Partnereink: ESK | Csubakka! | Hitel | Geek Poló Bolt | Kanizsa Elektronika | Kanizsai Foglalkoztatási Paktum | Autómentő
Hallgassd Te is (katt. ide) a lokalhoszt.hu kedvenc online rádió adóját a LazaRadio-t! De ha röhögni akarsz, akkor válasszad a Csubakkát!

BejelentkezésBejelentkezés:
Név: Jelszó:

Dátum: 2018. július 22., Vasárnap
Boldog névnapot: Magdolna
Jelenlegi látogatók: kocka

[PC Game] Call of Duty - Black Ops (PC teszt)

Megérkezett a várva várt játék, erről néhány sor vegyes érzelmekkel.

írta: enemy107, 2010.11.22. @ 00:32
hozzászólások: 26 db
megtekintve: 14768

Mindjárt a közepébe....

És hogy teljesen eltérjek egy normális fogalmazás formájától egyből egy képpel kezdem.Nekem tetszik, nem tudom hogy vagytok vele. Ellenben sok minden nem tetszik, pontosítva egy dolog nem tetszik. Nem fut rendesen a game. Evvel nem én vagyok egyedül így, olvasgattam, kérdezgettem, kutatgattam... Szerintem el van cseszve a motor. Társaim is erre a végeredményre jutottak. Ez szaggat, akármit csinálok vele. Na ha már fordítva kezdtem a cikket legyen. Akkor először a gépigényről. Az biztos, hogy újra kellett telepítenem a gépet, hogy végig tudjam tolni a játékot. Ami érdekes, akkor elég jól futott, majdnem akadás-mentesen, azóta volt fent egy két játék, most megint nem akar rendesen futni. Ezt az ötletet innen a fórumból kaptam egy AMD-s tagtól. Szerinte négymagos gép kell hozzá.
Ez lehet, de a minimális gépigény, ami olyan nesze semmi fogd meg jól, elmond mindent. Vegyünk egy Core 2 Duo E6600-at, ez egy régi, gyenge, 65 nanométeres proci. Vagy, és mellette egy 3 magos AMD-t, amit ha okos alaplapba teszünk, fel tudjuk oldani a negyedik magot is (ha ez az a fajta), és ekkor ott tartunk, hogy a minimális gépigény 4 magos. Persze ami ez ellen szól, az az, hogy magas grafikai beállításokkal sem esett az FPS-em 40 alá. Ami jónak mondható, mert ha az FPS alsó értéke nagyon alacsony, az processzor limitre utal, míg a felső érték ha alacsony az pedig VGA limit. Tehát valószínűleg nem a proci gyenge ennyire, toltam már Crysist 10 FPS környékén, ott érezhetően proci gondom volt. 32 bites Win7-et használok. VGA drivert kipróbáltam az utolsó hármat. A konfigot kipróbáltam 800, 1066, 1333, 1600 FSB-n, a procit 3 GHz-től 3.96GHz-ig, a ramot 800- 1110MHz-ig, és ezeket még variálva is, sajnos sehogy sem volt jó. A myke által belinkelt cfg-s ötlet sem működött. Egy minimális rándulás mindig van benne. Az első két pálya oly mértékben akadt, hogy egy normális videót nem tudtam csinálni nektek. Elolvasva a neten ez a probléma fennált a konzolokon és a PC-ken egyaránt. A helyzet az, hogy a Treyarch helyében a pofámról égne a bőr, ha a fél világnak olyan játékot adnék el, ráadásul drágán, ami élvezhetetlen. Ha erős gép kell hozzá? OK minden rendben, csak akkor nem kell ilyen gépigényeket közzé tenni. A javítás persze az pikk-pakk kész volt egyik napról a másikra, amit lehet tölteni steam-en. Még egy dolog van amit utálok azon kívül ha szaggat a game, az pedig a steam. Erről ennyit, jó lesz ajándékba valakinek a családban.A játékmenet hatalmas!

Vége a szájhabzásnak a programhiba miatt, ami lehet nem is programhiba, lehet a Dual-Core gyenge hozzá, így ha lehet a tapasztalatokat a fórumban közzé tenni. ( És ha lehet egy kis kultúrát belevinni, az nem volna kár!) A történet az eddigi CoD-ok közül az egyik legjobb, ha nem a legjobb. Nagy sztori, ebben a részben Alex Mason bőrébe bújunk. Az egész játék az ő visszaemlékezésein alapul. Egy kihallgatáson veszünk részt, nem túl barátságos környezetben, és a kihallgatók kérdéseire jönnek az emlékképek, ami tulajdonképpen egy-egy küldetés a játékban. A fejlesztők evvel ügyesen megoldották, hogy igen változatos pályákat kapjunk. Ezek viszont szoros összefüggésben állnak egymással, egy idő után kiderül. A black operation titkos akciót jelent, amiről nagyon kevesen tudnak. Mason is ilyen akciókban vett részt, így a játék folyamán egyre jobban körvonalazódik az összetett történet. Reznov, és Petrenko is szerepet kapott , akiket jól ismerünk a World at War-ból(CoD5). Mint említettem már, a pályák változatosak, az orosz munkatábortól Kubán át, Vietnámig, motort, helikoptert, vezetve juthatunk el a végső célhoz egy hajó fedélzetére. A grafikus motor ugyanaz-e mint az előző részekben? Nem vennék rá mérget, bár sok helyen nagyon "CoD5"-ös kinézete van. Íme a ( gsxr barátom által találóan elnevezett) gatyamadzag húzogatós rész. Ez mondjuk egy kicsit erőltetettnek tűnt. Mit is találjunk már ki?
Molotov koktélt lövöldözünk vele, kicsit abszurd...


Hangok, kiegészítők,blablabla........

A játék hangminőségében semmi különösen kiemelni-valót nem vettem észre. Talán annyit, hogy néha reccsen egyet nekem, nem szereti az ICH10R déli hidat? Vagy a hangdrivert? Vagy a HD audiót? Nem tudom, az biztos hogy a Vietnámi csata részletben a Creedence Clearwater Revival zenéje nagyon el lett találva! A zenék nagyon jól vannak komponálva az adott pálya atmoszférájához. A hangok terén az új Medal of Honor a nyerő, de erről majd egy másik cikkben talán. Ha végig toltuk a játékot, itt is kapunk bónuszként zombie módot, ami ugyanúgy működik mint az előzőben. Henteljük a zombie-kat, veszünk fegyvereket, új pályarészeket nyitunk stb.
Az irányításról bővebben nem kell mit mondani. CoD. A fegyverek elég változatosak, mivel több hadszíntéren, és idősíkban nyomulunk, a gatyagumitól, a nyílpuskán át, a régi és modern fegyverekig van minden. Az ellenfelekről ugyanez mondható el, specnaz, viet-kong, németek, oroszok.
A multijáról nem tudok mit mondani, még mindig nem játszom neten, steammel meg főleg. Úgyis néztetek már videót, én is, kicsit túlkomplikáltnak tűnik nekem az egész. A pályák viszont erősen a MW2 pályáira hajaznak a videók alapján. Ennyi gyakorlatilag, talán még amin teszteltem:
Gigabyte EP45-UD3LR, Intel E6600 Dual-Core (ez nem az ami a minimális gépigényben van)
Kingston HyperX 2X1 giga, és Galaxy 8800GT(nVidia).
Ha nem néztétek volna itt a minimális gépigény is:

CPU Intel® Core™2 Duo E6600 or AMD Phenom™ X3 8750 or better
RAM 2GB
VGA Shader 3.0 or better 256MB NVIDIA® GeForce® 8600GT / ATI Radeon® X1950Pro or better
Op. rendszer Windows® Vista / XP / 7
DirectX DirectX 9.0c
Merevlemez 12GB
Hangkártya DirectX 9.0c-compatible
Mindenkinek jó játékot kívánok! Kíváncsian várjuk a következőt, ha lesz....Hozzászólások

1 | [2] |
Hozzászólás (anonymus)
<<-- Kérlek, írd be ide azt a szót, hogy kocka, különben a hozzászólásod nem fog megjelenni ebben a cikkben!
2010.12.01. @ 20:23
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Ejha, ez aztán tartalmas cikk volt...Miért nem játszasz neten?Mert, tört változatod van...

2010.11.27. @ 01:06

enemy107Regisztrált: 2010.02.01.
Hír hozzászólás: 38 db
Cikk hozzászólás: 45 db
Fórum hozzászólás: 47 db


Előzmény:
írta: - 2010.11.26. @ 03:19

Nekem az alábbi config-el, igaz low, de ment:
ASUS laptop 17" 1600x900
CPU AMD AthlonX2 DualCore QL-64 2100 Mhz
RAM 4GB (3,25)
VGA ATI Radeon HD4570
Op. rendszer Windows7/32
A videókat én is kivenném! Jó, bírom!


Én hiába állítom a graffot, ugyanúgy megy.

2010.11.26. @ 03:19
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Nekem az alábbi config-el, igaz low, de ment:
ASUS laptop 17" 1600x900
CPU AMD AthlonX2 DualCore QL-64 2100 Mhz
RAM 4GB (3,25)
VGA ATI Radeon HD4570
Op. rendszer Windows7/32
A videókat én is kivenném! Jó, bírom!


2010.11.22. @ 16:22

myke
(Modi)Regisztrált: 2007.12.12.
Hír hozzászólás: 730 db
Cikk hozzászólás: 378 db
Fórum hozzászólás: 296 db


Egész jó cikk lett, bár abba belekötnék, konkrétan az akadozásba. Mert patch-et kiadtak, igaz, hogy a Steam-en. De így úgymond warez változatból indulunk ki. Szóval ezzel inkább csak a warez változatot szidod. Ez a GTA 4-re emlékeztet egyébként, mintha épp azért tennének bele hardverkorlátozásokat, hogy a warez változat használatát valamilyen módon serkentsék. Bár a Cod BO esetében gondolhattak volna a 4 magos procikra is, ugyanis nálam röccenésmentesen futott.

A játékot nem tudom hova tenni/sorolni. A szememben nem illeti meg a Cod nevet. Cod4-nél nem örültem a modern megoldásnak, de utólag megbékéltem vele, sőt utólag még nagyon jónak is tartottam. Ha valami más néven adták volna lehet másképp állnék hozzá. Mindenesetre a hidegháború jó húzás volt. Voltak iszonyat jó jelenetek is. Főleg az tetszett mikor a laborból ki kellett jönni a folyosóra, és látomásként felrepültek az álmennyezet lapjai, megláttam újra azt az épp felszállóba készülő rakétát. Na az nagyon meglepett/tetszett.
Az AI-ra kb. ugyanazt tudom elmondani mint az eddigi Codokra. A nehézségi szintek közt is csak sebzésben vettem észre különbségeket.
A multiban bízom, talán valaki ismerősi körömből megveszi a játékot, akkor kipróbálom multiban is.

2010.11.22. @ 08:14

Fido
(Diamond Eyes)Regisztrált: valamikó régen
Hír hozzászólás: 713 db
Cikk hozzászólás: 265 db
Fórum hozzászólás: 265 db


Én még ki sem próbáltam, de ha eljutok odáig kommentelek én is valami okosat! Köszi a cikket!

2010.11.22. @ 01:17

enemy107Regisztrált: 2010.02.01.
Hír hozzászólás: 38 db
Cikk hozzászólás: 45 db
Fórum hozzászólás: 47 db


Sajnos a videót ki kellett vennem, fél óra alatt kötöttek bele.

  - Ingyen ajándékok

Facebook Oszt lájkoló a Fészbúkon?Videók, képek, viccek, Csubakka Ha röhögni akarsz ...Ingyenes elektronikai termékek Ingyenes termékek ...Konzol Magazin Ha nem PC, akkor konzol!Gyors keresés Keresés
Keresendő szöveg:

Club7 Rádió LazaRadio


LazaRadio

Szavazás Szavazás


Vannak új szerkesztőink! Miből szeretnél többet?


Jó lenne még több hír!
9 %
Még több kivesézős cikket akarunk!
3 %
Jó lenne néhány új gépigény is!
2 %
Letötltéseket akarunk!
52 %
Legyen több mindenből!
15 %
Bikicsunáj!
19 %
Összes szavazat: 158 db

Képgaléria Képgaléria
további képek ebből a galériából:
Grand Theft Auto IV városnézés!

Statisztika Statisztika


Hírek: 1118 db
Cikkek: 140 db
Kockafejek: 33276 db
Hír hozzászólások: 3567 db
Cikk hozzászólások: 1840 db
Fórum hozzászólások: 1117 db
Összes hozzászólás: 6524 db

Hirdetés Hirdetés
2007-2010. Minden Jog Fenntartva - lokalhoszt.hu
Email: fido@lokalhoszt.hu
Honlapkészítés, webtárhely
Többen kérdezték már, hogy mi az oldal célja? Akkor legyen mondjuk ez a cél: Világuralom! :D


Az oldal legenerálva 0.039484 másodperc alatt.