Partnereink: ESK | Csubakka! | Hitel | Geek Poló Bolt | Elektromos Tehergépkocsik | Elektromos Buszok
Hallgassd Te is (katt. ide) a lokalhoszt.hu kedvenc online rádió adóját a LazaRadio-t! De ha röhögni akarsz, akkor válasszad a Csubakkát!

BejelentkezésBejelentkezés:
Név: Jelszó:

Dátum: 2020. február 26., Szerda
Boldog névnapot: Edina
Jelenlegi látogatók: kocka

[Hardver] Creative Inspire T7900 + X-fi XtremeGamer

Creative hangfalrendszer és egy nagyon jó hangkártya tesztje

írta: myke, 2008.06.28. @ 22:12
hozzászólások: 5 db
megtekintve: 18688

Egy kis előtörténet: A Creative Inspire T7900 típusú hangfalrendszert 2007 decemberében vásároltam és csak jót tudok mondani róla. Először nem X-fi gamer-t vettem hozzá, hanem egy „gyengébb” változatát, az X-fi audio-t. Az audio változattal viszont gondok voltak a mély és középhangzás közti frekvencia tartománnyal, mintha csak közép és mély hangok szólaltak volna meg. EQ-t is hiába próbáltam állítgatni, sehogy nem akart „normálisan” szólni. Miután váltottam gamer-re minden rendbe jött. Gamer-en minimálisan kellett állítani az EQ-t, gyakorlatilag kis magast adtam rá, és egy kis mélyt vettem le.

Először is a hangfalrendszerről szeretnék írni:A Creative T7900 hangfalrendszer 7 középmagas sugárzóból, melyek műanyag dobozba vannak helyezve és egy fadobozos mélynyomóból áll. Az oldalsó 6 hangszóró egyenként 8wattot, a középső center 20wattot , a mélynyomó pedig 24wattot képes leadni a gyári adatok szerint. Így a teljes hangrendszer teljesítménye kb. 92watt. Az első 3 hangszórók két utasok. Egy-egy 6cm-es közép és egy magas sugárzóval vannak ellátva.


A többi hangszóró egy utas, és csak egy 6cm-es középmagas hangzású hangszórót helyeztek el bennük. A mélynyomóba egy 16cm-es mélysugárzó van. Az egész rendszer méretileg nem tűnik nagynak, de hangerőben és hangzásban annál meglepőbb. És külsőre is egész szépen adtak. Mind a 7 hangszóró kapott egy egy kis ezüstre festett fémtalpat és egy egy porvédő textilt a hangszóró elejére Creative felirattal. A mélynyomón a hangszóróján is van egy textil porvédő, továbbá egy reflexcső. A mélynyomó tartalmazza még
az erősítőt is.Így a mélynyomó dobozának hátuljába kell csatlakoztatni a többi 7 hangszórót.
A mélynyomó hátlapján a csatlakozók mellett található egy kis kapcsoló, arra az esetre, ha nem 7.1-es bemenetet adtunk a rendszernek, hanem 5.1-es vagy 6.1-est. Ennek segítségével ugyanúgy 7.1-es hangzásban meg lehet szólaltatni az 5.1-es illetve 6.1-es hangzásokat. A készlethez sok kábelt is adtak, a hátsó hangszórókhoz nagyon hosszú kábeleket adtak, így még a saját szobámba is körbeértek a kábelek. A hátsó négy hangszórón kábelcsíptető található, ezekhez a kábelek végei kanóc ként meg vannak blankolva másik felén pedig RCA csatlakozó található. Az első három hangszórón a kábelek fixen vannak másik végükön ugyanúgy RCA csatlakozó.


A hangrendszerhez van még egy vezetékes távirányító, melyet a mélynyomó hátlapjába lehet csatlakoztatni. A távirányítón a hangerőt és a mélynyomó hangerejét lehet állítani. A hangerőszabályzó ki-be kapcsoló ként is szolgál. Továbbá a távirányító dobozának oldalán található két 3,5mm-es jack csatlakozó, egy fejhallgató kimenet illetve egy AUX bemenet, melyre pl.: mp3 lejátszót vagy bármilyen zajkeltőt köthetünk. Persze ez a bemenet sztereó így csak 2.1-ben fog megszólalni a rendszer. A mélynyomó és számítógép közti átjátszó kábel elsőre furcsának tűnhet, mivel az egyik végén három a másik végén pedig négy 3,5mm-es jack csatlakozó van. A három csatlakozós felén két csatlakozó 4 pines, így elég a 8 csatornát 3 csatlakozón bekötni a hangkártyának. A hangrendszerhez külön kapunk a csomagba egy tápegységet is.


A hangszórórendszer ára 25.000 Ft körűl van, ami elég korrekt egy ilyen rendszerhez képest.
Most pedig essen szó a hangkártyáról:
Creative X-fi XtremeGamer-re esett a választás. Ára meglehetősen borsós, kb 20.000 Ft környékén mozog, de ezért a pénzért egy kiváló hangkártyát kapunk. Funkciókban is gazdag. A kártya külsőre elég kicsinek tűnik. A nyákon 4 csatlakozó található, 3 kimeneti jack csatlakozó. És egy fehér csak jack csatlakozónak tűnő bemeneti line in vagy mikrofon vagy optikai kimenet. Ez utóbbi a fehér csatlakozóban található LED dióda segítségével történik. Ha elsőre nem is tűnik fel az optikai kimenet, akkor majd bekapcsolásnál világítani kezd pirosan a LED. Mint látható, az X-fi processzoron egy kisebb fekete borda helyezkedik el.

A hangkártya adatai röviden:
több hangrendszernél alkalmazható a kártya: 2.0, 2.1, 4.0, 4.1, 5.1, 6.1, 7.1
analóg kimeneten lejátszásnál 192Khz-es mintavételezési frekvenciával és 24 bites kvantálással rendelkezik.
Digitális kimeneten lejátszás esetén ezek az értékek 96Khz és 16bit.
felvételnél 8, 11.025, 16, 22.05, 24, 32, 44.1, 48 és 96kHz, illetve 16 és 24 bites kvantálás között lehet választani.
A hangkártya nyákján található Front Panel csatlakozó, melyre a gépház elején található fejhallgató kimenet és mikrofon bemenet csatlakoztatható.
A hangkártyához 2db CD-t adnak, az egyiken XP driver, a másikon Vista driver található. A telepítés eltart jó néhány percig, de nagyon sok hasznos programot telepít fel.
A hangkártya programjának három része van: Entertainment, Audio Creation, és Game mode. Mind három mód bal alsó sarkán található Mode gombbal lenyomásával lehet kiválasztani, hogy épp melyik módot szeretnénk használni.


Az Entertainment mód, amolyan leegyszerűsített szórakoztató mód. Melyen menü gombokon keresztül elérhetjük az egyéb funkciókat.Az Audio Creation mód inkább szerkesztésekre vágásokra alkalmas, felvételek készítésére is használható. Több csatornás hangfelvételeket is tudunk készíteni vele, akár 7.1-eset is.


A Game mód eléggé hasonlít az Entertainment módhoz, csak külsőleg vannak eltérések. A beállítási lehetőségek ugyanazok. Be lehet állítani például, ha csatlakoztatunk egy fejhallgatót az előlapra akkor a hangszórók hallgassanak el. És fejhallgató profilban működik ilyenkor a program. Mind három programmódban bármit beállítunk, akkor az a beállítás megmarad abban az adott módban. Vannak különböző hangzási lehetőségek, pl. CMSS-3D beállításoknál lehet egy sztereó hangot mind a hét hangszóróra kivezérelni. Illetve azt is hogy első vagy hátsó hangszórók szóljanak hangosabban.
X-fi Crystalizer beállításnál lehet állítani a magas és mély minél hatásosabb hangzását.


Továbbá van egy 10 sávos EQ, illetve Mixer, ahol a zajkeltő programok és hangkártya bemenetek hangerejét lehet állítani. Mindegyik módban van még Speaker beállítás, ahol a hangszórók számát lehet állítani, illetve lehet tesztelni is, hogy mindegyik hangszóró a megfelelő helyre van-e bekötve. Ezen belül van THX beállítási lehetőség is, amiben lehet állítani a digitális kimenet mintavételezési frekvenciáját. Lehet kalibrálni a hangszórók távolságát, elhelyezkedését, méretét. A módokban van még lehetőség a mélynyomó erejének beállítására is.


Creative X-fi XtremeGamerCreative Inspire T7900

Hozzászólások

Hozzászólás (anonymus)
<<-- Kérlek, írd be ide azt a szót, hogy kocka, különben a hozzászólásod nem fog megjelenni ebben a cikkben!
2009.03.23. @ 15:36

myke
(Modi)Regisztrált: 2007.12.12.
Hír hozzászólás: 730 db
Cikk hozzászólás: 378 db
Fórum hozzászólás: 296 db


Előzmény:
írta: - 2009.03.23. @ 10:41

Szia
Egy infóra lenne szükségem tőled.Most vettem egy ilyen 7.1 es hangfalszettet és 2 hangfalat ezzel a gyári kábellel nem tudok megszólaltatni.
Gondolom te is megszenvettél vele.Légyszives írd meg nekem hogy sikerült.szucsix@freemail.hu

Hali, küldtem üzenetet, de jobb lenne, ha az ilyen problémákat inkább a fórumba írnád le.

2009.03.23. @ 10:41
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Szia
Egy infóra lenne szükségem tőled.Most vettem egy ilyen 7.1 es hangfalszettet és 2 hangfalat ezzel a gyári kábellel nem tudok megszólaltatni.
Gondolom te is megszenvettél vele.Légyszives írd meg nekem hogy sikerült.szucsix@freemail.hu

2009.01.14. @ 08:17

Fido
(Diamond Eyes)Regisztrált: valamikó régen
Hír hozzászólás: 713 db
Cikk hozzászólás: 265 db
Fórum hozzászólás: 265 db


Előzmény:
írta: - 2009.01.14. @ 08:05

figyuka, miért is akarod eladni?

Papa, szerintem a fórumban faggassad erről a myke-ot, mert ott is meghirdette ugye. Ott is tudsz hozzászólni ugyanígy anonymus-ként.

2009.01.14. @ 08:05
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


figyuka, miért is akarod eladni?

2008.06.28. @ 23:00

myke
(Modi)Regisztrált: 2007.12.12.
Hír hozzászólás: 730 db
Cikk hozzászólás: 378 db
Fórum hozzászólás: 296 db


Tudom, nincs olyan jó fogalmazó képességem, megpróbáltam mindent leírni, ha láttok hibát, vagy van ötletetek, ako jelezzétek, thx!

  - Ingyen ajándékok

Facebook Oszt lájkoló a Fészbúkon?Videók, képek, viccek, Csubakka Ha röhögni akarsz ...Ingyenes elektronikai termékek Ingyenes termékek ...Konzol Magazin Ha nem PC, akkor konzol!Gyors keresés Keresés
Keresendő szöveg:

Club7 Rádió LazaRadio


LazaRadio

Szavazás Szavazás


Vannak új szerkesztőink! Miből szeretnél többet?


Jó lenne még több hír!
9 %
Még több kivesézős cikket akarunk!
3 %
Jó lenne néhány új gépigény is!
2 %
Letötltéseket akarunk!
52 %
Legyen több mindenből!
15 %
Bikicsunáj!
19 %
Összes szavazat: 158 db

Képgaléria Képgaléria
további képek ebből a galériából:
Street Fighter IV az első képek!

Statisztika Statisztika


Hírek: 1118 db
Cikkek: 140 db
Kockafejek: 33276 db
Hír hozzászólások: 3568 db
Cikk hozzászólások: 1842 db
Fórum hozzászólások: 1117 db
Összes hozzászólás: 6527 db

Hirdetés Hirdetés
2007-2010. Minden Jog Fenntartva - lokalhoszt.hu
Email: fido@lokalhoszt.hu
Honlapkészítés, webtárhely
Többen kérdezték már, hogy mi az oldal célja? Akkor legyen mondjuk ez a cél: Világuralom! :D


Az oldal legenerálva 0.022701 másodperc alatt.