Partnereink: ESK | Csubakka! | Hitel | Geek Poló Bolt | Kanizsa Elektronika | Kanizsai Foglalkoztatási Paktum | Zensetup
Hallgassd Te is (katt. ide) a lokalhoszt.hu kedvenc online rádió adóját a LazaRadio-t! De ha röhögni akarsz, akkor válasszad a Csubakkát!

BejelentkezésBejelentkezés:
Név: Jelszó:

Dátum: 2019. szeptember 17., Kedd
Boldog névnapot: Zsófia
Jelenlegi látogatók: kocka

[Hardver] ACER eMachines E725: egy petákot se adj érte!

Végső felháborodásomban írtam ezen cikket az Acer eMachines E725-443G32Mi gépezetről, amely az eddigi legrosszabb notebook, ami megfordult a kezeim között!

írta: Fido, 2010.05.24. @ 20:54
hozzászólások: 345 db
megtekintve: 107781

Nem vagyok egy nagy hardver teszter, sem túl nagy szakértő. De amit az ez az úgynevezett ACER eMachines E725-443G32Mi kiváltott belőlem, az nagyon kikívánkozik!


Vajmi bevezető eme csoda-masinának ...

Egy ismerősöm vásárolta meg eme fekete remekművet, amely a már említett eMachines márnanév alatt díszelgő masinéria. Megkért, hogy mivel ő még annyira sem ért hozzá, mint én, legyek kedves telepítsem fel neki, hogy a hétvégén boldogan használhassa a készüléket. Eleget is szerettem volna tenni a kérésnek és nekiültem ...
A gép külsején is már látszik, hogy egy alsó-kategóriás notebook (nagyon gagyi, nyikorgós műanyag borítás), amivel nem is lenne baj, mivel böngészésre, officeolásra és még néhány irodai program futtatására tökéletes gép is lenne.

A csodagép specifikáció dióhéjban:

CPU: Intel Pentium Dual Core T4400 2.2GHz
Memória: 3072 MB DDRII
Grafikus-vezérlő: Intel GMA 4500M
HDD: 320 GB (Western Digital)
Egyebek: 6 cellás akksi, webkamera, kártyaolvasó, szuper dvd író, stb. stb. stb. és WiFi, azaz Wireless hálózati csatoló. Igen? Tényleg?

Mint feljebb látható, tényleg egy 2010-es alsó-kategóriás gép, amivel hangsúlyozom, hogy egyáltalán nem lenne baj. Az ára sem olyan vészes, jóval 120.000 Ft alatt is megkaphatjuk, de valljuk be, hogy egy magyar pénztárcának azért mégsem egy elenyésző összeg ez az ár. Mit is várnánk a pénzünkért? Természetesen azt, hogy könnyen telepíthető módon (Next-Next-Finish) működésre bírjuk a nem is olyan kevés pénzért megvásárolt ACER eMachines E725-öt! Szerintem nem olyan nagy elvárás ez 2010-ben ...


Akkor telepítsünk Windows 7-et!

Miért is ne telepítenénk ezt? Driver ellátottsága jó, mindent felismer hacsak nem valami nagyon új dologgal állunk elé, de ebben a gépben nincsen semmi extra alkatrész, amit ne ismerne egy valamire való operációs rendszer. Látszólag szépen feltelepül a Win7, semmi nehézség sincs a telepítésében amúgy sem. Megnézzük az eszközkezelőt, minden eszközt felismert, minden fasza! (elsőként egy tavaly nyári 32bit-es végleges kiadást próbálok)

Vagy mégsem jó valami?

Hát nem működik az a rohadt Wireless! Pedig aszongya látja az eszközkezelőben (Broadcom 802.11g hálózati adapter), látja mindenhol, csak éppen egyetlen egy vezeték nélküli hálózatot sem érzékel. Oké, megbocsájtjuk, előkapjuk a notebook dobozából az Acer által mellékelt Resource DVD-t, amely minden operációs rendszer alá tartalmazza a driver-eket (ne várjunk ennyit a Win7-től, hogy ennyi mindent ismerjen).

Van ám a riszórsz dévédén egy nagy rakat wireless driver, de tévedhetetlenek vagyunk, a Win7 szerint is Broadcom és a gép alján is megtalálható, hogy ilyen típusú vezeték nélküli hálózati csatolót tartalmaz az E725 (az elolvasásához nagyító kell).


De várjunk csak! Van ilyen driver a listában? Bevallom, hogy én csak most vettem észre a képen, hogy nincs is! Atyaég ...


Használjuk a Google-t és telepítsünk egy jóval frissebb Win7-et!

Na ráguglizok, meg is találom a driver listát az eMachines weboldalán!


Természetesen a gyártó oldaláról letöltött driverrel sem működik a kapcsolódás a vezeték nélküli hálózatokhoz! Mellékesen hozzáteszem, keresés közben nem egy helyet találtam, nem egy anyázó hozzászólót, akiknek Windows XP / Vista és 7 alatt volt pont ilyen problémájuk!
Bevallom derekasan, ezután fogtam magamat, és lewarezoltam a Windows 7 2010 májusi frissített, 64bit-es verziójú telepítőjét, és szépen feltettem azt. Ezzel a probléma ugyanaz volt, se riszórsz DVD, sem az eMachines driverei nem segítettek. Mindent feltelepítettem kínomban, mint a DVD-ről, mint a weboldalról ugyanúgy. Tehát nem maradt ki sem chipset, sem a "sima" vezetékes LAN driver sem.

Ezek mellett meg sem említeném, hogy a nyektetett vezetéknélküli hálózati csatoló végig rendelkezett MAC címmel, képes lett volna IP címet fogadni egy DHCP-ről, látszólag "látta" a Windows 7 mindig.Még néhány reménytelen próbálkozás ...

Fórumok, hardver-tesztek hozzászólásai tömkelege. Még egy francia fórumból is töltöttem le drivereket, de semmi. Nem jutottam egyről a kettőre wireless ügyben. Na mondom megpróbálom az eMachines szupporttyát a weboldalukon keresztül. Néhány e-mail-t váltottam egy szerencsétlen e-mailt fogadó, automatikusan megválaszoló robottal, de nem tudta megoldani a problémámat a piciny lelkem! Gratulálok Acer ...


Persze, a hiba mindig a felhasználóban van!

A routerrel, ami adta jelen helyzetünkben a vezeték nélküli hálózatot, azzal semmi gond sem volt. Még két gép (Toshiba Satellite L40-17R és MacBook Pro), különböző operációs rendszerekkel (Win7 és MacOS X 10.6) "látta" és használta a wireless hálót. Mint a cikk legelején is említettem, nem vagyok egy profi hardver szakértő, de nem ezt a hercehurcát várnám egy vadi-új notebook esetében.

Egyszerűen hihetetlen, hogy az "átlagos" hozzáértésemmel, lassan 3 napja nem tudom működésre bírni Win7-el a vezeték nélküli hálózat használatát. Windows XP-vel és Vista-val sem szeretnék már tovább bajlódni, és mint említettem, ezekkel is volt nem egy hozzászólás, ahol pontosan ugyanez volt a baja a delikvenseknek. Gondolom ők sem most telepítettek Windows-t életükben először. Akkor még hadd ne szóljak azon hozzászólásokról, akik megoldották ezen problémát, de közölték, hogy a gépükben nem is Broadcom, hanem Intel által gyártott vezeték nélküli csatoló van. Ezeket is próbáltam, mivel Intel-féle driver is volt elérhető (a riszórsz dvd-n és a hivatalos weboldalon egyaránt), de egyáltalán nem működött, egyetlen verzióval sem.


Zárszó

Az Acer eMachines E725-443G32Mi szerintem egy nagy rakás sz*r! Hogyan lehet ilyet piacra dobni, és pénzt kérni érte? Ha pedig bennem van a hiba, akkor elnézést kérek, de nem egy egyszerű menet erre a gépre wireless lehetőségeket varázsolni! Jelen pillanatban akárhogyan is próbálkozok (és a fórumos hozzászólásokat elnézne nem én vagyok ezzel egyedül), nem sikerül feltelepíteni erre a szutyokra a normális vezeték-nélküli drivert. Ha már valaki piacra dob egy informatikai eszközt (legyen az bármi), szerintem joggal elvárható, hogy könnyű kezelhetőséget is adjon mellé! Ha pedig nem egyszerű az eset, akkor írják már rá, hogy csakis gyakorlott vásárló fizessen a termékükért, akik szeretik a kihívásokat!

Oké, részben az idegesség is beszél belőlem, sokaknak biztosan jól működik ez a gép, és az is tuti, hogy nem vagyok profi informatikus én sem, de az letagadhatatlan, hogy a hivatalos weboldal, a riszórsz dvd és az észer szupport lényegében semmi segítséget sem nyújt a fent említett fő problémával kapcsolatban.

Hozzászólások

1 | 2 | 3 | [4] | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
Hozzászólás (anonymus)
<<-- Kérlek, írd be ide azt a szót, hogy kocka, különben a hozzászólásod nem fog megjelenni ebben a cikkben!
2012.08.12. @ 11:31
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Semmi gond,ha nem ismeri fel a kártyát a gép.Le kell szedni a Driver Genius progit és az meg fogja találni a megfelelő szoftvert a wlan kártyához.Nekem is ilyen gépem van és tényleg nincs a telepítő lemezen a saját szoftvere a kártyának.De a driver genius-al megoldódott a problémám.Azóta tökéletesen müködik!

2012.08.12. @ 11:30
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Semmi gond,ha nem ismeri fel a kártyát a gép.Le kell szedni a Driver Genius progit és az meg fogja találni a megfelelő szoftvert a wlan kártyához.Nekem is ilyen gépem van és tényleg nincs a telepítő lemezen a saját szoftvere a kártyának.De a driver genius-al megoldódott a problémám.Azóta tökéletesen müködik!

2012.08.11. @ 14:07
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


te egy idióta f*** vagy öcsém... ha nem értesz hozzá ne reklamálj... windows updateről le kell szedni a frissítést és működik is a wlan.

2012.08.10. @ 23:57
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Ez a tipikus esete annak, hogy: HA A HAL NEM TUD ÚSZNI AKKOR A VÍZ A HÜLYE!!!!! Szánalmas.

2012.08.10. @ 23:54
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Üdv! Nekem 3 éve megy szinte a nap 24 órájában és nincs semmi probléma igaz tehettek volna bele egy kicsit ütősebb video karit de így is jó. Egy igazi "munkagép". Nekem nagyon tetszik. Az igaz, hogy a gyári lemezen nincs rajta a wifi driver de miután kiolvastam a hátoldalon lévő matricárol, hogy milyen wifi eszköz van benne utánna googlizással együtt kb 10 perc és működik.

2012.08.03. @ 18:22
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Nekem 3 éve van meg a gép és soha nem volt vele egyetlen egy problémám se, se telepítés se egyéb wireless probléma, mindent elsőre felismer és jól müködik.

2012.08.01. @ 15:34
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Nálam is megy immár 2 éve. Win7 mindent felismert alapból.

2012.07.31. @ 10:05
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Hányszor írjátok még ide hogy 2éve müködik, itt mindenkinek jó és meg tudja csinálni rohadt retardált banda.

2012.07.29. @ 12:32
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


fidó vagy kis a szar aki ezt a cikket írta az egy igazi nagy barom. Minek fikázol valamit főleg ha fingod nincs a telepítésről. 3 perc alatt telepítettem az enyémen a wifit és két éve működik a gép hibátlanul.

2012.07.25. @ 12:49
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


2 éve müködik nálam e remek laptop! Embereknek meg kell tanulni egyszerüen hogy mit kell tenni egy hibajel esetén...biztos hogy nem azt hogy lebecsmérelni a készüléket. Még egy c64 es sem érdemelné meg a sok negativ kijelentést....

2012.07.12. @ 08:23
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


tegnap hoztak routert és aki bekötötte egyszer sem küszködött a wifi-vel 10 perc alatt megvolt az egész

2012.07.01. @ 09:58
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Lány létemre (ergó tökre nem értek a gépekhez, totál hülye vagyok hozzájuk) tökéletesen működik a gépem, nincs vele baj! Szóval ne szidd a 2 éve tök jól működő gépemet

2012.05.30. @ 12:36
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Te öregem talán nem ártana azt a kibaszott wi-fit bekapcsolni és tényleg ne szidd az a szerencsétlent ,ha te vagy egy gyökér.

2012.05.27. @ 10:05
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


nekem 2010. márciusn vettem a gépet. akkor aznap fellett telepítve és azóta semmi baja nincs nem kell a rendszerhez hozzányulni meg semmi. a wifim is kifogástalan. szerintem a cikk írója egy hibás gépet tesztelt mert érdekes ha ő az összeset lefikázta az enyém miért patent?
erről ennyit

2012.04.27. @ 16:21

marcika001Regisztrált: 2012.04.27.
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 1 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Sziasztok,Annyit szeretnék hozzá szólni.2009,Szeptember,20.Vettem egy acer e725-ös gépet.fel telepítették windows xp3-mal.és nagyon jól ment vele,egy barátom javaslatára tettük rá a windows 7-et.Szeptemberbe lesz 3 éves.és ment 560 napot és 3 órát,eddig a percig!Soha baj nem volt vele.minden jó,pedig töltök vele rendesen.Szerintem nagyon jó gép!ha baja lesz a következő is ilyen lesz.

2012.04.16. @ 13:36
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Aki nem ért hozzá, vigye egy valakihez aki igen...

2012.03.27. @ 22:53

JohnnyRegisztrált: 2010.05.17.
Hír hozzászólás: 27 db
Cikk hozzászólás: 12 db
Fórum hozzászólás: 5 db


Előzmény:
írta: - 2012.01.22. @ 16:44

Hihetetlen gyökér ez a Fido.
Gyakorlatilag a gépről semmit nem ír, csak a wlan kártyáról. Az meg ugye nem egyenlő az egész Notebook-kal. Sok ilyen cikk kell még...

Egy szó nem esett arról, hogy egy notebookot fog tesztelni a cikkben. De szólj, hogy ha látsz rá utalást...

2012.03.26. @ 16:28
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Ha azt írja ki ,hogy a WiFi ki van kapcsolva ,akkor csak egyet tehetsz az Acer oldalán letöltöd a bios
frisítést (exe-t! a két uolsót!) és óvatosan megcsinálod a frissítést ,ha ezzelnem oké,akkor a másikkal(,de tartsd be kéréseket!) és már be is van kapcsolva!
Üdv!

2012.03.26. @ 07:30
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Teljesen egyetértek a cikkel, anno én is ilyet vettem, most éppen a kártyaolvasóval szarakodom, mert azt sem ismeri fel, hiába raktam fel drivert hozzá rendszertelepítésnél. Jobban jártam volna, hogy ha hasonló teljesítményű Asust veszem meg 25ezerrel drágábbal.

2012.02.12. @ 21:36
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Végig olvastam itt a hozzászólásokat és a cikk írójának adok igazat, lehet hogy több E 725 típus került forgalomba, mert ép ma hoztak hozzám is egyet ugyan ezen problémával és a gyári alaplapi lemezen nincs rajta a z Intel WIFI driver és se az XP se az Everest semmi infót nem ad arról hogy milyen WIFI kártya van benne, az egyszerűbb felhasználó feltelepíti az alaplapon található drivereket és kész, és elvárja hogy működjön, és ez így lenne normális.

  - Ingyen ajándékok

Facebook Oszt lájkoló a Fészbúkon?Videók, képek, viccek, Csubakka Ha röhögni akarsz ...Ingyenes elektronikai termékek Ingyenes termékek ...Konzol Magazin Ha nem PC, akkor konzol!Gyors keresés Keresés
Keresendő szöveg:

Club7 Rádió LazaRadio


LazaRadio

Szavazás Szavazás


Vannak új szerkesztőink! Miből szeretnél többet?


Jó lenne még több hír!
9 %
Még több kivesézős cikket akarunk!
3 %
Jó lenne néhány új gépigény is!
2 %
Letötltéseket akarunk!
52 %
Legyen több mindenből!
15 %
Bikicsunáj!
19 %
Összes szavazat: 158 db

Képgaléria Képgaléria
további képek ebből a galériából:
Cowon iAudio U3

Statisztika Statisztika


Hírek: 1118 db
Cikkek: 140 db
Kockafejek: 33276 db
Hír hozzászólások: 3568 db
Cikk hozzászólások: 1842 db
Fórum hozzászólások: 1117 db
Összes hozzászólás: 6527 db

Hirdetés Hirdetés
2007-2010. Minden Jog Fenntartva - lokalhoszt.hu
Email: fido@lokalhoszt.hu
Honlapkészítés, webtárhely
Többen kérdezték már, hogy mi az oldal célja? Akkor legyen mondjuk ez a cél: Világuralom! :D


Az oldal legenerálva 0.029404 másodperc alatt.