Partnereink: ESK | Csubakka! | Hitel | Geek Poló Bolt | Kanizsa Elektronika | Kanizsai Foglalkoztatási Paktum | Nagykanizsa Vásárcsarnok
Hallgassd Te is (katt. ide) a lokalhoszt.hu kedvenc online rádió adóját a LazaRadio-t! De ha röhögni akarsz, akkor válasszad a Csubakkát!

BejelentkezésBejelentkezés:
Név: Jelszó:

Dátum: 2018. május 23., Szerda
Boldog névnapot: Dezső
Jelenlegi látogatók: kocka

[PC Game] StarCraft II: Wings of Liberty Egy igazán jó stratégia játék

Mai tesztben a StarCraft II: Wings of Liberty c. játékra került a sor, aki szereti a stratégiai játékot annak kötelező darab...

írta: myke, 2010.07.29. @ 19:57
hozzászólások: 3 db
megtekintve: 9093


Bő 10 éve jelent meg a StarCraft első része, melyhez kiadtak még plusz küldetéseket Blood War néven, akkoriban túl nagy jelentősége nem volt a storynak, de a játék élmény máig sok nyomot hagyott a stratégia kedvelők számára. Ki ne emlékezne arra, mikor egy bázist kb 10-15 percre meg kellett védeni több száz vérengző földönkívülitől ropogó gépágyúkkal. A legújabb résszel sincs ez másképp azaz a Wings of Liberty-vel. A 2. részben sok újdonságot hoztak be, főként a történetet, melyet inkább nem ecsetelek, olyan lenne ez, mintha leírnám előre egy film történetét.

Játékmenet

Kimondottan örültem a StarCraft 2 megjelenésének, mivel mint mondtam kevés az a stratégiai játék, amely lekötne, sokszor túl vontatottak unalmasak számomra. A játékmenet a korábbi részhez képest még változatosabb, pörgősebb lett. Vannak a hagyományos küldetések, melyeken kapunk egy adott (félig felépített)bázist, melyen „előállíthatjuk” a katonáinkat, és küldhetjük harcba minden ellenfelet megsemmisítve. De van hogy csak pár embert kapunk szintén hasonló feladattal. Újabban van, hogy konvojt kell kísérni védeni az ellenfél támadásaitól, továbbá olyan pályával is találkoztam, ahol 7000 egység kristályt kellett összegyűjtenem, persze nem volt ez ilyen egyszerű, mivel a kristályokat 5-6 percenként láva lepte el. Mindent összevetve a küldetések elég vegyesre sikeredtek, így kevésbé válik unalmassá a játék.

Amikor az éjszaka leple leszáll, eljönnek a dögök és megkezdődik a vérengzés:
Grafika

A grafika egészen elképesztő helyenként, melyhez elég komoly ajánlott gépigény is társul. Hasonló nézetben fut a játék, mint korábbi verziója, egér görgőjével rá lehet nagyítani egy szintet. Csak 45-45 fokban lehet forgatni balra-jobbra a térképet, aminek túl nagy jelentősége nincs, mivel elég jól beláthatóak a terek. A talaj textúrája nagyon jónak mondható, aszfalt repedezései is látszanak. A víz és a füst mozgása nagyon látványos, főleg nappal, amikor a fény sugarai is elérik. Vannak a pályán megmaradt közvilágítások, melyek előtt elhaladó katona árnyéka nagyon látványos. A robbanások sem utolsók, mely egy háború elkerülhetetlen eseményei. Az ellenfél trancsírozása nagyon brutális néha fröcsögő vér stb. Egyszóval a grafikára nem sok panasz lehet.
Menü

A játék menüjét külön kiemelném, melyben követhetjük a küldetéseket, fejlesztéseket. Grafikának pedig az űrhajó belsejét választották, így sajátos hangulatot teremtve.


Irányítás

Az irányítás a korábbi verzióhoz képest nem sokat változott. Ugyanúgy a bal egér klikkel lehet kiválasztani/kijelölni az embereket, és jobb gombbal küldeni a harcba. Billentyűzeten se változtattak semmit. Csapatok bejegyzése is ugyanúgy működik számra.

Hangok, zene

A hangok nagyon rendben vannak, a katonák megszólalásai nagyon eredetiek. Hanghatások, mint a gépágyú és a robbanás hangja egészen szép lett. A zenei összeállítás nagyon jó lett, mely hangulat vagy esemény hatására megváltoztat a játék. Mikor a játékos épületeket építget olyankor nyugis zene szól, szinte jógázni lehetne a gép előtt. De mikor a bázist vagy embereinket támadás éri teljesen felpörög, és sokszor gitárszóló is felhangzik. Szóval nagyon változatosra sikerült a zenei összeállítás.

Összegzés

Ajánlanám mindenkinek, aki szereti a pörgős stratégiai játékot, és egy-egy küldetéssel nem akar egy órát vacakolni. Wings of Liberty nincs túlbonyolítva, kb. egy szinten van a C&C, Red Alert stratégiai játékokkal. Jelenleg 12.000 Ft-os bolti áron szerezhető be a StarCraft II: Wings of Liberty.


StarCraft II: Wings of LibertyTovábbi képek a képgalériában

Hozzászólások

Hozzászólás (anonymus)
<<-- Kérlek, írd be ide azt a szót, hogy kocka, különben a hozzászólásod nem fog megjelenni ebben a cikkben!
2010.12.04. @ 20:49
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Most néztem róla single player videót. Eddig a multiplayer videóknál szinte nem láttam semmit mert ugye ment a zúzás meg a nagyon gyors kommentár és arra figyel az ember..., hát nem tudom! pl. a protoss cannon-nál amit láttam nagyon úgy tünt hogy nem találták el jól a távolságot a játékban, plusz ami nagy csalódás volt, az a protoss stalker ... nem néz ki jól! épülőben a gamer gépem majd nyilatkozom utána is. végülis starcraft! rossz nem lehet!

2010.08.21. @ 23:18

myke
(Modi)Regisztrált: 2007.12.12.
Hír hozzászólás: 730 db
Cikk hozzászólás: 378 db
Fórum hozzászólás: 296 db


Előzmény:
írta: Johnny - 2010.07.30. @ 08:56

Kedvet kaptam a játékhoz Nem szeretem a stratégiát, de úgyérzem, hogy ezt érdemes lenne a kezembe venni

Én sem vagyok stratégia rajongó, de ez nekem is nagyon bejött. Bár a teszt megírása óta nem sokat játszottam vele, de tényleg jó játék.
Ami ennél egy picit jobban bejön még az az Earth 2160, ahol kicsit megcsavarják a stratégiát azzal, hogy egy egy tankban csak bizonyos mennyiségű muníció van. Szóval gondoskodni kell az utánpótlásról, kicsit több realizmust ad szerintem. Ott teljes 3D van, meg olyan apróságok is vannak, hogy egy-egy egységnek/épületnek van saját világítása fegyverkezése stb.

2010.07.30. @ 08:56

JohnnyRegisztrált: 2010.05.17.
Hír hozzászólás: 27 db
Cikk hozzászólás: 12 db
Fórum hozzászólás: 5 db


Kedvet kaptam a játékhoz Nem szeretem a stratégiát, de úgyérzem, hogy ezt érdemes lenne a kezembe venni

  - Ingyen ajándékok

Facebook Oszt lájkoló a Fészbúkon?Videók, képek, viccek, Csubakka Ha röhögni akarsz ...Ingyenes elektronikai termékek Ingyenes termékek ...Konzol Magazin Ha nem PC, akkor konzol!Gyors keresés Keresés
Keresendő szöveg:

Club7 Rádió LazaRadio


LazaRadio

Szavazás Szavazás


Vannak új szerkesztőink! Miből szeretnél többet?


Jó lenne még több hír!
9 %
Még több kivesézős cikket akarunk!
3 %
Jó lenne néhány új gépigény is!
2 %
Letötltéseket akarunk!
52 %
Legyen több mindenből!
15 %
Bikicsunáj!
19 %
Összes szavazat: 158 db

Képgaléria KépgalériaStatisztika Statisztika


Hírek: 1118 db
Cikkek: 140 db
Kockafejek: 33274 db
Hír hozzászólások: 3567 db
Cikk hozzászólások: 1840 db
Fórum hozzászólások: 1117 db
Összes hozzászólás: 6524 db

Hirdetés Hirdetés
2007-2010. Minden Jog Fenntartva - lokalhoszt.hu
Email: fido@lokalhoszt.hu
Honlapkészítés, webtárhely
Többen kérdezték már, hogy mi az oldal célja? Akkor legyen mondjuk ez a cél: Világuralom! :D


Az oldal legenerálva 0.01805 másodperc alatt.