Partnereink: ESK | Csubakka! | Hitel | Geek Poló Bolt | Kanizsa Elektronika | Kanizsai Foglalkoztatási Paktum | Nagykanizsa Vásárcsarnok
Hallgassd Te is (katt. ide) a lokalhoszt.hu kedvenc online rádió adóját a LazaRadio-t! De ha röhögni akarsz, akkor válasszad a Csubakkát!

BejelentkezésBejelentkezés:
Név: Jelszó:

Dátum: 2018. március 22., Csütörtök
Boldog névnapot: Beáta
Jelenlegi látogatók: kocka

[Mp3/Mp4] Cowon iAudio u3 – Meglepően jó

Mai cikkünkben egy Cowon iAudio U3-ast tesztelünk, mely meglehetősen túllépte az elvárásokat minden téren.

írta: myke, 2009.07.01. @ 20:35
hozzászólások: 10 db
megtekintve: 6880

A jól ismert Cowon márkától származó iAudio u3-as mp3 lejátszóról szeretnék nektek írni.
Egy hete jelezték felém, hogy folyamatos műszakban vehetek részt, ahol hétvégi 12 órát is kell dolgozni.


Ebből kifolyólag vettem az iAudio u3-ast. Mivel új ára elég borsos körülbelül 29-30 ezer forint, ezért használtan néztem körül. Szerencsémre találtam is egy nagyon jó állapotút 15 ezer forintért, melynek az akkumulátora ugyanannyit bír mintha újat vettem volna. Meg is lepődtem, mivel a készülék kicsivel több, mint másfél éves.


Cowon márkáról sok jót hallottam, és egy X5-öst is hallottam szólni, ezért is inkább ezt az amerikai márkát keresgéltem.

Az lejátszó kívülről:

A lejátszó mérete eleve meglepő, mert képeken nagyobbnak látszik. És ahogy lekerekítették a sarkokat még kisebbnek tűnhet. Méretei: 31.5mmx72mmx18mm.


Cowon márka ellenére nincs tele alumíniummal. Műanyagból van az egész burkolat. Viszont nagyon jól össze van rakva, semmi ropogás, nyekergés. Gombokat, joystick-ot is jól helyezték el. Hátlapján látható, hogy sima csillagcsavarokkal van összecsavarozva, nem pedig a megszokott patentos megoldás.


Látszik is, hogy az akkumulátort is ki lehet cserélni, persze nem szabványos akkumulátort rejt a hátlap. A lejátszót szemből nézve láthatjuk a kijelzőt, és mellette joystick-ot. A kijelző felbontása: 160x128 260 000 színt képes megjeleníteni.


A felső részén találhatjuk a felvétel, menü, és a play/pause gombokat és egy HOLD azaz billentyűzár kapcsolót.


Az alsó felén található egy mikrofon.


Bal oldalán egy fülhallgató kimenetet, és egy Line in bemenetet, melyet mikrofon bemenetként is lehet használni.


Jobb oldalon egy kis lehajtható fedő alá helyezték el a mini USB csatlakozót, és egy Reset gombot. Utóbbival a lejátszót kapcsolhatjuk ki lefagyás esetén, de még nem kellett alkalmaznom.

A lejátszó „belseje”, avagy a szoftver:

A kis lejátszó funkciókban nagyon gazdag. Ha elindítjuk a zene lejátszását, láthatjuk, hogy nagyon sok információt ad a kis kijelzőn.


Felső sorban láthatjuk, az időt, kis ikonok jelzik a lejátszási módokat. Középső részen, az aktuális számról ír információkat. A zeneszám elődadójáról, címéről, és albumáról tájékozódhatunk. Lejjebb találhatjuk a lejátszási időt, tőle balra és jobbra van egy kis hangerőkijelzés. Alatta van egy állapotjelző sávot, lejátszási időt, és a zeneszám teljes idejét. Utóbbi két időt nagyon kicsi számokkal jelzi ki a lejátszó. És még a kijelző legalján találhatunk információkat a hang minőségére, EQ-ra, hangzásra, és hangerőre. Ugyanitt lehetőségünk adódik videó fájl lejátszására is, persze ezen az apró kijelzőn nem egy élmény a Gyűrűk Ura trilógia. A videót legegyszerűbben a mellékelt JetAudio szoftverrel tudjuk konvertálni a kijelző felbontásához. A lejátszó több féle fájltípust is támogat: .mp3, .wma, .ogg, .flac, .wav, .avi.

A többi funkció röviden és tömören, a lejátszás mellett lehetőség van mikrofonról diktafonként és Line in bemenetről felvételt készíteni. Ezeket 64-128kbit/s-os bitrátával vehetjük fel. A felvett hangot/zenét .wma kiterjesztésű fájlba menti, amik egész jó minőségben szólnak visszahallgatva.
Továbbá lehet FM rádiót hallgatni, és FM rádióról is lehet felvételt készíteni. Több csatornát is elmenthetünk, ha számítógépre kötjük a lejátszót el is menthetjük a csatornákat és el is nevezhetjük őket.
A lejátszó kijelzőjén lehet képeket is megjeleníteni, .jpg-t támogat csak. A kis kijelzőn lehet nagyítani is a képet.
A hangerőt 0-40 szint közt lehet állítani.

Ha valaki kíváncsi további funkciókra, az innen letöltheti a gyári használati útmutatót .pdf formátumba.

A lejátszó hangkimenete, hangminősége:

Hangminőségére nincs kifogás, eleve Cowon márkáról van szó. 30-as hangerőszint felett hirtelen emelkedik a hangerő, 35-36 felett már eléggé zavaró tud lenni. Hangkimeneten 16 Ohm-os fülhallgatónál 2x30mW-ot produkál 95dB-es jel/zaj viszony mellett, ami egyáltalán nem rossz. Ezek csak gyári adatok, meghallgatásnál nagyon meglepő a hangzás. Persze ehhez megfelelő fülhallgató is kell. A gyári fülhallgató nem a legjobb, de átlagos nyílt fülhallgatók közt megállja a helyét.

Akkumulátor:

Az akkumulátora egészen jól bírja, 20 órát ír a gyártó. De saját használatban 22 órát is ki lehet hozni, persze függően attól, hogy milyen beállításokkal használjuk a lejátszót. A képernyő fényerejét is lehet állítani 10 fokozatban, és a automata kikapcsolási idejét. Féltöltéshez maximum 2,5-3 óra kell, a töltés végén jelzi, ha kész a töltés.

Kis teszt:

Mivel a FLAC kiterjesztésű veszteségmentes hanganyagokat támogatja a lejátszó, ezért inkább FLAC-ekkel próbáltam, persze néhány 320kbps-os mp3 zenével is kipróbáltam. De egyértelműen FLAC hangzott a legjobban rajta.

FLAC zenék, amivel teszteltem, többnyire 800-1024kbps-osak:

Metallica – St. Anger
Metallica – The Unnamed Feeling
Iced Earth – When the eagle cries
Fauthless – We Come 1
Sunlounger – Sunny Tales
The Prodigy – Thunder
Mike Oldfield – Harbinger
Royal Philharmonic Orchestra (válogatás) – Take My Breath Away

MP3-ak amikkel még kipróbáltam:

Sepultura – Bullet The Blue Sky
Sepultura – One Man Army
In Flames – Come Clarity
In Flames – The Quiet Place
Sunlounger – Sunny Tales
The Prodigy – Thunder

Több fülhallgatóval és egy fejhallgatóval is teszteltem az U3-ast. Többek közt kipróbáltam: Sony MDR-E828LP nyílt fülhallgatóval, Sony MDR-EX32LP zárt fülhallgatóval, Philips SBC HP890 fejhallgatóval és a gyári iaudio füles.


Az EX32LP-vel kimondottan a mélyet teszteltem, mivel ez egy zárt fülhallgató, külvilág zajait nagymértékben csökkenti, és a mély tartományt nagymértékben felerősíti a nyílt fülhallgatókkal ellentétben. Mivel főként zajos helyen dolgozom, ez a fülhallgató számomra az ideális. Aki még nem használt ilyen fülhallgatót az képzelje el úgy, mintha fülét erősen befogná és körülbelül azt a csendet lehet hallani, ha még zenét is játszunk, akkor egyáltalán nem hallani semmi külső zajt. Rock zenére sajnos ez a fülhallgató annyira nem alkalmas, főként a magas tartomány hiányzik. EQ-val lehet némileg javítani ezen. Komoly zenénél is néha érezni lehetett a magas hiányát. Trance jellegű zenéknél, ahol kevesebb hang szól egyszerre, ott nagyon is helytállt ezzel a fülhallgatóval. Max. hangerőn eléggé durván szól, szóval nem igazán ajánlott túltekerni a hangerőt.Sony E828LP-t kimondottan utcára alkalmas, de ugyanez elmondható a lejátszó gyári fülesére. A két fülhallgató hasonlóan szól, mindkettő nyílt. Közép-magas hangzást kicsit szebben hozzák, mint az előző zárt fülhallgató. Igazából semelyik zenével sem szólnak nagyon szépen, de nagyon rosszul sem, eleve a mély hangzás kiesik. Max. hangerőn a lejátszó gyári fülhallgatója nem igazán torzított.


A Philips fejhallgató 32 Ohm-os, nem kimondottan nagy fejhallgatóra tervezték a lejátszót. De ezzel az erős hangkimenettel érdemesnek láttam kipróbálni. A fejhallgatón meglehetősen jól erőteljesen szólt. Mindegyik zenei stílusban szépen szólt. Max. hangerőn egyáltalán nem torzított.


Itt a hallgatásteszt végén fel is hívnám a figyelmet, hogy 30-as hangerő felett csínján kell bánni vele, mert a fülre nézve nem egészséges, főleg ha egy zárt fülhallgatóval akarja bárki is hallgatni.

Összegzés:

A lejátszóból szinte semmit sem hiányolok, esetleg lehetne picit nagyobb képernyője, netán egy-egy filmet így meg lehessen nézni rajta. Persze a gyártó kifejezetten mp3 lejátszó ként árulja, így a filmlejátszást illetően nem igazán tudunk kötekedni. Ha már egy Line In bemenetet tudtak tervezni a lejátszóra, a kimenetre igazán jól jött volna egy Line Out szintű kimenet. Az U3-as hangminősége, hangereje több mint megfelelő. Az egyetlen szempont ami húzósnak mondható azaz ár. Az 1GB-os változatot 20 ezer, 2GB-ost 29 ezer míg a 4GB-ost 40 ezer forintért lehet beszerezni. Az emberek többsége alig szokta túllépni a 10 ezer forintos árkategóriát is, persze ennyi szolgáltatást és hasonló szintű minőséget nem kap ennyi pénzért. Ha a tesztben szereplő lejátszó árkategóriáját nézzük, nem biztos, hogy kapunk ennyiért hasonló minőségű lejátszót.

Hozzászólások

Hozzászólás (anonymus)
<<-- Kérlek, írd be ide azt a szót, hogy kocka, különben a hozzászólásod nem fog megjelenni ebben a cikkben!
2014.12.13. @ 17:48
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Egy Iaudio G3 -as tulajdonos vagyok. A készüléket 2005 tavaszán vettem. Azóta is kifogástalanul működik, a hangja valami döbbenetesen pöpec, s lazán bírja az 50 órás üzemidőt (ez még a cserélhető elem alakú akksis kivitelű). cognito

2010.01.20. @ 08:25

myke
(Modi)Regisztrált: 2007.12.12.
Hír hozzászólás: 730 db
Cikk hozzászólás: 378 db
Fórum hozzászólás: 296 db


Előzmény:
írta: - 2010.01.20. @ 00:58

KHM.... Vegyél mifelénk Chevrolet-t. Na az pont annyira lesz amerikai, mint a Cowon (és az így iAudio).

Made in KOREA.

(Nekem egy 4 éves iAudio 5-öm van, és elpusztíthatatlan -sose lesz új lejátszóm, ha el nem hagyom

Hát sajna így van, de a márka amcsi, és az elvárások nem koreai szintűek.

Ha van iaudio-d akkor tudod miről van szó...

2010.01.20. @ 00:58
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


KHM.... Vegyél mifelénk Chevrolet-t. Na az pont annyira lesz amerikai, mint a Cowon (és az így iAudio).

Made in KOREA.

(Nekem egy 4 éves iAudio 5-öm van, és elpusztíthatatlan -sose lesz új lejátszóm, ha el nem hagyom

2009.07.15. @ 16:47

myke
(Modi)Regisztrált: 2007.12.12.
Hír hozzászólás: 730 db
Cikk hozzászólás: 378 db
Fórum hozzászólás: 296 db


Előzmény:
írta: - 2009.07.15. @ 16:25

Jó a cikk,köszi szépen! Ugyanakkor nekem a gyári fülessel épp az a problémám, hogy nagyon sok a mély,iszonyatosan "buffog" időnként.Főleg otthon készített studióanyagokat hallgatok vele vissza+rock-ot és komoly zenét.Van esetleg füles ötleted?Javarészt bringázom közben,tehát esetenként nagy a szél például........Én már kettő éve nyúzom, nagyon szeretem,bár kissé bizonytalan a rádióvétel időnként és a beépített miksi sajnos túlságosan érzékeny! 1-esre állítva a jelszintet, szobai ének+gitár felvétel szóba sem jöhet, egy erőteljesebb éneknél azonnal megreccsen a mikrofon Szabadtéren viszont, erdőben, utcán, tücskők,madarak,miegymást gyönyörűen rögzít.

Hali, hát a gyári fülessel nálam kevés a mély, persze ez hangbeállítástól is függ, ha ráadok egy csomó mélyet, akkor hallani csak. De elég korán elkezd úgy torzítani. És azt az igazi telt mélyet nem hallani benne, mint amit a Sony EX32LP-vel.
Biciklizésnél szélzajokat ezzel a Sony fülessel nem hallani, eleve zárt füles. Ugyanakkor közlekedni nem a legjobb vele, mert dudálhatnak kiabálhatnak, azt sem fogod igazán hallani, főleg ha van rajta egy kis hangerő. Bár ilyen bajom még nem volt. Sokan még az AKG K330 K340-eseket szokták javasolni, 10k alatt elérhetőek Vaterán.
A Sony inkább trance-esebb zenékre jó, sajnos a magas nem az igazi benne, de kis EQ-val lehet javítani rajta. Én leginkább melóba szoktam használni, ahol sok a zaj.
A tesztben másik Sony fülesem E828LP nyílt, az biciklizés közben nagyon rossz, 40 fölött szinte sípol.
Mikrofont ennyire nem próbálgattam, de ahogy észrevettem szabályozza magát, ha sok a zaj gondolom nem recsegést akar felvenni.
Nem igazán stúdió felvételhez tervezték, inkább diktafon jellegű, ahogy a cikkben is említettem.
FM rádióvétel tényleg nehézkes. Melóban sok gép közt dolgozom, gyakorlatilag mindegyik fröccsöntőn van egy marha nagy 3 fázisú motor. Gondolom a rádiónak keményen betesznek...

2009.07.15. @ 16:25
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Jó a cikk,köszi szépen! Ugyanakkor nekem a gyári fülessel épp az a problémám, hogy nagyon sok a mély,iszonyatosan "buffog" időnként.Főleg otthon készített studióanyagokat hallgatok vele vissza+rock-ot és komoly zenét.Van esetleg füles ötleted?Javarészt bringázom közben,tehát esetenként nagy a szél például........Én már kettő éve nyúzom, nagyon szeretem,bár kissé bizonytalan a rádióvétel időnként és a beépített miksi sajnos túlságosan érzékeny! 1-esre állítva a jelszintet, szobai ének+gitár felvétel szóba sem jöhet, egy erőteljesebb éneknél azonnal megreccsen a mikrofon Szabadtéren viszont, erdőben, utcán, tücskők,madarak,miegymást gyönyörűen rögzít.

2009.07.08. @ 00:22

myke
(Modi)Regisztrált: 2007.12.12.
Hír hozzászólás: 730 db
Cikk hozzászólás: 378 db
Fórum hozzászólás: 296 db


Előzmény:
írta: Bandi - 2009.07.02. @ 15:56

Igényes és részletes cikk :P jó kis lejátszó megérte az árát.

Kösz, igyekszem írogatni, csak legyen időm...
Újonnan is megéri szerintem az árát, több mint igényes cucc.

2009.07.02. @ 15:56

BandiRegisztrált: 2008.01.22.
Hír hozzászólás: 25 db
Cikk hozzászólás: 5 db
Fórum hozzászólás: 3 db


Igényes és részletes cikk :P jó kis lejátszó megérte az árát.

2009.07.01. @ 23:09

myke
(Modi)Regisztrált: 2007.12.12.
Hír hozzászólás: 730 db
Cikk hozzászólás: 378 db
Fórum hozzászólás: 296 db


Előzmény:
írta: MiMi - 2009.07.01. @ 23:07

Igényes, minden részletre kiterjedő cikk, ezúttal sem csalódtam benned!
Szinte kedvem támadt nekem is venni egy ilyen cuccost. Azért mondom hogy szinte, mert "A lejátszó több féle fájltípust is támogat: .mp3, .wma, .ogg, .flac, .wav, .avi." És sajnos a legtöbb szép nénis film .wmv-ben elérhető

A nénis filmeket is le lehet konvertálni, JetAudio szoftverrel.

2009.07.01. @ 23:07

MiMi
(Filmszakértő)Regisztrált: 2008.06.29.
Hír hozzászólás: 5 db
Cikk hozzászólás: 36 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Igényes, minden részletre kiterjedő cikk, ezúttal sem csalódtam benned!
Szinte kedvem támadt nekem is venni egy ilyen cuccost. Azért mondom hogy szinte, mert "A lejátszó több féle fájltípust is támogat: .mp3, .wma, .ogg, .flac, .wav, .avi." És sajnos a legtöbb szép nénis film .wmv-ben elérhető

2009.07.01. @ 20:37

myke
(Modi)Regisztrált: 2007.12.12.
Hír hozzászólás: 730 db
Cikk hozzászólás: 378 db
Fórum hozzászólás: 296 db


Ha bárkinek lenne javaslata, építő jellegű kritikája szívesen várom.

  - Ingyen ajándékok

Facebook Oszt lájkoló a Fészbúkon?Videók, képek, viccek, Csubakka Ha röhögni akarsz ...Ingyenes elektronikai termékek Ingyenes termékek ...Konzol Magazin Ha nem PC, akkor konzol!Gyors keresés Keresés
Keresendő szöveg:

Club7 Rádió LazaRadio


LazaRadio

Szavazás Szavazás


Vannak új szerkesztőink! Miből szeretnél többet?


Jó lenne még több hír!
9 %
Még több kivesézős cikket akarunk!
3 %
Jó lenne néhány új gépigény is!
2 %
Letötltéseket akarunk!
52 %
Legyen több mindenből!
15 %
Bikicsunáj!
19 %
Összes szavazat: 158 db

Képgaléria Képgaléria
további képek ebből a galériából:
Grand Theft Auto IV városnézés!

Statisztika Statisztika


Hírek: 1118 db
Cikkek: 140 db
Kockafejek: 33232 db
Hír hozzászólások: 3567 db
Cikk hozzászólások: 1840 db
Fórum hozzászólások: 1117 db
Összes hozzászólás: 6524 db

Hirdetés Hirdetés
2007-2010. Minden Jog Fenntartva - lokalhoszt.hu
Email: fido@lokalhoszt.hu
Honlapkészítés, webtárhely
Többen kérdezték már, hogy mi az oldal célja? Akkor legyen mondjuk ez a cél: Világuralom! :D


Az oldal legenerálva 0.052376 másodperc alatt.