Partnereink: ESK | Csubakka! | Hitel | Geek Poló Bolt | Kanizsa Elektronika | Kanizsai Foglalkoztatási Paktum | Nagykanizsa Vásárcsarnok
Hallgassd Te is (katt. ide) a lokalhoszt.hu kedvenc online rádió adóját a LazaRadio-t! De ha röhögni akarsz, akkor válasszad a Csubakkát!

BejelentkezésBejelentkezés:
Név: Jelszó:

Dátum: 2018. május 23., Szerda
Boldog névnapot: Dezső
Jelenlegi látogatók: kocka

[PC Game] BIOSHOCK -Egy 2007-es FPS a 2K Games-től.

Egy régebben készült játékról szeretnék írni, ami teljes mértékben lekötött. Ismét nem okozott csalódást a 2K Games!

írta: enemy107, 2010.08.06. @ 02:52
hozzászólások: 2 db
megtekintve: 4521

1946 Rapture


Egy Andrew Ryan nevezetű szovjet (már megint XD, ha nem szovjet lenne akkor náci!) tudós megelégelte az átlagos földi világot, ahol az erkölcsi normák, a hatalom, és a pénz gátat szab a tudósok lehetőségeiben. Megálmodott, és meg is épített egy tenger alatti várost ami a Rapture nevet kapta. Ide csak a kiválasztottak kerülhettek be. Egy napon Rapture tengerbiológusokból álló kutatócsoportja felfedezett egy új tengeri fajt, ami képes emberi szövetekkel mutálódni.
Egy vállalkozó azonban egyből üzletet látott ebben, és elkezdte pénzért árulni az adam sejteket.
Ezt az embert Fontain-nak hívták, és ezen össze is vesztek Andrew Ryan-el. A város lakosai pedig elkezdték használni az adam sejteket, ennek következtében sokan mutánsok lettek,
akiknek nem volt elég pénzük, azok emberek maradtak, és a lakosság elkezdte gyilkolni egymást.1960 Az óceén felett...

Itt kezdődik a kaland tulajdonképpen. Az óceán felett utazunk repülővel, cigizgetünk, családi fényképeket nézegetünk az irattartónkban, illetve nálunk van egy levél, a szüleinktől. Ebben utalás van a kiválasztott mivoltunkra, és az áll rajta hogy ne nyissuk ki amíg a gép le nem száll. Mintha tudnák, hogy a gép nem fog leszállni. Lezuhanunk, de persze mi túléljük, nehezen a felszínre evickélünk. Minden irányból elborít az égő kerozin, és a repülőgép roncsai.
Ahogy úszni kezdünk a tűzön keresztül megpillantunk egy világítótornyot. Kiúszunk, és egy bizarr látvány tárul elénk, ahogy a lábunkat a lépcsőre tesszük. Egy világítótorony az óceán közepén egyes- egyedül? Még nagyobb a meglepetésünk amikor belépünk. Néhány lépcsőfok után egy nyitott ajtajú tengeralattjáró kabinhoz érünk. Szálljunk be, húzzuk meg a kart, és kezdődjön a játék!Játékmenet

Egy kis tengeri utazás után megérkezünk játékunk színterére Rapture-be. A feladatunk elég változatos lesz, több küldetést is teljesíteni kell míg a játék végén megöljük Fontaint. Az egész történetet nem mesélem el, mert elveszi a játék élményét. A környezet igen különleges, hiszen egy tenger alatti város ami teljes fényben pompázik ha kinézünk az ablakon. Olyan mintha épp most árasztott volna el a tenger. A fejlesztők szépen megoldották a víz alatti világ képét az ablakon át. Mi összekötő folyosókon közlekedünk egyik pályarészről a másikra, illetve metró állomásokon található utazásra alkalmas szerkezet. Ez nem tudom mi, mert az indítókar meghúzása után általában töltőképernyő következik.Az egész nagyon hasonlít a Borderlands-hoz. Úgy értve, hogy itt is bejárhatunk pályarészeket többször is, vissza mehetünk előző pályákra egy kis plusz csatározásra ha nincs elég pénz, vagy bármi ami szükséges. Minden ajtó nyitva van, ez dicséretes, azokon nem tudunk bemenni, aminek a nyitásához még nem teljesítettünk valamilyen feladatot. Viszont itt a fejlesztések sokkal bonyolultabbak, mert több mindennel kell foglalkoznunk. XP gyűjtögetés és skillek nincsenek. Csak erőnket és fegyvereink erejét fejlesszük. fegyverből van bőven. A csavarkulcstól elkezdve pisztoly, shotgun, nyíl, lángszóró, rakétavetőn keresztül a fényképezőgépig minden. Bizony fényképezőgép mert azt is csinálnunk kell. Le kell fotóznunk akit kinyírunk, nem is egyet, a fényképet pedig a központi csarnok falára kell kibiggyeszteni!
A játék folyamán mi is mutálódunk szépen folyamatosan, gyűjtögetjük az adam sejteket amiért különböző képességeket vehetünk magunknak. Ez olyan fejlesztő helyeken történik mint a borderlandsban. És hogy is fest tulajdonképpen? Egy kicsit Singularitys. A bal kezünkben van ez a képesség, amit jobb egérrel tudunk váltani, vagy a szokásos F1,F2....billentyűkkel. Tudunk fagyasztani, méhrajt küldeni, gyújtogatni, árammal sokkolni stb.
Gyűjtögetni pedig úgy kell mint a többi hasonló játékban, ki kell fosztani a halottakat, minden zugban szét kell nézni.
Van egy módja az olcsóbb vásárlásnak a játékban, ami nekem nagyon bejött! Mégpedig az égvilágon mindent meg lehet hackelni. Az egészségügyi állomástól kezdve a lőszer automatán át az ellenséges robotokig mindent, a páncélszekrényekkel bezárulva. És hogy miért tetszik? Játék a játékban, a hackeléshez egy gyors kirakójátékot kell megoldani, folyadékot vezetünk csőben, úgy hogy ne akadjon el. Ezt a hackkelést kiválthatjuk zsetonnal, ha van, (találni lehet) vagy pedig meg is vehetjük. Én a nehezebb utat választottam.A feltaláló automata használatához szükséges tárgyak a kerozin, rézcső, desztillált víz, töltény hüvely stb...Ezekből a rendelkezésre álló darabszámtól függően spéci rakétákat, lőszereket készíthetünk.A feladatokat a megszokott nyíl mutatja, de van térképünk is, amit M billentyűvel vehetünk elő. Hasonlít a Stalker-es PDA-hoz, megnézhetjük az aktuális feladatot, van benne segítség, magyarázat a különböző tárgyakról és használatukról. Ami nem tetszett, hogy a térkép része nem igazán ad pontos útbaigazítást. Mivel elég bonyolult pályák vannak, nekem kevés volt, hogy csak a lépcsőket, és egy hozzávetőleges útirányt mutat. Amikor eltűnik az irányt adó nyíl, akkor befejezetlen feladatunk van, és amíg ezt nem teljesítjük nem ad irányt semmi. Ez bizonyos részeknél nagyon elgurította a gyógyszert!Van a játék folyamán egy dolog ami nem vált világossá számomra, jó szokásomhoz híven akkor mentem sütit falni mikor nem kellett volna, így lecsúsztam a lényegről. Arról van szó, hogy meghatározó személyek a kis húgok, illetve a nagybácsik.(Big Daddy) Ők egy nagyon erős védőruhás lények, hogy mutánsok vagy emberek nem tudom. Mindegyikkel egy kislány van, ők vigyáznak rájuk. A kislányokat meg lehet menteni, illetve el lehet pusztítani, ahogy akarjuk. Barátom azt mondja, hogy ettől függ a játék végkifejlete, amiben lehet valami, mert én mentegettem őket, és a végén segítettek. Ez a megmentés olyan mintha a gonoszt űznénk ki belőlük, az L billentyű lenyomva tartásával. Persze előbb meg kell ölni a rájuk vigyázó nagybácsit. Úgy tűnt a legmegfelelőbb fegyver az acél hegyű nyíl. A játék végére nagybácsivá kell változnunk, és vigyázni kell a kapott kis húgra, mert mi is kapunk ám. Ő vezet el Fontain rejtekhelyére, ahol kezdetét veszi a végső harc.A végére egy kis összegzés graffról, hangról, gépigényről.

A játékban a mozgás a megszokott billentyűkkel történik. Zavart, hogy nincs zoom a fegyverekhez, illetve hogy a shift a génfejlesztős menünket adja be. Amúgy rendben volt minden. A 2K Games Australia nem mondhatni, hogy ontja a játékokat, de ez meg is látszik a minőségen. Ez egy 2007-es játék, a graffja mégis mai szemszögből nézve is kitűnő. A képeket Fraps-el készítettem 30 FPS-re állítva. Lényegesen gyengébb minőségűek mint élesben, de még így is elég jó. Az Unreal engine magáért beszél. A játék teljesen bug mentes. A motor pedig vektorhiba mentesen működik. Ha lelősz valakit nem rongybabaként viselkedik, kicsavart karral, vagy lábbal, hanem elég életszerűen összeesik, vagy átbukik a korláton. A hangok is remekül sikerültek, előteremtik a helyszínhez illő atmoszférát. Egy szóval az egész úgy jó ahogy van. Normal szinten játszva úgy 15 óra játékidő körül lehet számolni. Ez nem túl sok, de amúgy sem szeretem a túl hosszú játékokat. Először nagyon nem tetszett, majdnem abbahagytam, de 2 óra elteltével alig tudtam felállni a gép mellől. Teljes mértékben lekötött!
Gépigény azt hiszem van fent a Lokálhoszton, nézzétek meg. Erős dual core-on, 2 giga rammal, 8800 GT-vel akadásmentes full grafikán. Ha valamit kihagytam bocsi, de nagyon összetett játékról van szó, amit nagyon ajánlok mindenkinek. Ráadásul van második része, amit személy szerint végig fogok tolni! Tegyétek ti is azt, Crysis2 úgyis csak jövőre lesz!
Szevasztok!

Hozzászólások

Hozzászólás (anonymus)
<<-- Kérlek, írd be ide azt a szót, hogy kocka, különben a hozzászólásod nem fog megjelenni ebben a cikkben!
2011.10.04. @ 06:45

bunggie321Regisztrált: 2011.08.25.
Hír hozzászólás: 5 db
Cikk hozzászólás: 9 db
Fórum hozzászólás: 1 db


ez egy nagyon jó game!régen szerettem,de még most is!

2010.08.06. @ 05:23

Fido
(Diamond Eyes)Regisztrált: valamikó régen
Hír hozzászólás: 713 db
Cikk hozzászólás: 265 db
Fórum hozzászólás: 265 db


Bevallom anno nem sokáig toltam a Bioshock-ot, de lehet, hogy újra megpróbálkozok vele majd! Korrekt kis cikk lett!

  - Ingyen ajándékok

Facebook Oszt lájkoló a Fészbúkon?Videók, képek, viccek, Csubakka Ha röhögni akarsz ...Ingyenes elektronikai termékek Ingyenes termékek ...Konzol Magazin Ha nem PC, akkor konzol!Gyors keresés Keresés
Keresendő szöveg:

Club7 Rádió LazaRadio


LazaRadio

Szavazás Szavazás


Vannak új szerkesztőink! Miből szeretnél többet?


Jó lenne még több hír!
9 %
Még több kivesézős cikket akarunk!
3 %
Jó lenne néhány új gépigény is!
2 %
Letötltéseket akarunk!
52 %
Legyen több mindenből!
15 %
Bikicsunáj!
19 %
Összes szavazat: 158 db

Képgaléria Képgaléria
további képek ebből a galériából:
Need for Speed: Shift in-game screenshotok!

Statisztika Statisztika


Hírek: 1118 db
Cikkek: 140 db
Kockafejek: 33274 db
Hír hozzászólások: 3567 db
Cikk hozzászólások: 1840 db
Fórum hozzászólások: 1117 db
Összes hozzászólás: 6524 db

Hirdetés Hirdetés
2007-2010. Minden Jog Fenntartva - lokalhoszt.hu
Email: fido@lokalhoszt.hu
Honlapkészítés, webtárhely
Többen kérdezték már, hogy mi az oldal célja? Akkor legyen mondjuk ez a cél: Világuralom! :D


Az oldal legenerálva 0.038843 másodperc alatt.