Partnereink: ESK | Csubakka! | Hitel | Geek Poló Bolt | Kanizsa Elektronika | Kanizsai Foglalkoztatási Paktum | Zensetup
Hallgassd Te is (katt. ide) a lokalhoszt.hu kedvenc online rádió adóját a LazaRadio-t! De ha röhögni akarsz, akkor válasszad a Csubakkát!

BejelentkezésBejelentkezés:
Név: Jelszó:

Dátum: 2019. szeptember 17., Kedd
Boldog névnapot: Zsófia
Jelenlegi látogatók: kocka

[Hardver] ACER eMachines E725: egy petákot se adj érte!

Végső felháborodásomban írtam ezen cikket az Acer eMachines E725-443G32Mi gépezetről, amely az eddigi legrosszabb notebook, ami megfordult a kezeim között!

írta: Fido, 2010.05.24. @ 20:54
hozzászólások: 345 db
megtekintve: 107784

Nem vagyok egy nagy hardver teszter, sem túl nagy szakértő. De amit az ez az úgynevezett ACER eMachines E725-443G32Mi kiváltott belőlem, az nagyon kikívánkozik!


Vajmi bevezető eme csoda-masinának ...

Egy ismerősöm vásárolta meg eme fekete remekművet, amely a már említett eMachines márnanév alatt díszelgő masinéria. Megkért, hogy mivel ő még annyira sem ért hozzá, mint én, legyek kedves telepítsem fel neki, hogy a hétvégén boldogan használhassa a készüléket. Eleget is szerettem volna tenni a kérésnek és nekiültem ...
A gép külsején is már látszik, hogy egy alsó-kategóriás notebook (nagyon gagyi, nyikorgós műanyag borítás), amivel nem is lenne baj, mivel böngészésre, officeolásra és még néhány irodai program futtatására tökéletes gép is lenne.

A csodagép specifikáció dióhéjban:

CPU: Intel Pentium Dual Core T4400 2.2GHz
Memória: 3072 MB DDRII
Grafikus-vezérlő: Intel GMA 4500M
HDD: 320 GB (Western Digital)
Egyebek: 6 cellás akksi, webkamera, kártyaolvasó, szuper dvd író, stb. stb. stb. és WiFi, azaz Wireless hálózati csatoló. Igen? Tényleg?

Mint feljebb látható, tényleg egy 2010-es alsó-kategóriás gép, amivel hangsúlyozom, hogy egyáltalán nem lenne baj. Az ára sem olyan vészes, jóval 120.000 Ft alatt is megkaphatjuk, de valljuk be, hogy egy magyar pénztárcának azért mégsem egy elenyésző összeg ez az ár. Mit is várnánk a pénzünkért? Természetesen azt, hogy könnyen telepíthető módon (Next-Next-Finish) működésre bírjuk a nem is olyan kevés pénzért megvásárolt ACER eMachines E725-öt! Szerintem nem olyan nagy elvárás ez 2010-ben ...


Akkor telepítsünk Windows 7-et!

Miért is ne telepítenénk ezt? Driver ellátottsága jó, mindent felismer hacsak nem valami nagyon új dologgal állunk elé, de ebben a gépben nincsen semmi extra alkatrész, amit ne ismerne egy valamire való operációs rendszer. Látszólag szépen feltelepül a Win7, semmi nehézség sincs a telepítésében amúgy sem. Megnézzük az eszközkezelőt, minden eszközt felismert, minden fasza! (elsőként egy tavaly nyári 32bit-es végleges kiadást próbálok)

Vagy mégsem jó valami?

Hát nem működik az a rohadt Wireless! Pedig aszongya látja az eszközkezelőben (Broadcom 802.11g hálózati adapter), látja mindenhol, csak éppen egyetlen egy vezeték nélküli hálózatot sem érzékel. Oké, megbocsájtjuk, előkapjuk a notebook dobozából az Acer által mellékelt Resource DVD-t, amely minden operációs rendszer alá tartalmazza a driver-eket (ne várjunk ennyit a Win7-től, hogy ennyi mindent ismerjen).

Van ám a riszórsz dévédén egy nagy rakat wireless driver, de tévedhetetlenek vagyunk, a Win7 szerint is Broadcom és a gép alján is megtalálható, hogy ilyen típusú vezeték nélküli hálózati csatolót tartalmaz az E725 (az elolvasásához nagyító kell).


De várjunk csak! Van ilyen driver a listában? Bevallom, hogy én csak most vettem észre a képen, hogy nincs is! Atyaég ...


Használjuk a Google-t és telepítsünk egy jóval frissebb Win7-et!

Na ráguglizok, meg is találom a driver listát az eMachines weboldalán!


Természetesen a gyártó oldaláról letöltött driverrel sem működik a kapcsolódás a vezeték nélküli hálózatokhoz! Mellékesen hozzáteszem, keresés közben nem egy helyet találtam, nem egy anyázó hozzászólót, akiknek Windows XP / Vista és 7 alatt volt pont ilyen problémájuk!
Bevallom derekasan, ezután fogtam magamat, és lewarezoltam a Windows 7 2010 májusi frissített, 64bit-es verziójú telepítőjét, és szépen feltettem azt. Ezzel a probléma ugyanaz volt, se riszórsz DVD, sem az eMachines driverei nem segítettek. Mindent feltelepítettem kínomban, mint a DVD-ről, mint a weboldalról ugyanúgy. Tehát nem maradt ki sem chipset, sem a "sima" vezetékes LAN driver sem.

Ezek mellett meg sem említeném, hogy a nyektetett vezetéknélküli hálózati csatoló végig rendelkezett MAC címmel, képes lett volna IP címet fogadni egy DHCP-ről, látszólag "látta" a Windows 7 mindig.Még néhány reménytelen próbálkozás ...

Fórumok, hardver-tesztek hozzászólásai tömkelege. Még egy francia fórumból is töltöttem le drivereket, de semmi. Nem jutottam egyről a kettőre wireless ügyben. Na mondom megpróbálom az eMachines szupporttyát a weboldalukon keresztül. Néhány e-mail-t váltottam egy szerencsétlen e-mailt fogadó, automatikusan megválaszoló robottal, de nem tudta megoldani a problémámat a piciny lelkem! Gratulálok Acer ...


Persze, a hiba mindig a felhasználóban van!

A routerrel, ami adta jelen helyzetünkben a vezeték nélküli hálózatot, azzal semmi gond sem volt. Még két gép (Toshiba Satellite L40-17R és MacBook Pro), különböző operációs rendszerekkel (Win7 és MacOS X 10.6) "látta" és használta a wireless hálót. Mint a cikk legelején is említettem, nem vagyok egy profi hardver szakértő, de nem ezt a hercehurcát várnám egy vadi-új notebook esetében.

Egyszerűen hihetetlen, hogy az "átlagos" hozzáértésemmel, lassan 3 napja nem tudom működésre bírni Win7-el a vezeték nélküli hálózat használatát. Windows XP-vel és Vista-val sem szeretnék már tovább bajlódni, és mint említettem, ezekkel is volt nem egy hozzászólás, ahol pontosan ugyanez volt a baja a delikvenseknek. Gondolom ők sem most telepítettek Windows-t életükben először. Akkor még hadd ne szóljak azon hozzászólásokról, akik megoldották ezen problémát, de közölték, hogy a gépükben nem is Broadcom, hanem Intel által gyártott vezeték nélküli csatoló van. Ezeket is próbáltam, mivel Intel-féle driver is volt elérhető (a riszórsz dvd-n és a hivatalos weboldalon egyaránt), de egyáltalán nem működött, egyetlen verzióval sem.


Zárszó

Az Acer eMachines E725-443G32Mi szerintem egy nagy rakás sz*r! Hogyan lehet ilyet piacra dobni, és pénzt kérni érte? Ha pedig bennem van a hiba, akkor elnézést kérek, de nem egy egyszerű menet erre a gépre wireless lehetőségeket varázsolni! Jelen pillanatban akárhogyan is próbálkozok (és a fórumos hozzászólásokat elnézne nem én vagyok ezzel egyedül), nem sikerül feltelepíteni erre a szutyokra a normális vezeték-nélküli drivert. Ha már valaki piacra dob egy informatikai eszközt (legyen az bármi), szerintem joggal elvárható, hogy könnyű kezelhetőséget is adjon mellé! Ha pedig nem egyszerű az eset, akkor írják már rá, hogy csakis gyakorlott vásárló fizessen a termékükért, akik szeretik a kihívásokat!

Oké, részben az idegesség is beszél belőlem, sokaknak biztosan jól működik ez a gép, és az is tuti, hogy nem vagyok profi informatikus én sem, de az letagadhatatlan, hogy a hivatalos weboldal, a riszórsz dvd és az észer szupport lényegében semmi segítséget sem nyújt a fent említett fő problémával kapcsolatban.

Hozzászólások

1 | 2 | 3 | 4 | [5] | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
Hozzászólás (anonymus)
<<-- Kérlek, írd be ide azt a szót, hogy kocka, különben a hozzászólásod nem fog megjelenni ebben a cikkben!
2012.02.05. @ 19:21
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Sok hülye köcsög de érdekes itt mindenkinek jó volt csak neki nem.

2012.02.05. @ 17:04
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


ez egy barom. minden dolognak a világon megvan a maga baja.. sír egy ilyen hülyeség miatt? vegyen már most valami laptopot, a 99%-ára ha felakarod tenni az xp-t kibassza a képernyőre hogy takarodj ezzel a poros lemezzel, 7 alatt leköp a képernyő. akkor most minden gép már szar?
nekem ilyen van több mint 2 éve, semmi bajom vele, bírja a strapát is. most bnőm nyula elrágta a töltő vezetékét, de sztem ez nem a gép hibája.

2012.01.22. @ 16:44
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Hihetetlen gyökér ez a Fido.
Gyakorlatilag a gépről semmit nem ír, csak a wlan kártyáról. Az meg ugye nem egyenlő az egész Notebook-kal. Sok ilyen cikk kell még...

2012.01.19. @ 16:49
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


és akkor most milyen wlan driver jó xp-re???mert xp a gépem de nem irjátok milyen a driver hozzá

2012.01.17. @ 17:17
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Csatlakozom az előttem szólóhoz!!!
Márciusban lesz 2 éve hogy megvan, de én napi 7-8 órás használat, és a hétvégén reggeltől késő estig be van kapcsolva... Ezt komolyan írom, nem kamu!
+
Én is ezekkel használom: (többek közt)
World of Warcraft, CoD, Napi átlaggal 4-6 órát. Ez Kb. azt jelenti, hogy hétköznap napi 2-3 órát, a hétvégén napi 5-8 órát, de volt rá példa hogy nyomtam hétvégén reggeltől késő estig, és nekem sem volt az ég világon semmi baja a gépemnek... Tehát a 2 év alatt nekem annyit ment mint más nagy "átlag" laptop tulajnak 4, de inkább 5-6 éven át!
Az hogy nem tud drivert telepíteni a cikk írója, az nem a gépet minősíti, hanem őt magát!
Amúgy ez szervízről nem hallott?
Látom valami góré vagy ki az aki a cíkket írta eme kiváló gépről, de ezek szerint a srác a kókányoló fajtából való, akik pénzre hajtanak tudás nélkül! ;)

2012.01.16. @ 21:53
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Üdvözlet. Lassan 2 éve használom napi 4-5 órás rendszerességgel eme gépezetet. Különböző játékok futtatására természetesen. World of Warcraft, CoD WaW, GH3 etc... tehát igénybe vétel megvan. Az ég világon semmi baja nem volt eddig.

2012.01.14. @ 16:51
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Igazad van kedves Hevesi János úr. üdv. kislosek

2012.01.08. @ 18:18
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


szia. ilyen gépem van 1,5 éve és az ég-világon semmi bajom sincs vele! először vista-val használtam, pár hónapja 7-el és minden tökéletes és hibátlan... valami más lehet a gond a géppel, amit kaptál! üdv Hevesi János

2012.01.03. @ 17:27
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


A cikk szerzője mérhetetlen nagy faszságokat ír, látszik hogy se Windows-t, se drivereket nem tud szakszerűen telepíteni... Illetve nem érti, hogy mit-mikor-hogyan kell. Ráadásul egy 4.4 GHz-es gépről 3 giga rammal azt állítani, hogy irodai munkára meg netezésre való, az végképp a hozzá nem értésedet tükrözi. Nekem teljesen ugyanilyen gépem van és különösebb probléma nélkül sikerült feltelepítenem rá mind a 32, mind a 64 bites Win7-et illetve a szükséges drivereket. Én azt tanácsolnám, hogy ilyen esetben bízd inkább a munkát egy hozzáértőre, még akkor is ha fizetni kell érte. Hidd el én is sok mindenbe belekezdtem már az életben, rengeteg dologba bele is tört a bicskám, de utána legalább beláttam és nem csináltam magamból bohócot. Üdv.

2011.12.19. @ 00:58
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Pontosan! ;)

(Fecó)

2011.12.18. @ 09:31
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Nem tudom, mit sír a szátok.... Nekem is egy ilyen gépem van! Én megmondom az őszintét, nem étek az ilyen dolgokhoz, de tesóm pikk-pakk helyre rakja az egészet, minden gond nélkül! Lehet csak te vagy valami irtózatosan nagy pancser, de fikázni azt tudsz! Ezen még nem gondolkodtál???? Ha zseni vagy és fikázni tudsz, csinálj saját notebookot!!!!

2011.12.18. @ 07:03
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Nem tudom, mit sír a szátok.... Nekem is egy ilyen gépem van! Én megmondom az őszintét, nem étek az ilyen dolgokhoz, de tesóm pikk-pakk helyre rakja az egészet, minden gond nélkül! Lehet csak te vagy valami irtózatosan nagy pancser, de fikázni azt tudsz! Ezen még nem gondolkodtál???? Ha zseni vagy és fikázni tudsz, csinálj saját notebookot!!!!

2011.12.13. @ 23:58
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Ühüm. Jahh.

(Fecó)

2011.12.13. @ 08:06

myke
(Modi)Regisztrált: 2007.12.12.
Hír hozzászólás: 730 db
Cikk hozzászólás: 378 db
Fórum hozzászólás: 296 db


Előzmény:
írta: - 2011.12.13. @ 01:02

Tehát akkor nem egy egyedi típus függő probléma az, hogy driverek után kel kutakodni, még pedig jóóó sokat. Az EMachines 725-nél pedig nem is találtok???? (Amugy már leírtam az én 725-ben milyen háló zsugák vannak, de ettől még lehet más típusu is benne... (?)) Ha nem találtok, akkor garanciális alapon reklamáció, élesben, nem tutyimutyi módon, mindent beszopva amit mondanak kifogásként majd. Ha erre nem jött rá a cikk írója, és te sem, akkor (hogy is mondjam... sehogy) egyszerűen ciki, mert magáért beszél miért az...

(Fecó)

Ha a gyártó nem teszteli megfelelően az a gyártónak ciki.

"Amugy mindegyik EMachines 725-ben ugyanazok a hardveres építő elemek vannak!"

Ebben nagyot tévedsz, 4 fajta vezeték nélküli hálókártyát is építenek ebbe a típusba, Atheros, Broadcom, intel, és még realtek-et is. És ezeken belül is még vannak különböző típusok, legtöbb esetben ugyanaz a driver passzol egy márkán belül.
Ezt azért valósítják meg a gyártók könnyen mert szabványos csatlakozó van a wifinek, és így tudnak variálni. Míg a vezetékes tényleg le van integrálva az alaplapra, nem tudják átforrasztgatni/cserélni.

2011.12.13. @ 01:05
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Amugy mindegyik EMachines 725-ben ugyanazok a hardveres építő elemek vannak!

Ezt jobb ha tőlem tudod meg! ;)

(Fecó)

2011.12.13. @ 01:02
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Tehát akkor nem egy egyedi típus függő probléma az, hogy driverek után kel kutakodni, még pedig jóóó sokat. Az EMachines 725-nél pedig nem is találtok???? (Amugy már leírtam az én 725-ben milyen háló zsugák vannak, de ettől még lehet más típusu is benne... (?)) Ha nem találtok, akkor garanciális alapon reklamáció, élesben, nem tutyimutyi módon, mindent beszopva amit mondanak kifogásként majd. Ha erre nem jött rá a cikk írója, és te sem, akkor (hogy is mondjam... sehogy) egyszerűen ciki, mert magáért beszél miért az...

(Fecó)

2011.12.12. @ 13:27

myke
(Modi)Regisztrált: 2007.12.12.
Hír hozzászólás: 730 db
Cikk hozzászólás: 378 db
Fórum hozzászólás: 296 db


Előzmény:
írta: - 2011.12.12. @ 12:03

Na!

Akkor még sincs ezzel a géppel semmi baj.
Akkor tulajdonképpen miért is fikázzátok???
Az, hogy a rendszer nem ismeri fel magától???? Istenem, hova szarjak.
És grat hogy te informatikus vagy.

Banyeg, nekem egy egész más gépem van Acer Aspire 7750G, de korábban is említettem.

Abban olyen hálózati kártyák vannak, amiket az előbb mondtam, egyiket sem ismeri fel a Win7. Ezt csak példának hoztam fel.

De hozhattam volna példának a Dell laptopokat is, melyeknél végig kell próbálni a fél Dell supportot mire megtalálja a user a megfelelő drivert.

Valószínűleg hasonló eset lehet ezzel az eMachines-el is, a kolléga végigpróbálta a drivereket, egyikkel sem működött. És a kipróbálás alatt nem derült fény arra sem, hogy milyen hálózati kártya van a gépben. Mivel win7 alatt csak akkor látod, hogy milyen hálózati kártyád van, ha fel is van telepítve. AIDA alias Everest sem ismeri fel addig, mielőtt valaki ezzel jönne.

2011.12.12. @ 12:04
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


(Fecó)

2011.12.12. @ 12:03
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Na!

Akkor még sincs ezzel a géppel semmi baj.
Akkor tulajdonképpen miért is fikázzátok???
Az, hogy a rendszer nem ismeri fel magától???? Istenem, hova szarjak.
És grat hogy te informatikus vagy.

2011.12.12. @ 09:26

myke
(Modi)Regisztrált: 2007.12.12.
Hír hozzászólás: 730 db
Cikk hozzászólás: 378 db
Fórum hozzászólás: 296 db


Előzmény:
írta: - 2011.12.12. @ 00:36

Na ott a bibi!

Azoknál, amelyeknél az a típusú cucc van, azoknál gondok vannak...
De mivel gondolom van hozzá még garancia, így lehet reklamálni.

(Fecó)

Nincs bibi, mert másik gépen letöltöm a drivert hozzá és működik.
Továbbá előtelepített Win7 van a gépen, így gyári állapotra vissza tudom állítani, amiben benne van minden driver.

Ezzel csak azt akartam jelezni, hogy nem minden hálózati kártyát ismer fel a Win7, pl az intel pro set változatot sem ismeri fel. Jó néhány laptop telepítésen túl vagyok az elmúlt 14-15 év alatt. Főleg hogy informatikus szakmában dolgozom és minden héten kezembe kerül egy-egy gép.

módosítva: 2011.12.12. @ 09:28

  - Ingyen ajándékok

Facebook Oszt lájkoló a Fészbúkon?Videók, képek, viccek, Csubakka Ha röhögni akarsz ...Ingyenes elektronikai termékek Ingyenes termékek ...Konzol Magazin Ha nem PC, akkor konzol!Gyors keresés Keresés
Keresendő szöveg:

Club7 Rádió LazaRadio


LazaRadio

Szavazás Szavazás


Vannak új szerkesztőink! Miből szeretnél többet?


Jó lenne még több hír!
9 %
Még több kivesézős cikket akarunk!
3 %
Jó lenne néhány új gépigény is!
2 %
Letötltéseket akarunk!
52 %
Legyen több mindenből!
15 %
Bikicsunáj!
19 %
Összes szavazat: 158 db

Képgaléria Képgaléria
további képek ebből a galériából:
Need for Speed: Shift in-game screenshotok!

Statisztika Statisztika


Hírek: 1118 db
Cikkek: 140 db
Kockafejek: 33276 db
Hír hozzászólások: 3568 db
Cikk hozzászólások: 1842 db
Fórum hozzászólások: 1117 db
Összes hozzászólás: 6527 db

Hirdetés Hirdetés
2007-2010. Minden Jog Fenntartva - lokalhoszt.hu
Email: fido@lokalhoszt.hu
Honlapkészítés, webtárhely
Többen kérdezték már, hogy mi az oldal célja? Akkor legyen mondjuk ez a cél: Világuralom! :D


Az oldal legenerálva 0.014069 másodperc alatt.