20

Zentus
(Kirúgott visszajáró)Regisztrált: 2008.01.23.
Hír hozzászólás: 162 db
Cikk hozzászólás: 27 db
Fórum hozzászólás: 13 db


Hozd be megcsinálom
Lehet lesz gyerek sírás

2010.05.25. @ 07:32

Fido
(Diamond Eyes)Regisztrált: valamikó régen
Hír hozzászólás: 713 db
Cikk hozzászólás: 265 db
Fórum hozzászólás: 265 db


Előzmény:
írta: Zentus - 2010.05.25. @ 01:03

Fido probáltad bekapcsolni kapcsolóval a wifit?

Be van ezen kapcsolva minden fos led, de akkor sem működik! Egy ideig csak pislákolt a wireless led-je, jónéhány feltelepítése után pedig már folyamatosan világított. Ráadásul ha ki-be kapcsolgatom, akkor egy ikonnal jelzi az észer progija, hogy éppen bekapcsolt vagy kikapcsolt állapotába kapcsoltuk-e éppen! Szar az egész!

módosítva: 2010.05.25. @ 07:33
2010.05.25. @ 01:03

Zentus
(Kirúgott visszajáró)Regisztrált: 2008.01.23.
Hír hozzászólás: 162 db
Cikk hozzászólás: 27 db
Fórum hozzászólás: 13 db


Fido probáltad bekapcsolni kapcsolóval a wifit?

  - Ingyen ajándékok

Facebook Oszt lájkoló a Fészbúkon?Videók, képek, viccek, Csubakka Ha röhögni akarsz ...Ingyenes elektronikai termékek Ingyenes termékek ...Konzol Magazin Ha nem PC, akkor konzol!Gyors keresés Keresés
Keresendő szöveg:

Club7 Rádió LazaRadio


LazaRadio

Szavazás Szavazás


Vannak új szerkesztőink! Miből szeretnél többet?


Jó lenne még több hír!
9 %
Még több kivesézős cikket akarunk!
3 %
Jó lenne néhány új gépigény is!
2 %
Letötltéseket akarunk!
52 %
Legyen több mindenből!
15 %
Bikicsunáj!
19 %
Összes szavazat: 158 db

Képgaléria Képgaléria
további képek ebből a galériából:
Grand Theft Auto IV városnézés!

Statisztika Statisztika


Hírek: 1118 db
Cikkek: 140 db
Kockafejek: 33276 db
Hír hozzászólások: 3568 db
Cikk hozzászólások: 1842 db
Fórum hozzászólások: 1117 db
Összes hozzászólás: 6527 db

Hirdetés Hirdetés
2007-2010. Minden Jog Fenntartva - lokalhoszt.hu
Email: fido@lokalhoszt.hu
Honlapkészítés, webtárhely
Többen kérdezték már, hogy mi az oldal célja? Akkor legyen mondjuk ez a cél: Világuralom! :D


Az oldal legenerálva 0.012195 másodperc alatt.