Partnereink: ESK | Csubakka! | Hitel | Geek Poló Bolt | Kanizsa Elektronika | Kanizsai Foglalkoztatási Paktum | Nagykanizsa Vásárcsarnok
Hallgassd Te is (katt. ide) a lokalhoszt.hu kedvenc online rádió adóját a LazaRadio-t! De ha röhögni akarsz, akkor válasszad a Csubakkát!

BejelentkezésBejelentkezés:
Név: Jelszó:

Dátum: 2018. május 22., Kedd
Boldog névnapot: Júlia, Rita
Jelenlegi látogatók: kocka

Grand Theft Auto IV PC teszt!

És végre megkérkezett, a GTA IV az általunk szeretett PC-re is! Örömködhetünk felhőtlen, de előtte pici szenvedés vár ránk, de reméljük, hogy amire ezt olvassátok arra már megjelenik egy patch a játékhoz.

írta: Fido, 2008.12.06. @ 10:30
hozzászólások: 108 db
megtekintve: 52399

Senkinek se vegye el a kedvét a játéktól a cikk elején olvasható bug-halmaz, mert valószínűleg javításra kerül, és kis időn belül nem lesz aktuális a dolog.

Mielőtt belemegyek a tesztelésbe, lássuk, hogy mit rejt a GTA IV PC csomagolása. Először a két legfontosabb a 2 DVD, amelyen a játék van. Kapunk még két kis füzetet, az egyik a telepítést írja le (amivel többek közt meggyűlt a bajom), a másik pedig Liberty City város életébe, látványosságaiba és legjobb szórakozó helyeire vezet be minket. És utolsóként talán a legfontosabb papíros, Liberty City teljes térképe kerülhet a kezünkbe.


A csomagolás, a körítés megnyert, jöjjön egy kis szenvedés, a telepítés ...

Bedobjuk az első DVD-t, máris nézünk egyet. Krik-krakszos karakterekkel rendelkező telepítő ablak, amiből semmit sem tudunk elolvasni. Valójában azt próbálja felvázolni nekünk, hogy a játékhoz kötelező telepítenünk a Rockstar Social Club nevezetű progit. Szerencsére csak 2 db gomb van a "bugablakban", tehát csak ráhibázunk a megfelelő lehetőségre. Oké, utána indulhat a telepítés, elprücskörészhetünk amíg feltelepíti a 2 dual layer-es DVD teljes tartalmát. Közben lesz időnk elolvasgatni a füzeteket, megnézni a térképet, beregisztrálni a Rockstar Social Club-ra és a Games for Windows - LIVE szolgáltatásra. Igen, egy LIVE account is kell, ami szükséges a multiplayer-hez és hozzá kell csatolnunk a Social Club hozzáférésünkhöz is. Akkor, hogy még mindig ne dícsérjem a játékot: december 3.-án vittem haza és telepítettem, aznap csak egyszer tudtam feljelentkezni a Social Club-ra. Ami még nagyon fontos, hogy a játék indításához (op. rendszertől függően) Windows Vista SP1 vagy Windows XP SP 3 kell, mert induláskor Fatal Error-t fog "dobni", de azt nem fogja elárulni, hogy miért. Ha már az induláskor megjelenő fatális bakiknál tartunk, akkor érdemes szót ejteni, arról a bug-ról is, hogy nem egyszer azért is van Fatal Error (MMA10), ha be vagyunk jelentkezve a Social Club-ra. Oké tegyük fel, hogy mindenen túl vagyunk. Minden hibára megtaláltam a megoldást gyakorlott felhasználóként a neten (nem fényezni akarom magamat), de aki kevésbé tapasztalt? Csak ülni fog a 12.000-13.000 forintos játékkal az orra előtt és csak hibaüzeneteket lát. És még két dolog a végére, és több rosszat szerintem már nem írok, bár ennyi is éppen elég. Az első az, hogy a játékot első indításnál aktiválni kell a neten. Akinek nincsen netje az mit csinál? A második az, hogy sok ATi tulaj szívott vele, mert több közép és felső kategóriás Radeon-on egyszerűen nem indult el a játék, vagy egy idő után "kidobta" az asztalra kedves júzert egy szokásos Fatal Error-al (ekkor szerencsésnek éreztem magamat, hogy nVidia-m van).

A tesztrendszer (vagyis a gépem ... :D)

CPU: Intel Core 2 Duo E4500 (2 x 2200mhz)
Memória: 2GB DDR2 800mhz
Videókártya: nVidia GeForce 8800GT 512MB

Hogy szépen fusson a gépemen, kétdolgot csináltam: töredezettségmentesítés és a játékban a Benchmark-olás a beállításokban, ami "belőtte" a grafikát, és elég jól eldöcögött 1280x1024-ben, közepes grafikán. Erre szintén azt mondom, hogy nemcsak a Rockstar részéről jön majd patch a játékhoz, hanem a két nagy videókártya gyártótól is, egy-egy új driver (vagy hotfix), amelyek majd még több fps-t csikarnak ki a játékból.

Niko Bellic előre! Játsszunk végre ezzel a fránya GTA IV-vel!

Már a játék indulásánál is észrevesszük, hogy nagyon koncentráltak a történetre és megmaradt a szokásos GTA-s humor is. Niko Bellic-et alakítjuk a szerb emigránst, aki azért jött amerikába, hogy megtalálja az amerikai álmot. Az unokatestvére Roman Bellic hívta Liberty City-be, de sajnos semmi sem igaz abból, hogy pénz, sportautó, csajok és luxusvilla vár Niko-ra. Péládul Roman leveleiben emlegette Niko-nak Vanesszát, aki úgy cumizik mint a vákum. Az ilyen stílusú "dumákban" már hallható, hogy a játék miért kapott 18+ -as besorolást. És ha ez még csak duma, akkor milyen dolgok fognak még történni a játékban ...

Ami nyomban fel fog tűnni, hogy az autók irányítása "szimulátorosabb" lett. Így nincs olyan könnyű dolgunk egy autós üldözésnél, és nagy sebességnél a kézifék berántása azt eredményezi, hogy szinte irányíthatatlanul csúszik a kocsink. A bejárható terület kisebb a San Andreas-hoz képest, de ezért nagyon sok dolog kárpótol minket. A Rockstar-os srácok, szinte tényleg elhitetik velünk, hogy ez a város "él". Az utcán járkáló emberek, már nem olyanok mint a zombik. Beszélgetnek egymással, hot-dogot vesznek az árusoktól, szatyrokat cipelnek, telefonálnak, leülnek a padra, ha esik az eső ernyőt húznak, a csövesek aprót kérnek tőlünk és még sorolhatnám. A nagy kedvencem a taxizás. Alapméretezetten az "E" gombbal kiabálunk/intünk/füttyentünk a taxisoknak és az "F" folyamatos nyomvatartásával szállunk be mint utas. Itt átváltunk FPS nézetre, kiválasztjuk az célunkat, majd hátradővle, az ablakon kibámészkodva figyeljük, hogyan zajlik az utcán az élet. Nincs is jobb mint sötétedés előtt elindulni hazafelé taxival a város másik végében lévő sztriptízbárból, bámészkodni kifelé, miközben megy le a nap.

Nagyon fontos elem a játékban a mobiltelefon, amellyel tarthatjuk a kapcsolatot a haverokkal, szeretőkkel, fegyverkereskedőkkel, sms-eket fogadhatunk és innen érhetjük el a multiplayer és a videószerkesztő lehetőségét is. Olyan apróságokra is figyeltek a készítők, hogy akár csengőhangot és betűmértetet is állíthatunk a telefonon. Továbbá bármilyen számot bepötyöghetünk. Például a 911 tárcsázásával és a megfelelő mellékkel kihívhatjuk a mentőket, tűzoltókat és a rendőröket is, akik általában elég mérgesek ha feleslegesen hívják ki őket.


Már a játék elején zűrös dolgokba keveredünk ...


Az Euphoria Engine

Érdemes még szót ejteni az Euphoria motorról is, amely a játékban az emberi testek élethű mozgásáért felelős. Ennek a motornak az az előnye a ragdoll megoldással szemben, hogy ez nem csak az emberi csontvázat próbálja meg szimulálni, hanem a végtagok mozgásának a korlátait és az emberi test izomzatának mozgását és reakcióját a környezeti hatásokra. Ezt nagyon jól megfigyelhetjük, ha például nagy sebességgű kocsiból egyszercsak kiugrunk, nem úgy lötyög össze vissza a test, mint a ragdoll-nál. Vagy még egy jó példa, hívjunk fel telefonon valakit és menjünk el vele piálni. Ahogy részegen dülöngélünk, csúszunk-mászunk, elesünk egymásban, látni fogjuk, hogy milyen jó kis motor ez.

A külsőségek

A grafikára nem lehet panaszunk, de sajnos erőforrás is kell hozzá. Legalább egy középkategóriás kártya kell, ha szép felbontást és sok fps-t szeretnénk. A kocsik szépen ki vannak dolgozva és a szélvédőjük tükröződik, az eső hatására csillog-villog a vizes aszfalt, a nap gyönyrűen süt napszaknak megfelelően, éjszaka szépen ki vannak világítva az épületek és a hidak, a vízen tükröződnek a hatalmas felhőkarcolók. A civil emberkék is kifejezetten jól ki vannak dolgozva, de főhősünk és a játék többi karaktere is szépen ki van dolgozva. Amikor rálőnek a kocsinkra, a szélvédőből csak üvegszilánkok maradnak, a golyónyomok megmaradnak a karosszérián, a kipufogóból szépen jön a füst. De még oldalakon keresztül sorohatnám, hogy mi milyen szép. Csak sajnos hardver kell hozzá ...

Még néhány apróság (ömlesztve)

Többen írták fórumokon, hogy ez-meg-az volt a San Andreas-ban, de a IV-ben nincs. Például kimaradt, az éhség, elhízás és kondi rész. Továbbá nem fejlődünk a járművek vezetésében sem. Bevallom nekem ez nem hiányzik, én nem tamagocsit akarok. Ennünk csak azért jó, hogy feltöltsük életerőnket. A szabadidős elfoglaltásgokon kívül ami megfogott (a piáláson kívül), az a billiárdozás és a bűvész show. A billiárddal kapunk egy teljesen 3D-s billiárd játékot, a bűvész show-on meg röhöghetünk egy jót. De ezek mellett más show-k is vannak, tekézhetünk, étterembe mehetünk, sztriptízbárba és egyéb kultúrális helyekre. Ha már a kultúráltságnál tartunk, éjszaka kocsiban ülve megkereshetjük azokat az utcákat, ahol a könnyű vérű lányokat találjuk. Aztán elvisszük őket egy körre, csak találjunk egy olyan helyet ahol kicsi a mozgás. Majd válaszhatunk három árkategóriájú szolgáltatást és mehet a menet! Ha esetleg jó fiúk vagyunk, akkor valamelyik ismerős csajt hívhatjuk el randizni valahová, és miután hazavisszük, utána próbálhatunk felmenni hozzá egy "forró kávé"-ra.

Kezdetben mint a GTA-kban megszokhattuk, nem járhatjuk be kapásból a teljes térképet, mert le vannak zárva az egyes területek, melyeket úgy érhetünk el, ha a fő történeti szálon haladunk. A rendőrök sokkal gyorsabban reagálnak a bűncselekményekre, és ha tűzharcba kerülünk velük (vagy másokkal), az eslő dolgunk mindig egy jó fedezék keresése lesz, ahova a "Q"-val bújhatunk be, és onnan tüzelhetünk. A fegyverarzenálra sem lesz okunk panaszkodni, a késtől kezdve a rakétavetőig mindent megtalálunk.


Ugye vezetés közben nem szabad telefonálni?


Rádióadókból sem lesz hiány (pontosan 16 darab), mindent stílust kedvelők megtalálják a maguknak valót. Akik még így sem lennének elégedettek, azok az Independence állomást használhatják a saját MP3-aik hallgatására. Személyes kedvenc adóm a Vladivostok FM, amelyen igazi kelet-európai zenészek produktumai hallhatóak.

A beépített videószerkesztőre túl sok időm még nem jutott, de valószínűleg lesznek emberek, akik sok időt eltöltenek majd vele és nagyon jó kis anyagokat tesznek közzé a neten. A szerkesztés nagyon egyszerű, az előzőleg felvett klippeket, összevághatjuk, effektekkel tűzdelhetjük tele, feliratozhatjuk, kameraállásokat állíthatunk be, időzíthetünk és a rádióadókból hallható zenéket véghatjuk a mozgóképek alá. Ha pedig úgy érezzük, hogy kész a produkció, egyből mehet a netre, Social Club, Youtube és miegymás.

UPDATE: nézzétek meg az első produkciómat a videószerkesztővel!

UPDATE 2: és nézzétek meg az első komoly produkciómat, A Fegyverek Szava 2.-t!

Az utolsó néhány szó

Nehéz így értékelni, mert "játék szempontból" nagyon jó a GTA IV PC, de tele van technikai hibákkal, kezdve a nehézkes telepítéstől, a bonyolult regisztrációkon át, a körülményes elindításon át. Beüzemelni egyáltalán nem felhasználó-barát. A Rockstar-tól nem vártam volna ilyen bakikat. Hogy valamivel vigasztaljuk magunkat PC-sek, a konzolos verzió indulása sem volt felhőtlen (ahogy olvastam, egyszerűen csak lefagyott a konzolokon). Ott is jött egy patch és most már mindenki boldog. Sajnos ez a patch és az új videókártya driver-ek nagyon szükségesek a PC-s verzióhoz, mert ez így elég nagy mínusz pont a játéknak. Aki megveszi a GTA IV-t (vagy bármilyen játékot), az nem akar prücskörészni ilyen sz*rságokkal mint most kellett, hanem Next-Next Finish és játék ezerrel. Az meg egyenesen felháborító, hogy az ATi videókártyás gépeken még több baj társul ezek mellé. De mint írtam a cikk elején is, remélem, hogy ez csak egy átmeneti állapot a játékban, és nem lesz aktuális 1-2 héten belül.


Ha leszámítjuk a bug-okat (amelyeket javítani fognak), akkor a Grand Theft Auto IV PC-s verziója egy iszonyat jó játék

Hozzászólások

1 | 2 | 3 | 4 | [5] | 6 |
Hozzászólás (anonymus)
<<-- Kérlek, írd be ide azt a szót, hogy kocka, különben a hozzászólásod nem fog megjelenni ebben a cikkben!
2008.12.25. @ 13:33
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Hi all. Lenne egy olyan problémám a GTA IV-ben hogy amikor vezetem a járművet egyszerűen a kamera kanyarodás közben az autó oldalát látom és nagyon lassan akar visszatérni a helyére, ez miért is van?:S Valaki tud választ?

2008.12.21. @ 23:12

Fido
(Diamond Eyes)Regisztrált: valamikó régen
Hír hozzászólás: 713 db
Cikk hozzászólás: 265 db
Fórum hozzászólás: 265 db


Serial a kézikönyv hátsó borítóján van! Fúú mennyit kerestem, amíg rájöttem. Még az eredeti játékokhoz sem könnyű serial-t "szerezni"!

2008.12.21. @ 10:09

Skizz
(Modi)Regisztrált: 2007.12.12.
Hír hozzászólás: 220 db
Cikk hozzászólás: 48 db
Fórum hozzászólás: 21 db


Előzmény:
írta: - 2008.12.21. @ 10:04

sziasztok!Hogyan lehet telepíteni a Gta 4-et. Hol kell regisztrálni, vagy kell-e egyáltalán. Nem találok hozzá serial códot sem. Kérlek segítsetek!! Előre is köszönöm!!

A telepítés végén valószínűleg felugrik majd pár Windows Live-os és Socail Club-os ablak, ott fel lesz tüntetve hogy hol kell regisztrálni és mit kell csinálni. Ha kész az accountod SC-on, akkor játszhatsz. Serial meg tudtommal nem kell a telepítéshez, de ha kell akkor valószínűleg a játék dobozán és/vagy kézikönyvén szerepel.

2008.12.21. @ 10:04
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


sziasztok!Hogyan lehet telepíteni a Gta 4-et. Hol kell regisztrálni, vagy kell-e egyáltalán. Nem találok hozzá serial códot sem. Kérlek segítsetek!! Előre is köszönöm!!

2008.12.20. @ 19:19

Peking 2008Regisztrált: 2008.12.19.
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 5 db
Fórum hozzászólás: 13 db


Előzmény:
írta: Fido - 2008.12.20. @ 15:38

Ez a link most mi?

A patch nálam jó ... nem "hülyeség" ...

Egy félresikerült link...

SORRY!

2008.12.20. @ 18:40

Skizz
(Modi)Regisztrált: 2007.12.12.
Hír hozzászólás: 220 db
Cikk hozzászólás: 48 db
Fórum hozzászólás: 21 db


Kicsit selejteztem itt az idióta hsz-okat..

2008.12.20. @ 15:38

Fido
(Diamond Eyes)Regisztrált: valamikó régen
Hír hozzászólás: 713 db
Cikk hozzászólás: 265 db
Fórum hozzászólás: 265 db


Előzmény:
írta: Peking 2008 - 2008.12.20. @ 13:36

hír-linkecskét

Ez a link most mi?

A patch nálam jó ... nem "hülyeség" ...

2008.12.20. @ 13:30

Peking 2008Regisztrált: 2008.12.19.
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 5 db
Fórum hozzászólás: 13 db


Előzmény:
írta: Fido - 2008.12.19. @ 22:09

Mondom én, hogy kell a kameraforgatás vezetés közben. Nem egyszer a játék során lőnöd kell kifelé a kocsiból amit vezetsz, és így teljesen 360 fokban tudsz kilőni a kocsiból! Amúgy a fórumban is válaszoltam erre.

Köszi szépen!

2008.12.19. @ 22:09

Fido
(Diamond Eyes)Regisztrált: valamikó régen
Hír hozzászólás: 713 db
Cikk hozzászólás: 265 db
Fórum hozzászólás: 265 db


Előzmény:
írta: Peking 2008 - 2008.12.19. @ 20:39

Az szar???

Mondom én, hogy kell a kameraforgatás vezetés közben. Nem egyszer a játék során lőnöd kell kifelé a kocsiból amit vezetsz, és így teljesen 360 fokban tudsz kilőni a kocsiból! Amúgy a fórumban is válaszoltam erre.

2008.12.19. @ 20:39

Peking 2008Regisztrált: 2008.12.19.
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 5 db
Fórum hozzászólás: 13 db


Előzmény:
írta: Schanyee - 2008.12.14. @ 16:52

Kipróbáltam, fasza, de ez milyen gáz már, hogy Rdaeon 3850-en a 256MB miatt nem engedi 800x600 fölé tenni a grafikát? Ami még nem tetszik (még meg kell szokjam, de szerintem hülyeség), hogy ha autóval megyek a kamerát lényegében nekem kell állítsam az egérrel és nem követi a kocsi mozgását.

Az szar???

2008.12.19. @ 20:13
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Ne MÁR AZ TÖK GAGYI HOGY AZ AUTÓZÁSNÁL NEKED KELL ÁLLÍTANI A KAMERÁT

2008.12.19. @ 20:10
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Te jó Isten lehet, hogy karira megkapom a IV-et!!!!
SIRÁÁLY!! REMÉLEM H MŰKÖSZNI FOG!!!

2008.12.17. @ 12:35

Fido
(Diamond Eyes)Regisztrált: valamikó régen
Hír hozzászólás: 713 db
Cikk hozzászólás: 265 db
Fórum hozzászólás: 265 db


Akármit mondtok, nekem meg ezerszer jobb! Eddig sem akadt amióta az új procim van, de most már tényleg szalad mint a hülyegyerek! Gondolom feltettétek a 10.-én kijött új Ati driver-t is nem?

2008.12.17. @ 08:04

Skizz
(Modi)Regisztrált: 2007.12.12.
Hír hozzászólás: 220 db
Cikk hozzászólás: 48 db
Fórum hozzászólás: 21 db


Előzmény:
írta: myke - 2008.12.16. @ 20:00

Ez a patch csak jobban hazavágta a játékot nálam...

Nálam is... szaggat mióta felraktam. Kb. fél óráig flottul megy a gém, semmi szaggatás, magas fps, aztán egyszercsak megáll az élet és játszhatatlanul belassul. Patch előtt semmi ilyesmit nem tapasztaltam.

2008.12.16. @ 20:00

myke
(Modi)Regisztrált: 2007.12.12.
Hír hozzászólás: 730 db
Cikk hozzászólás: 378 db
Fórum hozzászólás: 296 db


Ez a patch csak jobban hazavágta a játékot nálam...

2008.12.16. @ 16:42

Skizz
(Modi)Regisztrált: 2007.12.12.
Hír hozzászólás: 220 db
Cikk hozzászólás: 48 db
Fórum hozzászólás: 21 db


2008.12.16. @ 12:31

Fido
(Diamond Eyes)Regisztrált: valamikó régen
Hír hozzászólás: 713 db
Cikk hozzászólás: 265 db
Fórum hozzászólás: 265 db


Kipróbáltam én is a patch-ot. E8400 szintén, mellette egy 8800GT 512MB és megy mint az állat! Persze 1280x1024-ben nekem is.

Skizz: hogyhogy FullHD-ben?

2008.12.16. @ 08:48
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


bocsi elírtam, csak 2x3000Mhz és nem akad egyáltalán! Kicsit visszavettem a felbontást 1280x1024-re mert ott már 36fps-t értem el. A patxhet kipróbálta már valaki Skizz-en kívül??

2008.12.16. @ 08:03

Skizz
(Modi)Regisztrált: 2007.12.12.
Hír hozzászólás: 220 db
Cikk hozzászólás: 48 db
Fórum hozzászólás: 21 db


Nekem a patch óta akad, ha gyorsan forgatom a kamerát... meg ha gyorsan megyek. patch előtt jobb volt a helyzet. egyébként fps-ből nekem sincs kevés, csak éjszaka amikor be vannak kapcsolva az autók lámpái, akkor eléggé tud szaggatni, egyébként tök jól megy. jövő héten már Full HD-ben fogok játszani.

2008.12.16. @ 01:32
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Nemtudom kinek volt baja az Ati videokarival a játékban, de nekem semmi problémám nem volt. Van egy Ati HD380 512Mb-os, egy Intel Core2Duo E8400(3x3000Mhz)-es proci, 2giga ram és vagy 250giga szabad hely a vinyón. Nekem a játék 1680x1050-es felbontásban megy mint az állat, igaz néha olyan hibák vannak, hogy eltünik(feljebb emelkedik) az aszfalt a derekamig, de az elmegy. Az egérrel való vezetés közbeni kamerairánytás az eljeén bosszantó, de meg lehet szokni!

további szép napot!

  - Ingyen ajándékok

Facebook Oszt lájkoló a Fészbúkon?Videók, képek, viccek, Csubakka Ha röhögni akarsz ...Ingyenes elektronikai termékek Ingyenes termékek ...Konzol Magazin Ha nem PC, akkor konzol!Gyors keresés Keresés
Keresendő szöveg:

Club7 Rádió LazaRadio


LazaRadio

Szavazás Szavazás


Vannak új szerkesztőink! Miből szeretnél többet?


Jó lenne még több hír!
9 %
Még több kivesézős cikket akarunk!
3 %
Jó lenne néhány új gépigény is!
2 %
Letötltéseket akarunk!
52 %
Legyen több mindenből!
15 %
Bikicsunáj!
19 %
Összes szavazat: 158 db

Képgaléria Képgaléria
további képek ebből a galériából:
Grand Theft Auto IV városnézés!

Statisztika Statisztika


Hírek: 1118 db
Cikkek: 140 db
Kockafejek: 33273 db
Hír hozzászólások: 3567 db
Cikk hozzászólások: 1840 db
Fórum hozzászólások: 1117 db
Összes hozzászólás: 6524 db

Hirdetés Hirdetés
2007-2010. Minden Jog Fenntartva - lokalhoszt.hu
Email: fido@lokalhoszt.hu
Honlapkészítés, webtárhely
Többen kérdezték már, hogy mi az oldal célja? Akkor legyen mondjuk ez a cél: Világuralom! :D


Az oldal legenerálva 0.035388 másodperc alatt.