Partnereink: ESK | Csubakka! | Hitel | Geek Poló Bolt | Elektromos Tehergépkocsik | Elektromos Buszok
Hallgassd Te is (katt. ide) a lokalhoszt.hu kedvenc online rádió adóját a LazaRadio-t! De ha röhögni akarsz, akkor válasszad a Csubakkát!

BejelentkezésBejelentkezés:
Név: Jelszó:

Dátum: 2020. augusztus 10., Hétfő
Boldog névnapot: Lörinc
Jelenlegi látogatók: kocka

[Muzik] Eurovíziós Dalfesztivál - 2011

Szomorúan és idegesen, izgulva és pironkodva néztem az Eurovíziós Dalfesztivál elődöntőit és tegnap esti döntőjét. Vegyes érzelmekkel írom meg mai cikkemet...

írta: MiMi, 2011.05.15. @ 22:48
hozzászólások: 8 db
megtekintve: 10385

...amelyből nem a szokásos, nagy magyar internetes híroldalakon és magyar(?) tv-csatornákon futó politikailag korrekt ajnározás és elismerés fog kirajzolódni, hanem a kritika a csalódottság és a düh!

Száraz tények
Tegnap este lezajlott az immáron 56. alkalommal megrendezett Eurovíziós Dalfesztivál, amelynek házigazdája ezúttal Németország volt. A rendezés jogát az előző évi győzelmüknek köszönhetik, melyen a német Lena Meyer-Landrut nyert, így megszerezve a jogot hazájának a verseny idei lebonyolításához. A 43 ország részvételével zajló eseményt Düsseldorfban rendezték meg. A résztvevőknek először selejtezőkön kellett részt venniük. Az első elődöntőt május 10-én rendezték meg 19 ország részvételével, amelyből 10 ország jutott tovább a döntőbe. A második elődöntő május 12-én került megrendezésre, ugyancsak 19 ország részvételével és 10 továbbjutóval. 5 ország, automatikusan a döntőbe került. A május 14-én megrendezett döntőben, Azerbajdzsán nyert. A második helyezett Olaszország, a harmadik pedig Svédország lett. A részt vevő országok szavazatai alapján Magyarország a 22. helyen végzett.


A nyertes páros - Eldar és Nigar


A 2011-es győztes Azerbajdzsán
Nem szokásom követni a tömeget és a divatot, ezért az elismerésemet ne vegyék a kedves olvasók afféle „beállok a birkanyájba” típusú reakciónak, de elismerésemet fejezem ki Azerbajdzsánnak az első helyezésért. Az első elődöntőt nézve Wolf Kati mellett ők, Grúzia Litvánia és Görögország voltak az abszolút befutók számomra.
Az azerbajdzsáni énekesek, Nigar és Edar dala a „Running Scared” egy első osztályú előadás volt. A szöveg, az énekhang, a zene és az előadás módja alapján megérdemelték 221 ponttal az első helyezést!


Az előadásokat elnézve az volt a benyomásom, hogy angol, francia, vagy német győzelem lesz, hiába a szerényebb tehetség, de többször láthattuk már a történelem során, hogy a gazdaságilag, politikailag és katonailag vezető hatalmak más módon is érvényesítik a felsőbbrendűségüket. Őszinte örömömre szolgál, hogy ezúttal nem így történt, és tényleg egy nagyon színvonalas előadás lett a befutó.


Kati megérkezése


Magyarország és a méltán csodálatos Wolf Kati!
Ha jól emlékszem körülbelül egy hónapja egy autóban ülve hallottam legelőször Wolf Kati dalát a rádióban. A „Szerelem, miért múlsz?” kezdetű dal, egyből belopta magát a szívembe, annak ellenére, hogy inkább a rock-osabb oldalt képviselem. Ezek után néztem utána Interneten, rákerestem youtube-on, és megnéztem a klippjét, ami ugyancsak ámulatba ejtett. Majd nemsokára felröppent a hír, hogy ezzel a dallal nevezett be országunk a 2011-es Eurovíziós Dalfesztivál-ra. Az első gondolatom az volt, hogy ez az a tipikus dal, amelyik ilyen versenyre való. Tökéletesen illik abba a közegbe.


Katit az egyik televíziós társaság tehetségkutató műsorából, az X-faktor-ból ismerhettük meg. Többeknek nem ismeretlen a neve, ugyanis még kislány korában 7 évesen ő énekelte a Vuk betétdalát is. Valamint a családja sem áll távol a zenei pályától ugyanis édesapja Wolf Péter zeneszerző, így Kati szinte örökölte a zene szeretetét. Egyetemi tanulmányait ebből kifolyólag is a Zeneakadémia Tanárképző Főiskola szolfézs-karvezetés szakán végezte. Számos magyar rajongó mellett családja, barátai és két kisgyermeke szurkolt Katinak a verseny alatt.
Düsseldorfban, az Eurovíziós Dalfesztivál első elődöntőjén a „What about my dreams” című dalával (amely a „Szerelem miért múlsz?” angolosított verziója) a közönség szavazatai alapján bekerült a legjobb 10 közé, így a szombati döntőn is indulhatott Magyarország színeiben az első helyezésért. De viszont sajnálatomra, és cseppet sem mellékesen Európa legnagyobb szégyenére(!!!) a 22. helyen végzett 53 ponttal.


A magyarok, Wolf Katival az élen


Köszönjük a szavazatokat!
Spanyolország részéről 6 pont Magyarországnak.
Svédország részéről 5 pont Magyarországnak.
Románia részéről 7 pont Magyarországnak.
Szerbia részéről 8 pont Magyarországnak.
Franciaország részéről 2 pont Magyarországnak.
Azrebajdzsán részéről 2 pont Magyarországnak.
Ausztria részéről 2 pont Magyarországnak.
Finnország részéről 12 pont Magyarországnak.
Ukrajna részéről 4 pont Magyarországnak.
Izland részéről 5 pont Magyarországnak.

Köszönjük a Katira adott szavazatokat!Németország a szervező
Idén a szervezés jogát Németország tudhatta magáénak, ugyanis előző évben az ő produkciójuk lett a befutó. Az elődöntők és a döntő az Esprit Aréná-ban került megrendezésre, amely a Fortuna Düsseldorf labdarúgó csapat stadionja. Nagyon színvonalas szervezést biztosítottak. A Dalverseny jelszava az „Érezd a szívverésed” szlogen volt, amely a 2010-es nyertes Lena Meyer-Landrut nevéhez fűződik. Németország jól kihasználta az ezzel járó előnyöket, ugyanis mindegyik produkció előtt bemutattak egy az aktuális előadóval azonos származású, de német földön élő embert ügyesen összekapcsolva őket az ország valamely nevezetességével. A három műsorvezető a német médiában jól ismert személyiségek, akik ugyan tehetségesek voltak és jól is vezették a műsort, de az erőltetett és a nem túl jól sikerült előre betervezett humoros megnyilvánulásaiktól, néha már kínomban nevetnem kellett. Közben pedig arra gondoltam, hogy mennyivel jobb lenne helyszínnek és szervezőnek Magyarország, többek között Kiss Ádám műsorvezetése alatt, akinek a viccein, humoros beszólásain még nevetni is lehet. Kérdés persze, hogy egy teljesen eltérő kultúrájú ország lakóinak ez mennyire tetszene?
Egy szó, mint száz, a következő évi Dalfesztivál rendezője Azerbajdzsán, és remélhetőleg mi is ott leszünk, bár kétlem, hogy sikerülne felülmúlni az amúgy tökéletes hangot és előadást, azaz Wolf Katit!A dalverseny kritikája
A versenyt nézve és az eredményeket figyelve számos kritika fogalmazódott meg bennem, hogy miért így van, ahogy? Nem mondom, hogy Wolf Katinál nem volt jobb előadó, mert úgy érzem, hogy volt, de normális látásmóddal és elfogulatlanul végighallgatva a produkciókat, minimum az első ötben kellett volna végeznie. De mint fentebb említettem, ez nem az Ő szégyene, hanem az egymás iránti gyűlöleté, vagy éppen megalázkodásé ami körbelengi a társadalmakat.


Nem csak gyönyörű, tehetséges is - A litván hölgy


Nem igazságos verseny!
Naná, hogy nem! Hogyan lehetne igazságos egy olyan verseny, amelyben nemzetek versengenek egymás ellen, főleg olyanok, amelyeknek, politikailag, vagy egyéb más módon ellenérzésük van némely országgal szemben. Gondolok itt arra, hogy például a nyertes Azerbajdzsán a körülötte lévő országoktól nem nagyon kapott pontokat. Hogy miért? Mert egyszerűen nincsenek jó viszonyban egymással. Örményországgal például, akivel évtizedek óta háborús viszonyban vannak, nem kapott pontot. Mi ez, ha nem kicsinyes bosszú? Itt mondhatnánk, hogy nem kell mindenbe belelátni a rosszat. De hát a tények azok tények!
A másik oldalról pedig előáll az a helyzet, hogy akit amúgy is szeretünk vagy politikailag, gazdaságilag közel áll hozzánk, azt felpontozzuk! Például itt van Málta esete, kinek másnak adhatná a pontjainak nagy részét mint az olaszoknak? Vagy volt szovjet blokk utódállamai, egymásnak osztogatva. Továbbá az északi nemzetek is egymást pontozták.
És (tudom, és-sel nem kezdünk mondatot) akkor itt van ez a szerencsétlen kis ország, a miénk. Egy tényleg tehetséges és színvonalas produkcióval (azt hiszem, ezt minden elfogultság nélkül állíthatom). Minket szinte mindenki rühell Európában, sőt talán a világon. Ennek ellenére persze minden ország hátsó felét nyaljuk. Egy barátom jegyezte meg nagyon frappánsan. Bocsánat, ha vulgáris leszek, de a helyzet megköveteli a szó szerinti idézetet: „mi vagyunk Európa k*rvái”. Ez szent igaz. Azért szerintem senkit sem lepett meg, hogy a szlovákoktól, a ruszkiktól vagy Izraeltől egy darab pontot sem kaptunk. Na vajon miért? Ezek után merje valaki azt mondani, hogy teljesen igazságos a verseny.
Tudom, mindenki tud okoskodni, meg mindenki tudna alkotni a parlamentben is. De meg lehetne egyszer úgy csinálni egy ilyen versenyt, hogy zászlók nélkül, nemzetek nélkül, szavazni csak magára a zene produkcióra, és csak a végén fellebbenteni a fátylat, hogy na most erre az országra szavaztál. Azt hiszem, lennének meglepetések. Persze tény, hogy ez körülményesebb lenne, és jóval több pénzt felemésztene, de igazságos lenne!


A dán produkció


Öt automatikusan továbbjutó ország! Mire fel?
Igen, bizony. Az első elődöntőt nézve, nagyon felkaptam a fejem, amikor bemondták, hogy 38 ország elődöntőn vesz részt, de 5 ország már bekerült a szombati döntőbe. Kérdem én miért? Az gondolom teljesen véletlen, hogy a leggazdagabb és legnagyobb befolyással bíró nemzetek kerültek be anélkül a döntőbe, hogy bárki akár egy nyamvadt sms-sel szavazott volna rájuk. 2000-től ugyanis négy ország - Egyesült Királyság, Franciaország, Németország, Spanyolország – mindig bejut a döntőbe függetlenül attól, hogy az előző években hogyan szerepeltek. Ebben az évben az olaszok visszatérésével a következő 5 kivételezett ország kvalifikált automatikusan a döntőbe: Egyesült Királyság, Franciaország, Németország, Olaszország, Spanyolország. Személy szerint ezt cseppet sem tartom igazságosnak.
Miért is jutottak tovább bármilyen megmérettetés nélkül? Hölgyeim és uraim, a válasz: ők a legnagyobb anyagi támogatói a versenynek! Lényegében, ha ők nem támogatnák, akkor Dalfesztivál sem lenne. Abszolút jogosnak hangzik ugye? Az öt ország, mint egy kisgyerek ragaszkodik az anyagilag „kiérdemelt” pozíciójához a versenyben. Persze, ha lenne egy is közülük, amelyik azt mondaná, hogy „kösziiiii, de egy valóban igazságos versenyt akarunk, és részt akarunk venni az elődöntőben, hogy más nemzetek eldönthessék, hogy jogunk van-e ott lenni a döntőben”, akkor más lenne a helyzet, mert az adott nemzet rögtön óriásit nőne mindenki szemében. De mivel tudják, hogy az együtteseik nem feltétlenül tartoznak tehetségileg az élbolyba, ezért élnek ezzel a joggal.


A finn előadó


A tehetség nem számít!
Néhány órája beszéltünk Myke barátommal, aki megjegyezte, hogy Kati énekhangja, produkciója és maga a zene egyszerűen tökéletes volt, de a koreográfiára nem fektettek túl nagy hangsúlyt. Egyetértettünk abban is, hogy sajnos a koreográfia és a látványvilág túl sokat számít az ilyen produkciókban, ami szintén az ellenérzésünket váltja ki. Miért az számít, hogy a szemünk gyönyörködjön? Egy csodálatos énekhang némi zenei aláfestéssel, mindenféle látványelem nélkül nem érdemelné meg a „tökéletes” jelzőt? Dehogynem! Csak sajnos emberből vagyunk és kezdünk felzárkózni a nyugathoz, ahol fontosabb elem az, milyen a háttérvilágítás, vagy milyen látványos a koreográfia produkcióban, mint maga az énekhang. Hogy egy példát említsek, az ír ikrek. Szeretem az ír zenét a hangzása miatt, de mostani szereplésük valahogy nem nyerte el a tetszésemet, szerintem egyátalán nem voltak jók, főleg hangzásilag. De a látvány tíz csillagos volt. Meg is lett az eredménye, nagyon sokaktól kaptak maximális pontot!


A színvonalas román előadás


Hanyagoljuk a magyarokat!
Nem tudom, lehet, hogy csak nekem tűnt fel, de mintha az egész dalfesztiválon, mi magyarok háttérbe szorultunk volna. Néha ugyan mutatták egy fél másodperc erejéig Katiékat, de a riporter nem ment oda hozzájuk, nem ült le közéjük, nem kérdezgette őket, vagyis elég tudatosan hanyagolva lettünk. Amikor a kis lyukak felett, ahol az országok előadói ültek végigsiklott a kamera, mindig valahogy a magyarok maradtak ki. Vagy csak üldözési mániám van?


Az ukránok


Tényleg csak angolul?
Elég baj, hogy az előadók 90%-a nem a saját nyelvén énekelte el a dalát, hanem angolul, ugyanis az a „világnyelv”. Szilárd meggyőződésem, hogy egy ekkora versenyen a fent említetteken kívül további komoly hátránnyal indul még az a nemzet is, aki veszi a bátorságot, hogy a saját nyelvén adja elő a produkcióját! Pedig épp erről kellene szólnia, hogy egy verseny miatt ne veszítsék el, hanem tovább terjesszék erősítsék a nyelv által a saját kultúrájukat. Még azt is megkockáztatom (ismerve a verseny „fer” jellegét), hogy aki nem angolul énekel, azt lenézik, kiközösítik, sajtóorgánumokban kikezdik, hogy annyira buta, hogy még angolul sem volt képes megtanulni. Sajnos elég valós megközelítés ez, éppen ezért megértem az előadókat, de viszont egyet nem értek velünk. Bár ha itt tartunk akkor valószínűleg az adott ország hozzáértőinek több szerepe van a produkció nyelvének kiválasztásában, mint magának az előadónak.


Az spanyolok


Végszó
Sok fórumot átnéztem a mai napon, amely a versenyről szól. Nagyon megdöbbentem egy két hozzászólást olvasva, de meg nem lepődtem sajnos. Számomra felháborító, hogy Magyarországon a saját népe(!!!), ennyire leszólja, vagy ennyire rossznak tartsa egy méltán népszerű magyar előadóművész produkcióját!
De hát mit is várhatnánk egy esspén meg fluormizun felnövő generációtól? Sajnos a magyarok soha nem voltak egységesek, csak az egymás iránti gyűlölet éltette és élteti őket, de ha előre világos volt, hogy nem nyerünk, akkor is az lenne a normális, hogy egy emberként álljon Kati mögött az ország.
Véleményem szerint örüljünk, hogy egy ekkora tehetség van a birtokunkban, mint amilyen Wolf Kati! A többi nemzet, pedig irigykedhet és szégyenkezhet, hogy nekik soha nem adatik meg, hogy egy ilyen különleges hangú énekesnő kikerüljön a soraiból!
Visszatérve az országok egymásnak osztogatott pontjaira, Myke-nak volt egy nagyon jó beszólása, ami hűen jellemzi, ezt az egész fesztivált, ezt pedig fogadjátok el végszónak: „…még ha Jennifer Lopez indult volna Magyarországról, akkor is az utolsók között végeztünk volna!”

Hozzászólások

Hozzászólás (anonymus)
<<-- Kérlek, írd be ide azt a szót, hogy kocka, különben a hozzászólásod nem fog megjelenni ebben a cikkben!
2012.03.31. @ 18:38

flengyelRegisztrált: 2012.03.31.
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 1 db
Fórum hozzászólás: 0 db


majd csak nyerünk egyszer mi is:-)

2011.05.17. @ 14:53

Domm000Regisztrált: 2010.05.06.
Hír hozzászólás: 127 db
Cikk hozzászólás: 74 db
Fórum hozzászólás: 19 db


Előzmény:
írta: myke - 2011.05.17. @ 14:37

Őszintén szólva, eddigi legjobb az én szememben még mindig a 2006-os Lordi fellépés volt, nem hiába nyerték akkor meg:Ugyanennek a számnak két klippes változata:


Hát igen. Lordi Hard Rock Hallelujah-jah tényleg nagyon jó! Ez szerettette meg velem a rockot!

2011.05.17. @ 14:37

myke
(Modi)Regisztrált: 2007.12.12.
Hír hozzászólás: 730 db
Cikk hozzászólás: 378 db
Fórum hozzászólás: 296 db


Őszintén szólva, eddigi legjobb az én szememben még mindig a 2006-os Lordi fellépés volt, nem hiába nyerték akkor meg:Ugyanennek a számnak két klippes változata:


módosítva: 2011.05.17. @ 14:43
2011.05.16. @ 18:39

MiMi
(Filmszakértő)Regisztrált: 2008.06.29.
Hír hozzászólás: 5 db
Cikk hozzászólás: 36 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Köszönöm a hozzászólásokat!
Talán ha megkérdeznénk egy eszkimót, az az egyetlen földrész ahonnan független véleményt kaphatnánk Minden nemzetet befolyásol a politika, és egyéb dolgok ezért nem sok helyről tudnák függetlenül megítélni a fesztivál résztvevőit.
Nem tudom, lehet hogy én vagyok túl nyálas, de nekem tetszett az azerbajdzsáni dal . Nem azt mondom hogy a legjobb volt, de benne volt a favoritjaim között. Bár elsőnek én inkább Grúziát vagy Litvániát tettem volna. Meg volt egy kis énekes csaj, nem tudom most Ausztria, vagy Svájc színeiben, neki még jó volt a hangja. Egyszerű dalt adott elő semmi csiribiri nem volt benne, de hát ide kell a látvány anélkül semmit sem ér sokak szemében.

2011.05.16. @ 13:48

myke
(Modi)Regisztrált: 2007.12.12.
Hír hozzászólás: 730 db
Cikk hozzászólás: 378 db
Fórum hozzászólás: 296 db


Sajnos mindkét névtelen hozzászólóval egyet kell hogy értsek, pedig ez ritka itt lokálhoszton részemről!

Valahogy nekem se mondott semmit Azerbajdzsán produkciójuk. Voltak náluk messze jobbak mind énekben, mind megjelenésben.

Kiváncsi lennék egy igazi független véleményre...

2011.05.16. @ 12:24
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Szerintem Azerbajdzsán korántsem volt olyan jó. A dal unalmas, tucatcsöpögés, rádióban a kutya sem figyelne föl rá, az énekesek meg minden Eurovíziós fellépésükön elég hamisak voltak, ráadásul a fináléban, amikor már nyertesként énekelték a dalt, szívesebben hallgattam volna két nyúzást átélő macskát, mint ezeket, olyan szörnyűek voltak. Ha már szakmai szemmel nézzük (ugye egyértelmű, hogy ez az este nem erről szólt) sokkal inkább Ausztria, vagy Szlovénia érdemelte volna a győzelmet (és igen, mi is!), őket még lehetett is szeretni. Nem irigységből beszélek, de ez a dal nekem semmit nem ad, semmiben sem különleges és produkcióként sem erős. Idén pedig nagyon jó dalunk volt.
Kár, hogy a kis naivitásodat összedöntöm, de idén is politikai dolgok döntöttek. Milye van Azerbajdzsánnak? Olaja és földgáza. A ruszkiktól függetlenedni akaró EU-nak mi kell? Ezek. Na ugye... (Persze az más kérdés, hogy ezt a koszlott kaukázusi putrit az oroszok valószínűleg órák alatt bedöntik, de ez most mellékes.)

2011.05.16. @ 10:13
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Ha ezzel az előadással, énekhanggal és dallal nem tudtunk a legjobb ötbe bejutni, kár is a későbbiek folyamán próbálkozni. Ezt nehéz lenne túl szárnyalni. Kiderült, amit amúgy is tudtunk, nincs igazság. Miért nem csak a zászlókat vonultatják fel? Minek ide a dal? Gyuri

2011.05.15. @ 23:36

myke
(Modi)Regisztrált: 2007.12.12.
Hír hozzászólás: 730 db
Cikk hozzászólás: 378 db
Fórum hozzászólás: 296 db


Épp (kivételesen!) néztem a TV-t a tegnapi LANparty után este 9 óra fele, amikor meghallottam TV-ből, hogy Wolf Kati következik. Gondoltam, áááá valami tök alap "gigasztáros", "ikszfaktoros" hányadék következik. Hát nem, mivel épp, tömtem a fejem vacsival, nem is nagyon néztem a TV-t, inkább csak hallgattam, hogy ez a csaj mit művel a színpadon. El sem hittem, hogy ezt magyar énekli, semmi magyar akcentus, mintha egy vérbeli Celine Dion énekelt volna. Kis szünetet kellett tartanom a fejtömésben, mivel tényleg felkaptam rá a fejem.

Nem mondanám, hogy elsőnek kellett volna lennie Katinak, de hát nem is a 22. az zicher. Ahogy MiMi is említette a véleményemet, az ének, szöveg első osztályú, a koreográfia és a háttér hagy némi kívánni valót maga után, a sok csili-vili hülyeség elmaradt (szerintem ez is megdobta volna a pontokat). Amit az ikreknél beadtak hátteret, egy olyannal első 5 közé be is tenném Wolf Kati produkcióját.

Egyébként pártatlanul mondom a Svédek produkciója tetszett a legjobban, maga a szám, szöveg is jó volt, na meg az az ablak tologatás, törés tényleg sokat dobott.

A cikkel tökéletesen egyetértek, itt nem csak a produkció alapján osztják a pontot. Képzelem, hogy mi lenne ha amcsik is beszállhatnának, és egy ország 1 pontot adna csak neki, kitörne egy újabb háború talán...

Szerk.: Egyébként had tegyem hozzá még, hogy köszönjük Wolf Kati produkcióját, és a pontokat az országoktól, még a 2 pontot is, mivel ez is többre becsülendő, mint a 0 pont. A Finneknek úgy látszik nagyon tetszett a produkció, vagy egész egyszerűen pártatlanul szavaztak.

módosítva: 2011.05.15. @ 23:44

  - Ingyen ajándékok

Facebook Oszt lájkoló a Fészbúkon?Videók, képek, viccek, Csubakka Ha röhögni akarsz ...Ingyenes elektronikai termékek Ingyenes termékek ...Konzol Magazin Ha nem PC, akkor konzol!Gyors keresés Keresés
Keresendő szöveg:

Club7 Rádió LazaRadio


LazaRadio

Szavazás Szavazás


Vannak új szerkesztőink! Miből szeretnél többet?


Jó lenne még több hír!
9 %
Még több kivesézős cikket akarunk!
3 %
Jó lenne néhány új gépigény is!
2 %
Letötltéseket akarunk!
52 %
Legyen több mindenből!
15 %
Bikicsunáj!
19 %
Összes szavazat: 158 db

Képgaléria Képgaléria
további képek ebből a galériából:
Race Driver GRID (demo)

Statisztika Statisztika


Hírek: 1118 db
Cikkek: 140 db
Kockafejek: 33276 db
Hír hozzászólások: 3568 db
Cikk hozzászólások: 1842 db
Fórum hozzászólások: 1117 db
Összes hozzászólás: 6527 db

Hirdetés Hirdetés
2007-2010. Minden Jog Fenntartva - lokalhoszt.hu
Email: fido@lokalhoszt.hu
Honlapkészítés, webtárhely
Többen kérdezték már, hogy mi az oldal célja? Akkor legyen mondjuk ez a cél: Világuralom! :D


Az oldal legenerálva 0.023315 másodperc alatt.