Partnereink: ESK | Csubakka! | Hitel | Geek Poló Bolt | Kanizsa Elektronika | Kanizsai Foglalkoztatási Paktum | Zensetup
Hallgassd Te is (katt. ide) a lokalhoszt.hu kedvenc online rádió adóját a LazaRadio-t! De ha röhögni akarsz, akkor válasszad a Csubakkát!

BejelentkezésBejelentkezés:
Név: Jelszó:

Dátum: 2019. szeptember 17., Kedd
Boldog névnapot: Zsófia
Jelenlegi látogatók: kocka

[Hardver] ACER eMachines E725: egy petákot se adj érte!

Végső felháborodásomban írtam ezen cikket az Acer eMachines E725-443G32Mi gépezetről, amely az eddigi legrosszabb notebook, ami megfordult a kezeim között!

írta: Fido, 2010.05.24. @ 20:54
hozzászólások: 345 db
megtekintve: 107779

Nem vagyok egy nagy hardver teszter, sem túl nagy szakértő. De amit az ez az úgynevezett ACER eMachines E725-443G32Mi kiváltott belőlem, az nagyon kikívánkozik!


Vajmi bevezető eme csoda-masinának ...

Egy ismerősöm vásárolta meg eme fekete remekművet, amely a már említett eMachines márnanév alatt díszelgő masinéria. Megkért, hogy mivel ő még annyira sem ért hozzá, mint én, legyek kedves telepítsem fel neki, hogy a hétvégén boldogan használhassa a készüléket. Eleget is szerettem volna tenni a kérésnek és nekiültem ...
A gép külsején is már látszik, hogy egy alsó-kategóriás notebook (nagyon gagyi, nyikorgós műanyag borítás), amivel nem is lenne baj, mivel böngészésre, officeolásra és még néhány irodai program futtatására tökéletes gép is lenne.

A csodagép specifikáció dióhéjban:

CPU: Intel Pentium Dual Core T4400 2.2GHz
Memória: 3072 MB DDRII
Grafikus-vezérlő: Intel GMA 4500M
HDD: 320 GB (Western Digital)
Egyebek: 6 cellás akksi, webkamera, kártyaolvasó, szuper dvd író, stb. stb. stb. és WiFi, azaz Wireless hálózati csatoló. Igen? Tényleg?

Mint feljebb látható, tényleg egy 2010-es alsó-kategóriás gép, amivel hangsúlyozom, hogy egyáltalán nem lenne baj. Az ára sem olyan vészes, jóval 120.000 Ft alatt is megkaphatjuk, de valljuk be, hogy egy magyar pénztárcának azért mégsem egy elenyésző összeg ez az ár. Mit is várnánk a pénzünkért? Természetesen azt, hogy könnyen telepíthető módon (Next-Next-Finish) működésre bírjuk a nem is olyan kevés pénzért megvásárolt ACER eMachines E725-öt! Szerintem nem olyan nagy elvárás ez 2010-ben ...


Akkor telepítsünk Windows 7-et!

Miért is ne telepítenénk ezt? Driver ellátottsága jó, mindent felismer hacsak nem valami nagyon új dologgal állunk elé, de ebben a gépben nincsen semmi extra alkatrész, amit ne ismerne egy valamire való operációs rendszer. Látszólag szépen feltelepül a Win7, semmi nehézség sincs a telepítésében amúgy sem. Megnézzük az eszközkezelőt, minden eszközt felismert, minden fasza! (elsőként egy tavaly nyári 32bit-es végleges kiadást próbálok)

Vagy mégsem jó valami?

Hát nem működik az a rohadt Wireless! Pedig aszongya látja az eszközkezelőben (Broadcom 802.11g hálózati adapter), látja mindenhol, csak éppen egyetlen egy vezeték nélküli hálózatot sem érzékel. Oké, megbocsájtjuk, előkapjuk a notebook dobozából az Acer által mellékelt Resource DVD-t, amely minden operációs rendszer alá tartalmazza a driver-eket (ne várjunk ennyit a Win7-től, hogy ennyi mindent ismerjen).

Van ám a riszórsz dévédén egy nagy rakat wireless driver, de tévedhetetlenek vagyunk, a Win7 szerint is Broadcom és a gép alján is megtalálható, hogy ilyen típusú vezeték nélküli hálózati csatolót tartalmaz az E725 (az elolvasásához nagyító kell).


De várjunk csak! Van ilyen driver a listában? Bevallom, hogy én csak most vettem észre a képen, hogy nincs is! Atyaég ...


Használjuk a Google-t és telepítsünk egy jóval frissebb Win7-et!

Na ráguglizok, meg is találom a driver listát az eMachines weboldalán!


Természetesen a gyártó oldaláról letöltött driverrel sem működik a kapcsolódás a vezeték nélküli hálózatokhoz! Mellékesen hozzáteszem, keresés közben nem egy helyet találtam, nem egy anyázó hozzászólót, akiknek Windows XP / Vista és 7 alatt volt pont ilyen problémájuk!
Bevallom derekasan, ezután fogtam magamat, és lewarezoltam a Windows 7 2010 májusi frissített, 64bit-es verziójú telepítőjét, és szépen feltettem azt. Ezzel a probléma ugyanaz volt, se riszórsz DVD, sem az eMachines driverei nem segítettek. Mindent feltelepítettem kínomban, mint a DVD-ről, mint a weboldalról ugyanúgy. Tehát nem maradt ki sem chipset, sem a "sima" vezetékes LAN driver sem.

Ezek mellett meg sem említeném, hogy a nyektetett vezetéknélküli hálózati csatoló végig rendelkezett MAC címmel, képes lett volna IP címet fogadni egy DHCP-ről, látszólag "látta" a Windows 7 mindig.Még néhány reménytelen próbálkozás ...

Fórumok, hardver-tesztek hozzászólásai tömkelege. Még egy francia fórumból is töltöttem le drivereket, de semmi. Nem jutottam egyről a kettőre wireless ügyben. Na mondom megpróbálom az eMachines szupporttyát a weboldalukon keresztül. Néhány e-mail-t váltottam egy szerencsétlen e-mailt fogadó, automatikusan megválaszoló robottal, de nem tudta megoldani a problémámat a piciny lelkem! Gratulálok Acer ...


Persze, a hiba mindig a felhasználóban van!

A routerrel, ami adta jelen helyzetünkben a vezeték nélküli hálózatot, azzal semmi gond sem volt. Még két gép (Toshiba Satellite L40-17R és MacBook Pro), különböző operációs rendszerekkel (Win7 és MacOS X 10.6) "látta" és használta a wireless hálót. Mint a cikk legelején is említettem, nem vagyok egy profi hardver szakértő, de nem ezt a hercehurcát várnám egy vadi-új notebook esetében.

Egyszerűen hihetetlen, hogy az "átlagos" hozzáértésemmel, lassan 3 napja nem tudom működésre bírni Win7-el a vezeték nélküli hálózat használatát. Windows XP-vel és Vista-val sem szeretnék már tovább bajlódni, és mint említettem, ezekkel is volt nem egy hozzászólás, ahol pontosan ugyanez volt a baja a delikvenseknek. Gondolom ők sem most telepítettek Windows-t életükben először. Akkor még hadd ne szóljak azon hozzászólásokról, akik megoldották ezen problémát, de közölték, hogy a gépükben nem is Broadcom, hanem Intel által gyártott vezeték nélküli csatoló van. Ezeket is próbáltam, mivel Intel-féle driver is volt elérhető (a riszórsz dvd-n és a hivatalos weboldalon egyaránt), de egyáltalán nem működött, egyetlen verzióval sem.


Zárszó

Az Acer eMachines E725-443G32Mi szerintem egy nagy rakás sz*r! Hogyan lehet ilyet piacra dobni, és pénzt kérni érte? Ha pedig bennem van a hiba, akkor elnézést kérek, de nem egy egyszerű menet erre a gépre wireless lehetőségeket varázsolni! Jelen pillanatban akárhogyan is próbálkozok (és a fórumos hozzászólásokat elnézne nem én vagyok ezzel egyedül), nem sikerül feltelepíteni erre a szutyokra a normális vezeték-nélküli drivert. Ha már valaki piacra dob egy informatikai eszközt (legyen az bármi), szerintem joggal elvárható, hogy könnyű kezelhetőséget is adjon mellé! Ha pedig nem egyszerű az eset, akkor írják már rá, hogy csakis gyakorlott vásárló fizessen a termékükért, akik szeretik a kihívásokat!

Oké, részben az idegesség is beszél belőlem, sokaknak biztosan jól működik ez a gép, és az is tuti, hogy nem vagyok profi informatikus én sem, de az letagadhatatlan, hogy a hivatalos weboldal, a riszórsz dvd és az észer szupport lényegében semmi segítséget sem nyújt a fent említett fő problémával kapcsolatban.

Hozzászólások

1 | 2 | [3] | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
Hozzászólás (anonymus)
<<-- Kérlek, írd be ide azt a szót, hogy kocka, különben a hozzászólásod nem fog megjelenni ebben a cikkben!
2013.03.08. @ 23:34
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Tiszteletem mindenkinek!
Ez a fent említett probléma tényleg fennáll, valóban van egy ilyen széria amit nem ismer föl alapból a win7. Ezt úgy tudod kiküszöbölni, hogy felrakod az AIDA 64 nevezetű programot, és ott kiírja, hogy mire lesz szükséged. 99.9% hogy a atheros ar5b95 driver kell neked. Örülök, hogy segíthettem, és üdv mindenkinek.

2013.01.28. @ 13:00
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Már több mint 3 éve van ilyen gépem. Eddig szinte semmi gondom sem volt vele, bár egyszer a DVD olvasó vmiért beragadt és nem nagyon akarta kiadni a lemezt . Szétkptuk összeraktuk semmi eredmény, aztán egyszer csak magától megjavult. Azóta sincs semmi problémám vele. Az aksi sajna már nem a legjobb, aktív használat mellett kb max fél órát bír de egy játék miatt elég sokat ment a gép úgyhogy ez az én hibámból lett ( volt hogy két-három héten keresztül folyamatosan ment). Szobatársam vett egy ASUS-t és ott magyarázott hogy százszor jobb mint az enyém. Igaz hogy teljesítményben bőven meghaladja bár a két gép között három év van, de minden újratelepítésnél éncsak feldobom a win7-et és már minden működik, őneki meg sorba pakolászni kell a különböző drivereket. Összességében nem akarom én dicsérgetni (bár sztem a legjobb döntés volt amikor ezt vettem meg és nem vmi mást) csak felhívni a figyelmet, hogy nem mindíg a drágább nevesebb gépek a jobbak.

2013.01.24. @ 15:04
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Fn+F3-al próbálkoztál már? A KETTŐT EGYSZERRE KELL LENYOMNI!

2013.01.14. @ 18:52
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Több, mint 3 éve használok E725-öt, bár másik specifikáció (T4300 Intel Pentium Dual Core, és csak 250 GB vinyó). Soha, semmi gond nem volt vele. Most is csak azért vagyok kénytelen lecserélni, mert egy bluetooth adapter a billentyűzeten felejtettem, és kicsit nagyobb erővel rácsuktam a kijelzőt! Már másfél éve külső monitorral használom emiatt, mert kijelzőt nem lehet hozzá kapni, csak olyan áron, hogy annyiból vehetnék egy kicsit butább gépet. Na de nem is ez a lényeg! A wifi-vel a legelső telepítéskor Nekem is volt egy pici gondom, de egy óra keresgélés után meg lett a megfelelő driver (Vista ment akkor rajta)... Azóta Win7 és Win8, mindkettő azonnal megoldja magának a dolgot!

Előző! Lehet, hogy kontakt hibás a töltőd.
A turbina hangra pedig csodás megoldás, ha szépen kifújkálják a lapost! Kimegy a por, és nem lesz hangja a gépnek!

Egyébként Én is csak Acer-t! Most is lesz!

2013.01.14. @ 18:49
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Több, mint 3 éve használok E725-öt, bár másik specifikáció (T4300 Intel Pentium Dual Core, és csak 250 GB vinyó). Soha, semmi gond nem volt vele. Most is csak azért vagyok kénytelen lecserélni, mert egy bluetooth adapter a billentyűzeten felejtettem, és kicsit nagyobb erővel rácsuktam a kijelzőt! Már másfél éve külső monitorral használom emiatt, mert kijelzőt nem lehet hozzá kapni, csak olyan áron, hogy annyiból vehetnék egy kicsit butább gépet. Na de nem is ez a lényeg! A wifi-vel a legelső telepítéskor Nekem is volt egy pici gondom, de egy óra keresgélés után meg lett a megfelelő driver (Vista ment akkor rajta)... Azóta Win7 és Win8, mindkettő azonnal megoldja magának a dolgot!

Előző! Lehet, hogy kontakt hibás a töltőd.
A turbina hangra pedig csodás megoldás, ha szépen kifújkálják a lapost! Kimegy a por, és nem lesz hangja a gépnek!

Egyébként Én is csak Acer-t! Most is lesz!

2013.01.04. @ 12:25
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Nagyon jó a cikk, hol tetszik dolgozni, pékségben? Mert ha nem tesz élesztőt a kenyérbe, az sem fog sikerülni... XD

Amúgy nálunk is remekül működik egy e725, kb. három éve, az akksija ment tropára, de hálózatról tökéletes. A WIFI tényleg kemény dió rajta, aki nem ért hozzá, minek szerel ilyesmit egyáltalán?

2013.01.01. @ 13:56
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Hali! Nekem is ilyen gépem van, és azért csak most írok ide, mert 3 év után most akadt vele először problémám bekapcsolva hagytam a laptopot és csak akkumulátorról ment,hazaértem természetesen lemerült (egyébként 3 év után is 3 órán keresztül bírta, ha hálózatról ment aksit nem használtam)és rá dugtam a töltőre és a töltésjelző lámpácska csak villog és nem tölti az aksit , én nem vagyok egy informatikus zseni, ezért nem találkoztam ilyen problémával, valaki tud segíteni? előre is köszi!!
Még valami a gépről: sok barátomnak vannak különböző laptopjai és amilyen hibák előfordultak nekem azok sosem, pl:Toshiba a szobatársamnak akinek még nem volt egy éves sem, és a ventilátroa mint egy turbina, olyan hangot adott, az aksi nem bírja fél órát sem, kikapcsol,ilyenek, az aksi más gépeknél is probléma volt pl:dell, hp, lenovó,asus, fujitsu,és egyik sem bírta addig mint az enyém, ismétlem 3 év után jelentkezett ez a probléma.A mikrofonjáról a gépnek, én úgy tudom nincs beépített mikrofon, de ha mikrofonos fülhallgatóval használom a skype tökéletes, a webcam tökéletes,a dvd írója tökéletesen működik, mindent felismer, beolvas, wifinek van egy külön manuális kapcsolója mindenhol tökéletesen működik, márkásabb gépek nem ismertek fel dvdket ez felismerte, nem hiszem hogy elfogult lennék, de azért az árért szerintem elég jó gépet vettem, és rádásul kaptam hozzá egy laptoptáskát, ami szintén nem olcsó, gagyibb táska kb 5ezerbe kerül, tudom most vettem öcsének, egeret is kaptam az kb 3-4ezer most néztem a boltban, és egy 14ezer forint körüli epson színes nyomtatót.Na ha tud valaki megoldást a problémámra örülnék üdv

2012.12.16. @ 18:18
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Atya ég mekkora egy luzer a cikk írója és ezt még reklámozza is, totál szánalmas !!! Ember neked nem notebookokkal meg gépekkel kellene foglalkoznod, hanem a disznókkal az ólban! Ha egy csöpp eszed van leveszed a cikket és nem égeted magad tovább...

2012.12.14. @ 06:46
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Sziasztok! Webkamerát nem tudom életre kelteni, hiába ment fel a legfrisseb driver (Suyin) nem ad képet! Valami ötlet?

2012.12.05. @ 08:48
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


A power gombtól jobbra található a wifi kapcsolója. És pont hu.

2012.11.18. @ 13:31
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Szerintem a cikk szerzőjének inkább azzal kellene foglalkoznia, amihez ért. Nekem már újkora óta van meg ez a gép, és egyszer sem volt vele problémám. Ennyit erről. A mikofonos dologhoz csak azt fűzném hozzá, hogy nekem sincs benne mikrofon.

2012.11.08. @ 10:46
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Ja igen. Hozzászólva a cikkhez : az a baj, hogy aki látott már valakit, hogy az már látott Op. rendszert telepíteni azt hiszi, hogy "szakértő". Szóval nincs ezzel a géppel semmi probléma, csak nem kell azzal foglalkozni, amihez nem értesz, főleg telepítgetni mindenféle drivert. És írták már , hogy talán ki volt kapcsolva. Nagyon láma vagy, ne nyúlj géphez többet.

2012.11.08. @ 10:38
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


joebacsi1. A Skype Eszközök > Beállítás-oknál ellenőrizd, hogy megy-e rendesen a mikrofonod, valószínű át kell állítanod a mikrofon résznél. Gyakori "hiba".

2012.11.02. @ 18:26

joebacsi1Regisztrált: 2012.11.02.
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 1 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Aki tud segítsen!Amikor bekapcsolom a (Skype)-ot
a meghívottnál kép van,de hang semmi. Talán nincs benne beépitett mikrofon?
Milehet az oka? Köszi a segitséget.(joebacsi1)

módosítva: 2012.11.02. @ 18:41
2012.10.22. @ 21:21
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


helló,arra nem gondolt a cikk szerzöje hogy lehet be kell kapcsolni a wirelest manuálisan??,találkoztam ilyen géppel már,a webcamot és wifit is be kellett kapcsolni(FN+Fvalami gombal)de csak win7 alatt.

2012.09.15. @ 23:26
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Kicsit régi cikk, de csak most jutott el hozzám. Nekem is van egy ilyen laptopom, és tökéletesen működik. Mindig netről szerzem be a legfrissebb drivereket és hibátlan. A napokban annyi jött elő, hogy a kijelző kezd meghalni... Jobb alsó sarokban van egy nagy összefolyás, ami nem rögtön hanem miután bemelegedett a kijelző akkor jön elő... De ez nem feltétlen a gyártó hibája, hisz ugyanezt a kijelzőt használják számos laptopban is.

2012.09.05. @ 13:33
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


nekem lassan 3 éve megvan és tökéletesen müködik nem nyikorog stb. szerintem a haverod pont kifogta a selejtet xD windows 7 van rajta és minden f*szán müködik )))

2012.08.21. @ 13:51
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


A páromnak is Emachines E725-öt vettünk 2010 májusában. Ubuntu Linuxot raktam rá neki (10.04, tehát 2010. áprilisi kiadás volt). Mindenféle beállítás meg driver-szarakodás nélkül, azonnal és az első indításnál megtalálta a wifi routert. Vajon miért?

2012.08.21. @ 13:49
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


A páromnak is Emachines E725-öt vettünk 2010 májusában. Ubuntu Linuxot raktam rá neki (10.04, tehát 2010. áprilisi kiadás volt). Mindenféle beállítás meg driver-szarakodás nélkül, azonnal és az első indításnál megtalálta a wifi routert. Vajon miért?

2012.08.19. @ 20:45
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Jó reklám magadnak ez az írás!

  - Ingyen ajándékok

Facebook Oszt lájkoló a Fészbúkon?Videók, képek, viccek, Csubakka Ha röhögni akarsz ...Ingyenes elektronikai termékek Ingyenes termékek ...Konzol Magazin Ha nem PC, akkor konzol!Gyors keresés Keresés
Keresendő szöveg:

Club7 Rádió LazaRadio


LazaRadio

Szavazás Szavazás


Vannak új szerkesztőink! Miből szeretnél többet?


Jó lenne még több hír!
9 %
Még több kivesézős cikket akarunk!
3 %
Jó lenne néhány új gépigény is!
2 %
Letötltéseket akarunk!
52 %
Legyen több mindenből!
15 %
Bikicsunáj!
19 %
Összes szavazat: 158 db

Képgaléria Képgaléria
további képek ebből a galériából:
Coling Mcrae Dirt 2

Statisztika Statisztika


Hírek: 1118 db
Cikkek: 140 db
Kockafejek: 33276 db
Hír hozzászólások: 3568 db
Cikk hozzászólások: 1842 db
Fórum hozzászólások: 1117 db
Összes hozzászólás: 6527 db

Hirdetés Hirdetés
2007-2010. Minden Jog Fenntartva - lokalhoszt.hu
Email: fido@lokalhoszt.hu
Honlapkészítés, webtárhely
Többen kérdezték már, hogy mi az oldal célja? Akkor legyen mondjuk ez a cél: Világuralom! :D


Az oldal legenerálva 0.014961 másodperc alatt.